Yerli tanı kiti geliyor: 4 hastalığın teşhisinde kullanılacak

Tanı kiti
Tanı kiti

Sağlık Bakanı Koca, artan solunum yolu hastalıklarına ilişkin konuştu. 'Kokteyl' virüse özel kitin kullanıma alınacağını duyuran Koca, ''Tek bir kit ile influenza A, influenza B, COVID-19 ve RSV'ye aynı anda bakılacak'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarına artık, 'yerli üretim kit' aracılığıyla tanı koyulacağını söyledi. Koronavirüs taraması da yapacak yerli tanı kitinin kısa süre içinde hastanelerde kullanılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yerli üretim test kitinin detaylarını anlattı.

"Tek bir kitle 4 hastalığa bakılacak"

"Tek bir kit ile influenza A, influenza B, COVID-19 ve RSV aynı anda bakılacak. Artık bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunda, hangisi olduğunu, yerli üretim kitten öğrenebilme imkanımız olacak. Muhtemelen bir ay içinde devreye girmiş, ilgili hastanelerde kullanılıyor olacak."

"Önümüzdeki dönemde büyük vaka artışı olacağını düşünmüyorum"

Bakan Koca, Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının 3 binlerde olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde de büyük bir artış olacağını düşünmüyorum" dedi.

Koca, Çin’de uygulanan katı karantina kurallarının Türkiye için söz konusu olmadığını vurguladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >