Yüz nakli ameliyatıyla tanınan Recep Sert, adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı

Recep Sert ve eşi Emine Sert
Recep Sert ve eşi Emine Sert

Türkiye'nin 5.inci yüz nakilli hastası Recep Sert ve eşi Emine Sert Bilecik'te polis tarafından gözaltına alındı. Sorgu sonrası Sert ve eşi, bir iş yerine silahlı saldırı düzenlediği için 'adam öldürmeye teşebbüsten' tutuklandı.

Recep Sert, eşi Emine Sert’in de aralarında bulunduğu 3 kişiyle birlikte akşam saatlerinde gözaltına alındı. Kiralık araçla, kente gelip saldırıyı gerçekleştirdiği, güvenlik kameralarından belirlenen RecepSert ile diğer 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren isim: Recep Sert

Bu şikâyet üzerine hemen harekete geçen ekipler, sokakta yaptıkları incelemede, ateşlenen 3 kurşunun park halindeki 2 araç ve bir boruya isabet ettiğini belirledi. Bunun üzerine bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, saldırı anlarının görüntülerine ulaştı. Görüntüleri inceleyen polis, tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı bir yüz ile karşılaştı. Saldırıyı gerçekleştirenin, 2013 yılında Türkiye'nin 5'nci yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert olduğu ortaya çıktı.

Sert, 2013 yılında bir kez daha cezaevine gönderilmişti
Sert, 2013 yılında bir kez daha cezaevine gönderilmişti

Recep Sert'in ilk vukuatı bu değil

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013'te yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, beyaz eşya borcunu ödemediği için tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Başarılı bir yüz nakil ameliyatı geçiren Recep Sert, daha sonra dünya evine girmişti
Başarılı bir yüz nakil ameliyatı geçiren Recep Sert, daha sonra dünya evine girmişti

Yüz nakli olduktan sonra hayatı değişmişti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden yaralanan Recep Sert'e 18 Temmuz 2013'te Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde PlastikRekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz ve çene nakli gerçekleştirilmişti. Naklin ardından sağlığına kavuşan Sert, 21 Aralık 2014'te nişanlısı Esma Akyurt ile Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen törenle dünya evine girmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >