Yeni Volkswagen Jetta tanıtıldı

Jetta 2018
Jetta 2018

Volkswagen, dizel krizinden en çok etkilenen otomobili Jetta'yı baştan aşağı yeniledi. Detroit otomobil fuarında tanıtılan araç, dijital kokpit teknolojisi ve yeni sekiz ileri otomatik şanzumanla geliyor.

Dizel krizinin en çok etkilediği otomobillerden biri olan Jetta, tüketicilerin SUV modellere rağbet ettiği bir dönemde sedan kategorisini hareketlendirmek üzere yenilendi. Detroit otomobil fuarında tanıtılan 2018 model yedinci nesil Jetta, yeni Golf, Polo ve Arteon gibi Volkswagen'in MQB platformunu kullanıyor. Platform değişikliği, araca daha geniş kabin ve daha düşük yakıt tüketim değerleri olarak geri dönmüş.

Yine MQB platformunda üretilen Audi A3'ü andıran Jetta 2018, dijital kokpit teknolojisi ve ön çarpışma önleyici yardımcı güvenlik sistemiyle geliyor. ABD'de Volkswagen'in tüketici nezdinde yeniden güven kazanması için geliştirildiği ifade edilen sedan otomobil, 1,4 litre turbo benzinli motoruyla 145 beygir güç ve 250 Nm tork üretecek. Altı ileri manuel ve yeni sekiz ileri otomatik şanzuman seçenekleri bulunan araçta 10,2 inçlik dijital eğlence ekranı yer alacak ve opsiyonlar arasında 400 watt'lık Beats ses sistemi de mevcut olacak.

Bahar aylarında satışa çıkacak

ABD pazarında yaklaşık 70 bin lira başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülecek olan Volkswagen Jetta 2018 için bahar aylarında ilk araç teslimlerinin başlaması bekleniyor. Daha önce İngiltere'de satılmayacağı açıklanan yeni Jetta'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği ve hangi motor seçenekleriyle satılacağı bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >