Katar’da gezilecek yerler

Katar gezi rehberi.
Katar gezi rehberi.

Katar gezi rehberini sizler için derledik. Katar'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Katar’da gezilecek yerler genellikle yeni inşa edilmiş lüks ve ihtişamlı yerlerdir. Katar Devleti Arap Yarımadası’nın doğusunda yer alan 11.571 km² yüzölçümüne sahip bir ülkedir. Katar’ın kelime anlamı yağmurdur.

Tek sınır komşusu Suudi Arabistan’dır ve ülkenin diğer sınırları Basra Körfezi ile çevrelenmiştir. Vatandaşların neredeyse hepsi Müslüman’dır. Arap vatandaşların dışında petrol üretiminde çalışmak için gelen birçok vatandaş da bulunmaktadır. Ülkenin Coğrafi yapısı düzlüklerdir ve çöllerden oluşur.

Katar 8 belediyeye ayrılmıştır, bunlar: Doha, Er Reyyan, El Şahaniye, Umm Selal, El Hor, El Vakra, Ed Daayin ve El Şemal’dir. Dünyanın petrol rezervlerinin büyük bir kısmı Katar’da bulunur ve bu durum ülkenin gelişmesi ve ekonomisinin kalkınmasına neden olmuştur. Katar turu düzenleyen şirketlere gezi için başvurulabilir.

Katar’da gezilecek tarihi yerler

Tarih boyunca İngilizlere ve Osmanlılara bağlı olarak varlığını sürdüren devlet 1971 yılında bağımsızlığını kazanmış ve daha sonra bulunan petrol kaynakları gelişimini sağlamıştır. Katar’daki tarihi mekânlar çoğu kültürün yansıtıldığı yerlerdir.

1. Al Jassasiya Kaya Oymaları: Petroglifler ve eski yerleşim kalıntıları bu bölgede bulunmuştur. Kaya oymaları genellikle hayvan figürlerinden oluşur.

2. Al Wajbah Kalesi: Osmanlı Devleti ile girilen savaşta savunma kalesi olarak inşa edilmiştir.

3. Katara Pigeon Towers: Katar camii içerisinde bulunan güvercin kuleleri güvercin yuvaları için delikli şekilde inşa edilmiş bir yapıdır.

4. Katara Kültür Köyü: Kültürler vadisi olarak da adlandırılan bu yer Doha’da bulunur ve birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapmaktadır.

5. Barzan Kuleleri: Doha’da inci çıkarıp satmak eski bir ekonomik kazançsağlama yöntemiydi ve Barzan Kuleleri de 1910 yılında inci çıkaran dalgıçları gözlemlemek için kurulmuştur.

6. Souq Waqif: Sarı ve kahverengi tonların yer aldığı Sanat Merkezi’nde sanatçıların eserlerini görmek için gezilebilecek yerlerdendir. Arap Kültürü’nü öğrenmek isteyenler için gezilmesi gereken yerlerdendir.

7. İslam Eserleri Müzesi: Ancak 1 tam gün içerisinde tamamı gezilebilir. İçerisinde Osmanlı dönemine ait eserler de bulunur.

8. Msheireb Müzeleri: Tarihi ve muhteşem mimari yapıları koruma altına almak için yapılmıştır.

9. Katar Ulusal Müzesi: Yapısıyla hayranlık uyandıran müze çöl gülü olarak tasarlanmıştır. Arkeolojik kazılar, tarihi eserler burada sergilenmektedir.

Katar’da gezilecek doğal güzellikler

Yazın kurak, kışın ise ılık bir hava hâkimdir. Bu yüzden çöl iklimi Katar’daki doğa harikalarının çoğunu oluşturur.

1. Dukhan Plajı: Güneşi ve kumsalıyla doğa ve deniz severlerinuğrak noktasıdır.

2. İnci Adası: Eski Katar ekonomisinin kaynağı olan inciler bu adaya isim vermiştir. Birçok kültürü bir arada hissettiren bir yerdir.

3. Banana Island: Umman denizi manzaralı lüks mekânlar ve konaklama yerlerine sahip bir adadır. Spor faaliyetleri de yapılabilmekte ve Feribot turları düzenlenmektedir.

4. Katar Çölü: Safari yapmak için tercih edilecek en iyi yer Doha’dadır bu yüzden Doha gezisi yapılmalıdır. Doha’da çölün bittiği yerde deniz manzarası başlar. Çöl safarisi için de turları düzenleyenlerle iletişime geçmelisiniz. Safari sonrasında çadırlarda konaklama imkanı da bulunmaktadır.

5. Doha Hayvanat Bahçesi: Birçok canlıya ev sahipliği yapan bir hayvanat bahçesidir. Mutlaka ziyaret edilmelidir.

6. Aspire Parkı: Dünyanın en büyük parkıdır. İçerisinde yapay bir göl de bulunmaktadır.

Katar’ın meşhur yemekleri

Katar yemekleri içerisinde en çok deniz ürünleri ve et yemekleri vardır. Osmanlı kültürü etkisinde de kalınmıştır. Bu yüzden Katar’ın Geleneksel yemekleri Türk yemeklerine çok benzer.

1. Falafel: Nohut baharatlarla harmanlanır ve köfte gibi yapıldıktan sonra kızartılır ve yoğurtla servis edilir. Vejetaryen olanların tercih edebileceğibir yemektir.

2. Patlıcanlı Fatteh: Et ve sebzenin birleşimiyle yapılan lezzetli bir yemektir.

3. Kung Pao Chicken: Tavuk eti, kırmızı acı biber ve fıstıkla hazırlanan bir yemektir.

4. Maftool: Yine etin pilavla sunulduğu bir yemek olan Maftool patates, havuç, nohut ile servis edilir.

Katar’da mutlaka yapılması gerekenler

Katar ihtişamı ve tarihiyle göz alıcı bir ülkedir ve Katar’da yapmadan dönmemeniz gerekenler elbette vardır. Bunlar:

1. Çöllerde kamp yapmak, çöl araçlarıyla gezmek ve safari turu yapmak mutlaka yapılacaklar listesinde bulunmalıdır.

2. Çok ünlü alışveriş merkezleri de gidilmesi gereken yerlerdendir.

3. Geceleri ise hareketli ve renklidir.

4. Develeri ziyaret etmek isteyenler Camel Pen’e mutlaka gitmelidir.

Mutlaka okuyun:Türkmenistan'da gezilecek yerler

Katar gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Dünya üzerinde yaşanabilecek en güvenli ülkelerinden biri olarak kabul edilmiştir. Evler pek fazla kilitlenmemektedir. Katar’daki tatiliniz için uyarılar şöyledir:

1. Türkiye’den gitmek için vize istenmemektedir. Uçakla rahatlıkla gidilebilir.

2. Orta Doğu’nun en huzurlu ülkesidir. Bu yüzden güvenlik için korkmanız gerekmemektedir.

3. Çok pahalı bir ülkedir. Gitmeden bunu düşünerek gidilmesi gerekir.

4. Katar Hava durumu incelendikten sonra gidilmelidir.