WhatsApp'tan gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesi nasıl engellenir?

WhatsApp
WhatsApp

Hem Android hem de iPhone'larda birkaç saniyede WhatsApp'tan gelen ve otomatik olarak galeriye kaydolan fotoğraf ya da videoları engelleyebilmek mümkün. İşte WhatsApp üzerinden gelen fotoğrafların galeriye kaydolmasını engelleme yöntemi...

WhatsApp, güncellemelerle yeni yetenekler kazanmaya devam ederken; barındırdığı onlarca farklı özellikle her yeni gün daha fazla kullanıcıyı kendisine çekmeyi başarıyor. Yıllardır WhatsApp kullanan ve birçok özelliğe hakim olan kişiler dahi bazı özellikleri gözünden kaçırabiliyor; WhatsApp'tan gelen fotoğrafların otomatik olarak galeriye kaydolmasını engellemek gibi.

Normal şartlarda WhatsApp üzerinden kişisel ya da grup sohbetleri üzerinden gelen fotoğraf ve videolar otomatik olarak galeriye kayboluyor. Yani eğer Android ya da iPhone kullanıcıları küçük bir ayar yapmazsa WhatsApp üzerinden gelen fotoğraflar otomatik olarak telefonların galeri bölümüne düşüyor. Ancak WhatsApp > Ayarlar sayesinde bu sistem birkaç saniye içinde tamamen devre dışı bırakılabiliyor.

Peki ama fotoğraf ve videolar nereye gidiyor?

                                    Bu yöntem sayesinde aslında telefon galerisine WhatsApp'tan gelen fotoğraflar kaydolmadığı için depolama alanından tasarruf sağlanmış oluyor. Peki ama bu fotoğraf ve videolar nereye gidiyor? Hem Android hem de iPhone'larda az önce bahsedilen ayarlar gerçekleştirildiğinde WhatsApp'tan gelen fotoğraf ve videolar otomatik olarak uygulama içinde depolanıyor. Yani esasında uygulama verileri artmış oluyor. Belirli aralıklarla uygulama verilerini silerek depolama alanını rahatlatabilmek mümkün.
Peki ama fotoğraf ve videolar nereye gidiyor? Bu yöntem sayesinde aslında telefon galerisine WhatsApp'tan gelen fotoğraflar kaydolmadığı için depolama alanından tasarruf sağlanmış oluyor. Peki ama bu fotoğraf ve videolar nereye gidiyor? Hem Android hem de iPhone'larda az önce bahsedilen ayarlar gerçekleştirildiğinde WhatsApp'tan gelen fotoğraf ve videolar otomatik olarak uygulama içinde depolanıyor. Yani esasında uygulama verileri artmış oluyor. Belirli aralıklarla uygulama verilerini silerek depolama alanını rahatlatabilmek mümkün.
iPhone: WhatsApp'tan gelen fotoğrafların telefona kaydolması nasıl engellenir?

                                    WhatsApp'tan gelen fotoğrafların iPhone'larda otomatik kaydolmasını engellemek için de yapılması gereken işlem esasında gayet basit. Bunun için WhatsApp uygulamasında Ayarlar > Sohbetler > "Film Rulosuna Kaydet" kısmındaki onayı kaldırmak yeterli. Böylece gelen fotoğraf ve videolar siz indirmediğiniz ve kaydetmediğiniz sürece otomatik olarak telefonun Film Rulosu bölümüne kaydolmuyor.
iPhone: WhatsApp'tan gelen fotoğrafların telefona kaydolması nasıl engellenir? WhatsApp'tan gelen fotoğrafların iPhone'larda otomatik kaydolmasını engellemek için de yapılması gereken işlem esasında gayet basit. Bunun için WhatsApp uygulamasında Ayarlar > Sohbetler > "Film Rulosuna Kaydet" kısmındaki onayı kaldırmak yeterli. Böylece gelen fotoğraf ve videolar siz indirmediğiniz ve kaydetmediğiniz sürece otomatik olarak telefonun Film Rulosu bölümüne kaydolmuyor.
Android: WhatsApp'tan gelen fotoğrafların telefona kaydolması nasıl engellenir?

                                    Android akıllı telefonlarda WhatsApp'tan gelen fotoğrafların telefona otomatik olarak kaydolmasını engellemek için WhatsApp > Ayarlar > Veri Kullanımı bölümü üzerinden "Mobil veri kullanırken", "Wi-Fi'ya bağlıyken", "Dolaşımdayken" seçeneklerinin tamamını "Medya yok" olarak ayarlamak gerekiyor. Böylece siz WhatsApp'tan gelen fotoğraf ya da videoları indirmediğiniz durumda gelen fotoğraf ve videoların otomatik olarak galeri bölümüne düşmesi söz konusu olmuyor.
Android: WhatsApp'tan gelen fotoğrafların telefona kaydolması nasıl engellenir? Android akıllı telefonlarda WhatsApp'tan gelen fotoğrafların telefona otomatik olarak kaydolmasını engellemek için WhatsApp > Ayarlar > Veri Kullanımı bölümü üzerinden "Mobil veri kullanırken", "Wi-Fi'ya bağlıyken", "Dolaşımdayken" seçeneklerinin tamamını "Medya yok" olarak ayarlamak gerekiyor. Böylece siz WhatsApp'tan gelen fotoğraf ya da videoları indirmediğiniz durumda gelen fotoğraf ve videoların otomatik olarak galeri bölümüne düşmesi söz konusu olmuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >