"Yolun sonundayım" diyen efsane öğretmene unutulmaz hababam sürprizi

Mukaddes Coşkun
Mukaddes Coşkun

Öğrencilerinden "Ben artık yolun sonundayım çocuklarım, hepiniz hakkınızı helal edin" diye seslenen Mukaddes öğretmene büyük sürpriz...

"Ben artık yolun sonundayım çocuklarım"

                                    Öğrencilerinden 1986 mezunu Tuğrul Babaoğlu, Şubat ayında Mukaddes Coşkun'u Palandöken ilçesindeki evinde ziyaret etti. Amacı, öğretmenini Erzurum Lisesi öğrencilerinin İstanbul'da düzenleyeceği bir etkinliğe davet etmekti. Coşkun, bu daveti yaşının ilerlemesi ve sağlık sorunları yüzünden geri çevirmek zorunda kaldı. Babaoğlu, Mukaddes öğretmen'in öğrencilerine seslendiği anları kaydetti. Coşkun, gözyaşlarını tutamadığı o videoda "Ben artık yolun sonundayım çocuklarım, hepiniz hakkınızı helal edin. Benden taraf hepsine helal olsun hakkım." ifadelerini kullanmıştı.
"Ben artık yolun sonundayım çocuklarım" Öğrencilerinden 1986 mezunu Tuğrul Babaoğlu, Şubat ayında Mukaddes Coşkun'u Palandöken ilçesindeki evinde ziyaret etti. Amacı, öğretmenini Erzurum Lisesi öğrencilerinin İstanbul'da düzenleyeceği bir etkinliğe davet etmekti. Coşkun, bu daveti yaşının ilerlemesi ve sağlık sorunları yüzünden geri çevirmek zorunda kaldı. Babaoğlu, Mukaddes öğretmen'in öğrencilerine seslendiği anları kaydetti. Coşkun, gözyaşlarını tutamadığı o videoda "Ben artık yolun sonundayım çocuklarım, hepiniz hakkınızı helal edin. Benden taraf hepsine helal olsun hakkım." ifadelerini kullanmıştı.
Gözyaşları sel oldu

                                    Mukaddes Öğretmen'in çağrısı üzerine Erzurum'un yanı sıra, farklı şehirlerde yaşayan eski öğrencileri sosyal medyada organize oldu. Ona sürpriz yapmak için bir araya geldiler. 150 kişi, Coşkun'un Palandöken'deki evinin bahçesinde toplandı. Eve giren eski bir öğrencisinin bahçeye çıkmasını istediği Coşkun, karşısında eski öğrencilerini görünce gözyaşlarını tutamadı.
Gözyaşları sel oldu Mukaddes Öğretmen'in çağrısı üzerine Erzurum'un yanı sıra, farklı şehirlerde yaşayan eski öğrencileri sosyal medyada organize oldu. Ona sürpriz yapmak için bir araya geldiler. 150 kişi, Coşkun'un Palandöken'deki evinin bahçesinde toplandı. Eve giren eski bir öğrencisinin bahçeye çıkmasını istediği Coşkun, karşısında eski öğrencilerini görünce gözyaşlarını tutamadı.
"Asıl siz bize hakkınızı helal edin"

                                    Öğrenciler daha sonra Coşkun'a ellerindeki gül ve diğer çiçekleri vererek "Hocam asıl siz bize hakkınızı helal edin" diyerek helallik aldı. Öğrencilerinin sürprizi karşısında duygulanan Mukaddes Öğretmen, "Buraya kadar zahmet etmişsiniz, ben okula gelirdim" diye sözlerine ekledi.
"Asıl siz bize hakkınızı helal edin" Öğrenciler daha sonra Coşkun'a ellerindeki gül ve diğer çiçekleri vererek "Hocam asıl siz bize hakkınızı helal edin" diyerek helallik aldı. Öğrencilerinin sürprizi karşısında duygulanan Mukaddes Öğretmen, "Buraya kadar zahmet etmişsiniz, ben okula gelirdim" diye sözlerine ekledi.
Yeni öğrencilere seslendi!

                                    Efsane öğretmen hala eğitim gören öğrencilere ise şöyle seslendi:  "Sevgili öğrenciler, ben eski öğrencilerime bağırdığım zaman bana kızıyorlardı. Şimdi siz de belki öğretmenlerinize kızıyorsunuzdur ama bakın onlar şimdi bana kızmıyorlar. O vakit kızdıkları halde şimdi diyorlar ki 'İyi ki kızmışsınız.' Onun için siz de öğretmenlerinize kızmayın, derslerinize çalışın. Çalışkan çocuklar hayatlarını her zaman rahat ve huzurlu yaşıyor."
Yeni öğrencilere seslendi! Efsane öğretmen hala eğitim gören öğrencilere ise şöyle seslendi: "Sevgili öğrenciler, ben eski öğrencilerime bağırdığım zaman bana kızıyorlardı. Şimdi siz de belki öğretmenlerinize kızıyorsunuzdur ama bakın onlar şimdi bana kızmıyorlar. O vakit kızdıkları halde şimdi diyorlar ki 'İyi ki kızmışsınız.' Onun için siz de öğretmenlerinize kızmayın, derslerinize çalışın. Çalışkan çocuklar hayatlarını her zaman rahat ve huzurlu yaşıyor."
"Efsane öğretmen"

                                    73 yaşındaki emekli öğretmen Mukaddes Coşkun, 35 yıl Erzurum Lisesi'nde görev yaptı. Disiplininin yanı sıra, öğrencilerine gösterdiği sevgi, onu Erzurum Lisesi'nin "Efsane öğretmeni" yaptı.<br>
"Efsane öğretmen" 73 yaşındaki emekli öğretmen Mukaddes Coşkun, 35 yıl Erzurum Lisesi'nde görev yaptı. Disiplininin yanı sıra, öğrencilerine gösterdiği sevgi, onu Erzurum Lisesi'nin "Efsane öğretmeni" yaptı.<br>
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >