15.gün iftar menüsü

15.gün iftar menüsü
15.gün iftar menüsü

15.gün iftar menüsü yıldızı sizce hangi tarif? Biz kendi favorimizle söze başlayalım. İftar sonrası hafif ama lezzetli bir sütlü tatlı isteyenlerin yemelere doyamayacağı bal kabaklı muhallebi şüphesiz ki bugünkü iftar menümüzün baş tacı.

İÇİNDEKİLER

Terbiyeli sebze çorbası

Evde olan tüm sebzeleri değerlendirebileceğiniz sebze çorbasının en lezzetli tarifini sizlerle paylaşmak için biz geldik. Terbiyesiyle lezzetine lezzet kattığımız sebze çorbası iftar sofralarının en lezzetli başlangıcı.

Kekikli tavuk sote

İftara az bir vakit kala ne yapacağını bilemeyenler için sislerin arasından çıkıp gelen bir tarif var. Ne mi o? Tavuk sote tarifinin ta kendisi. İşte o klasik lezzeti aldık, kekiğe buladık ve ortaya enfes bir ana yemek tarifi çıkardık.

Tel şehriyeli kuskus

Genellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına pirinç pilavı tercih ediliyor olsa da bizim bu kez farklı ve lezzetli bir önerimiz var. Kuskus pilavı ve kekik sotenin uyumuna siz de hayran kalacaksınız.

Zeytinyağlı pırasa

İftar sofralarında kendilerine pek yer bulamasalar da Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yerlerini alan zeytinyağlılardan biri bugünkü iftar soframızın konuğu. Tezgahlarda kalan son pırasalarla hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı pırasa tarifimizi mutlaka deneyin.

Kupta bal kabaklı muhallebi

Bir yiyenin bir daha unutamayacağı bal kabaklı muhallebi tarifimizi hazırlamak yalnızca 10 dakika. Bal kabağı püresi, muhallebi ve bisküvi. Bu üçlünün unutması güç uyumuna hazır mısınız?