Kafelerde yeni uygulama: İlk siparişinde 30 TL ödemeyen oturamayacak

Kafelerde yeni uygulama başladı
Kafelerde yeni uygulama başladı

İstanbul'da bazı kafelerin uygulamaya başladığı yeni bir karar açıklandı. Yeni uygulamaya göre ilk siparişinde 30 lira ödemeyen vatandaşlar kafelere oturamayacak. Ayrıca oturmaya devam etmek için 6 saat içerisinde ikinci siparişin verilme şartı belirtildi.

Kafede oturmaya devam etmek içinse yarım saat sonra ikinci sipariş vermek gerekiyor.

İlk sipariş 30 lira

Haber Global'in gündeme taşıdığı uygulamayı İstanbul'da bazı kafe ve lokantalar devreye soktu. Restoran ve kafeler saat ve fiyat sınırlaması getirdi. Bir kafede ilk sipariş şartı en az 30 lira olarak belirlendi. Kafede oturmaya devam etmek içinse 6 saat sonra ikinci sipariş vermek gerekiyor.

Uygulama tepki çekti

İstanbul'daki bazı kafe ve restoranlar tarafından başlatılan bu uygulama tepki çekti. Müşterilerin az para vererek kafede daha fazla vakit geçirmesini önlemek isteyen bazı restoran sahipleri, ilk siparişe 30 TL şartı koydu. Fakat restoran sahipleri bunun sadece bir hatırlatma olduğunu söylüyor.

Türkiye'de artan enflasyon nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşanıyor. İstanbul'da bazı restoran ve kafe sahiplerinin hayata geçirdiği uygulama ise tepki çekti.

''Masa işgal süresi 30 dakika''

Restoran ve kafe sahipleri, az ücret ödeyerek saatlerce kafede oturanlara karşı hatırlatma yapma amacıyla ilk sipariş için 30 TL şartı koydu. Masalara bırakılan notlarda "Masa işgal süresi 30 dakika ile sınırlıdır, asgari tüketim 30 TL'dir" yazıldı.

Psikolojik baskı olduğunu düşünüyorlar

Kafe sahipleri, ikinci siparişi vermeden saatlerce oturanlara hatırlatma yaptıklarını ve kronometre tutmadıklarını belirtti. Ancak vatandaşlar bunun psikolojik baskı olduğunu belirterek, uygulamaya tepki gösterdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >