Yaptırım bedeli açıklandı: Rusya 300 milyar dolarlık rezervini kullanamıyor

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov
Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali birçok ülke tarafından kınanarak yaptırım uygulanma kararı aldı. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, yaptırımlar nedeniyle yaklaşık 300 milyar dolar değerindeki uluslararası rezervi kullanamadıklarını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgali nedeniyle batılı devletler tarafından yaptırım uygulanıyor. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rus devlet kanalı Rossiya-1’e yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD ve Avrupa Birliği tarafından dondurulan rezervlerine ilişkin konuştu.

"Erişim kısıtlaması için Çin'e baskı yapılıyor"

Rusya'nın toplam 640 milyar dolar civarında rezerve sahip olduğuna işaret eden Siluanov, "Şimdi rezervlerin 300 milyar dolarını kullanamıyoruz. Rezervin bir kısmı da Çin'de ve Batı şimdi Çin'e bu rezerve erişimimizi kısıtlaması için baskı yapıyor." dedi.

"Çin ile işbirliği katlanarak artacak"

Anton Siluanov, "Batılı pazarlar kapandığı için Çin ile iş birliğinin katlanarak artacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Siluanov, 10 Mart'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin rezervlerine tekrar erişememesi halinde dış borçlarını rubleyle ödeyeceklerini söylemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >