Yeşilçam'ın 'Ömercik'i hayatını kaybetti

Ömer Dönmez
Ömer Dönmez

Yeşilçam'dan üzücü bir haber geldi. Ömercik filmleriyle tanınan Ömer Dönmez 61 yaşında hayatını kaybetti. Dönmez'in ölüm sebebi KOAH hastalığı olarak belirtildi.

4 yaşında 'Ömercik' olarak seyirciyle buluşan ve sonrasında sayısız filmde yer alan 61 yaşındaki oyuncu Ömer Dönmez hayatını kaybetti.

"Dayım Ömer Dönmez'i kaybettik"

Yeğeni Tolga Acar sosyal medya paylaşımında, "Dayım Ömer Dönmez'i kaybettik. Cenaze öğlen namazına müteakip Üsküdar Selimiye Camii'nden kalkacaktır. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Ömer Dönmez kimdir?

1959 yılındaSakarya'da dünyaya geldi. Sinemaya, kuzeni Zeynep Değirmencioğlu'nun (Ayşecik) babası senarist Hamdi Değirmencioğlu sayesinde adım attı. Henüz dört yaşındayken, "Ses" dergisinin açtığı yarışmada "çocuk yıldız" olarak seçildi.

1965’te Sevgim ve Gururum filmiyle Yeşilçam’a giriş yapan Ömercik, 70’li yıllarda filmlerde rol bulamamaya başladı. 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle sol güzünde de hasara yol açtı. Daha sonra farklı işlerde çalışan Ömer Dönmez, 90'ların sonu ve 2000'li yılların başında bazı film ve dizilerde konuk oyuncu olarak yer almıştı.

Ömercik'in hayatını karartan kaza
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >