Xiaomi, EKG çekebilen tişörtünü satışa çıkardı

EKG ölçebilen t-shirt
EKG ölçebilen t-shirt

Xiaomi, yaklaşık 1 aydır fonladığı EKG çekebilen tişörtünü satışa çıkardı.

Bu ürün, saniyede 250 örnekleme hızıyla 60 saniyede gerçek zamanlı kayıt yapabiliyor.

Böylece aktivite yapılırken bir yandan da hem doğru hem de etkili bir ölçüm gerçekleştirilebiliyor.

Akıllı bileklik, akıllı saat ve benzer giyilebilir ürünler artık hayatımızın önemli bir parçası. Nabız kontrolü yapma; yürüme, koşma ya da benzer egzersizlerin durumunukontrol etme gibi konularda bu cihazlar önemli fayda sağlıyor. Ancak giyilebilir ürünler kategorisi denildiğinde ürün çeşitliliği yalnızca bunlarla sınırlı değil. Çok daha geniş kapsam söz konusu.

EKG modülü sayesinde ölçüm yapabiliyor.

Bu EKG modülü sayesinde kullanıcı yaptığı egzersize göre kalp atış hızını gözlemleyebiliyor.

Xiaomi'nin geçtiğimiz ayın başında fonlamaya başladığı MIJIA için de benzer durum geçerli. Tam ismi MIJIA SportsECG T-Shirt olan bu ürün, kısa süre içinde toplamda 12 bin kişiden destek topladı. Resmî notlara göre bu ürün geleneksel spor tişörtlere çok benziyor.

Fakat ekstra destek için kasların etrafına sıkı bir şekilde oturması amacıyla kesintisiz bir dokumaya sahip. Tişört, egzersizler sırasında harekete yardımcı olmak için elastik ve hafif tasarlanmış. Ancak bu tişörtün en dikkat çekici yanı merkezdeki EKG modülü.

    EKG nedir? Elektrokardiyografi (EKG), kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetin kaydedilmesi. Bu kayıt ile elde edilen grafiğe Elektrokardiyogram (EKG), kullanılan alete de Elektrokardiyograf denir. (Wikipedia)

Xiaomi'nin bir aydır fonladığı EKG ölçebilen tişört şu anda 44 dolara ABD'de satışa sunulmuş durumda.
Xiaomi'nin bir aydır fonladığı EKG ölçebilen tişört şu anda 44 dolara ABD'de satışa sunulmuş durumda.

EKG modülü sayesinde kalp atışları tarafından üretilen mikro sinyaller yakalanıyor ve bu sensör aslında geleneksel optik sensörlerle karşılaştırıldığında çok daha doğru veriler yansıtıyor. Dahası, MIJIA Sports EVC tişörtü saniyede 250 örnekleme hızıyla 60 saniyede gerçek zamanlı kayıt yapabiliyor.

Bu, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak doğru şekilde harita oluşturmasına imkan tanıyor. Başka bir değişle aktivite yapılırken bir yandan da hem doğru hem de etkili bir ölçüm gerçekleştirilebiliyor. Üstelik bilimsel verilerle kullanıcılara daha kapsamlı bir analiz sunabiliyor. Ayrıca EKG'nin çekirdek modülü ortasında kalp atış hızı aralıklarını gösteren LED göstergesinin de yer aldığını belirtmek gerekiyor.

Bu işlemde telefonun arka kamerasından yararlanılıyor.
Bu işlemde telefonun arka kamerasından yararlanılıyor.

Hemen hemen tüm teknoloji şirketi sağlık alanındaki yatırımlarını artırıyor. Geçen ay, Kaliforniya Üniversitesi'nin geliştirdiği yeni çözümle birlikte akıllı telefonlar yardımıyla diyabet hastalarının teşhis edilebildiğinden bahsetmiştik.

Toplamda 2.6 milyon diyabet hastasından elde edilen veriler incelenerek ortaya çıkarılan algoritma, %80 doğrulukta başarı sağlıyor.

Bu da gerçekten muhteşem bir rakam. Ama çalışmalar devam ediyor ve önümüzdeki süreçte doğruluk oranının daha da artması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >