Yerken insanı şekilden şekile sokan adeta maymuna çeviren yiyecekler

Evet! Yerken ağzımızı yüzümüzü batırdığımız fakat yinede onları tüketmekten vazgeçemediğimiz lezzetlerden bahsediyoruz.

Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde ilk sırada yer alan fizyolojik gereksinimlerden biri olan yemek, yemek insanoğlunun diğer canlılarla ortak noktası ve aynı zamanda biyolojik devamlılık için şart olan bir eylemdir. Bu eylemden bir çoğumuzun haz duyduğu ayrı bir gerçek. Peki haz vermesinin yanı sıra bazı yiyecekleri tüketirken sizinde şekilden şekile girdiğiniz oluyor mu? Özellikle de aşağıda saydığımız yiyecekler...
Pamuk şeker
İnsanın ağzını yüzünü şeker içinde bırakarak yediği pembemsi şeker. Kalabalık içinde yemek sakıncalıdır. Herkes bir tutam alayım derken saniyesinde biter :)
Pamuk şeker İnsanın ağzını yüzünü şeker içinde bırakarak yediği pembemsi şeker. Kalabalık içinde yemek sakıncalıdır. Herkes bir tutam alayım derken saniyesinde biter :)
Hamsi
İki gram et yiyeceğiz diye üç gram kılçık ayıklıyoruz, ayıklayamadıklarımızın oraya buraya batması da cabası!
Hamsi İki gram et yiyeceğiz diye üç gram kılçık ayıklıyoruz, ayıklayamadıklarımızın oraya buraya batması da cabası!
Kaşarlı domates çorbası
Tamam tadı güzeldir çorbanın ama o kaşar yok mu! Zaten sıcak olan çorbanın içinde sündükçe süner, kaşığa dolasan ona da yapışır kalır, insanın ağzına girmemek için elinden geleni ardına koymaz.
Kaşarlı domates çorbası Tamam tadı güzeldir çorbanın ama o kaşar yok mu! Zaten sıcak olan çorbanın içinde sündükçe süner, kaşığa dolasan ona da yapışır kalır, insanın ağzına girmemek için elinden geleni ardına koymaz.
Kapanmayan sandviç ve hamburger
Uzun bıyık ve sakal sahibiyseniz genelde mayonez ve ketçap içeren fastfoodlar yorar adamı. Peçete dispanseri ile akraba ettirir.
Kapanmayan sandviç ve hamburger Uzun bıyık ve sakal sahibiyseniz genelde mayonez ve ketçap içeren fastfoodlar yorar adamı. Peçete dispanseri ile akraba ettirir.
Spagetti 
Nasıl yenileceği konusundaki sorunların hiçbir zaman tükenmeyeceği yemek çeşidi. Bir tür işkence!
Spagetti Nasıl yenileceği konusundaki sorunların hiçbir zaman tükenmeyeceği yemek çeşidi. Bir tür işkence!
Nar
Taneleri arasındaki beyaz tabakayı ayırmak tam bir işkence.
Nar Taneleri arasındaki beyaz tabakayı ayırmak tam bir işkence.
Ayvalık tostu
Mayonezini ketçabını çeneye bulaştırmadan, burnunuzu içine sokmadan ısırmak için tecrübe gerekir.
Ayvalık tostu Mayonezini ketçabını çeneye bulaştırmadan, burnunuzu içine sokmadan ısırmak için tecrübe gerekir.
Waffle
Güzel ama bir o kadar zahmetli bir yiyecek.
Waffle Güzel ama bir o kadar zahmetli bir yiyecek.
Pişmaniye
Leziz ama yapışkan bir tatlı. Şehirler arası otobüs yolculuklarında gidilen kişiye götürülen potansiyel hediye olarak yaratılmış olan İzmit kaynaklı bu tatlımız,bu işlevini yıllardır başarıyla yerine getirmektedir.
Pişmaniye Leziz ama yapışkan bir tatlı. Şehirler arası otobüs yolculuklarında gidilen kişiye götürülen potansiyel hediye olarak yaratılmış olan İzmit kaynaklı bu tatlımız,bu işlevini yıllardır başarıyla yerine getirmektedir.
Mumbar dolması
Temzilemesi, pişirmesi ve en nihayetinde yemesi zor olan bu dolmanın en ilginç özelliği dikilerek tutturulmasıdır. Dikişinden ötürü yenmesini zorlaştırır.
Mumbar dolması Temzilemesi, pişirmesi ve en nihayetinde yemesi zor olan bu dolmanın en ilginç özelliği dikilerek tutturulmasıdır. Dikişinden ötürü yenmesini zorlaştırır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >