Yeni bir uygulama daha: Kafelerde ısıtıcı çalıştırmak ücretli

Kafelerde ısıtıcı çalıştırmak ücretli olmaya başladı
Kafelerde ısıtıcı çalıştırmak ücretli olmaya başladı

İstanbul'da bazı kafelerin uygulamaya başladığı yeni bir karar daha açıklandı. Yeni uygulamaya göre ısıtıcı çalıştırmak isteyen müşterilerin açılış ve saatlik ücret ödemesi gerekecek.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bazı kafelerin uygulamaya başladığı ilk siparişte 30 lira ödemeyen vatandaşların kafelere oturamama kararından sonra yeni bir karar daha geldi. Kafelerde uygulanmaya başlanan yeni kararda ısıtıcı açılış ücretleri belirtildi.

Açılış ücreti 2,99 TL

İstanbul'da kafede oturmaya devam etmek için yarım saat sonra ikinci siparişin verilmesi gerektiği belirtilmişti. Bu kararın ardından kafelerde oturmaya devam etmek isteyen vatandaşların ısıtıcı ücretleri belirlendi.

Isıtıcıları açmak için 2,99 TL ücret talep eden kafe işletmecileri saatlik ücret olarak da 3,99 TL istediklerini belirtti.

Gündeme taşınan bu uygulamayı bazı kafe ve lokantalar devreye soktu. Restoran ve kafeler saat ve fiyat sınırlaması getirmenin ardından ısıtıcıyı ücret karşılığında kullandırmaya başladılar.

Uygulama tepki çekti

İstanbul'daki bazı kafe ve restoranlar tarafından başlatılan bu uygulama tepki çekti. Müşterilerin az para vererek kafede daha fazla vakit geçirmesini önlemek isteyen bazı restoran sahipleri, açılış ve saatlik ücret olmak üzere artan elektrik ücretleri için böyle bir yol izlediklerini belirtti.

Türkiye'de artan enflasyon nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşanıyor. İstanbul'da bazı restoran ve kafe sahiplerinin hayata geçirdiği uygulama ise tepki çekti.

Restoran ve kafe sahipleri, az ücret ödeyerek saatlerce kafede oturanlara karşı hatırlatma yapma ve ısıtıcı ücretlerini fişlere eklemeye başladı.

Vatandaşlar bunun psikolojik baskı olduğunu belirterek, uygulamaya tepki gösterdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >