Volkswagen'den elektrikli 'dolmuş'

Moia
Moia

Volkswagen, geçen sene faaliyete geçen taksi hizmeti Moia için geliştirdiği elektrikli minibüsünü tanıttı. Araç, gelecek yıl MOIA'nın modern 'dolmuş' operasyonlarında kullanılmaya başlayacak.

Volkswagen grubu bünyesinde geçen sene kurulan taşımacılık şirketi MOIA, önümüzdeki yıldan itibaren 'elektrikli dolmuş'larla hizmet vermeye başlayacak. İlk etapta Almanya'nın bazı şehirlerinde faaliyete geçecek elektrikli dolmuş filosu, 2025'te birçok Avrupa ülkesi ve Amerika'ya yayılmış olacak.

Yarım saatte yüzde 80 şarj olabilen ve tek şarjla 300 kilometre yol gidebilen elektrikli MOIA minibüsü, firmanın paylaşımlı taşımacılık modelinin önemli bir parçası olacak. 6 kişilik araç, her yolcuya okuma ışığı, USB şarj yuvası ve yüksek hızda internet erişimi gibi imkanlar sunacak.

Volkswagen'in modern dolmuş çalışmaları 2018'de 200 elektrikli minibüsle Almanya'nın Hamburg şehrinde başlayacak. MOIA'nın 2025'e kadar 1 milyon aracı trafik dışı bırakacağı iddia ediliyor.

Volkswagen I.D. Buzz 2022'de geliyor

Öte yandan Volkswagen'in ana elektrikli minibüs projesinde çalışmalar sürüyor. Henüz seri üretime beş yıl uzak olan otomotiv devi, bu dönemi en iyi şekilde değerlendirip efsane Volkswagen minibüsünü hakkıyla geri döndürmek için mesai harcıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >