4. gün iftar menüsü

​4. gün iftar menüsü
​4. gün iftar menüsü

Ramazanın 4. gününden herkese merhaba Lokma ailesi. Bugün iftar menümüzde tanıdık simalar yer alıyor. Türk mutfağının klasiklerinden kuru fasulye, pilav ve cacık yer alırken Balkan mutfağından ise trileçe var. “Bugün ne pişirsem?” diye düşünen herkesi bu menüyü yapmaya davet ediyoruz.

Kuru fasulye

Mutfağımızın klasik baş yapıtı olan kuru fasulye, büyük küçük herkesin en sevdiği yemek. “Lokmacığım seviyorum ama salçasını suyunu tam ayarlayamıyorum.” Diyorsan işte kuru fasulye tarifi.

Pilav

Bir menüde kuru fasülye olur da pilav olmazmı? Kuru fasülyenin en yakın arkadaşı pirinç pilavı beraber harmanlandıklarında bizce dünyanın en iyi ikilisi oluyor. Tane tane pilav yapmak ise Lokmacığınızın püf noktalarıyla size düşüyor!

Cacık

Sıcak yemeklerin yanına iç ferahlatacak en iyi eşlikçi cacık. Oruç tutarken yaşadığın susuzluğu giderecek bu eşlikçiyi biz yaz kış çok seviyoruz. Yapması kolay ama kıvamını tutturmanın zor olduğu cacık tarifimiz için ise sizi şöyle alalım.

Triliçe

Günü güzel kapatmak ve yaşanılan can çekmelerini güzel noktalamak için başka bir tatlı seçmek olmazdı. Süngerimsi pandispanyası ve karamel sosuyla iftardan sonra çay keyfinizi ikiye katlayacak trileçe tarifimiz için sizi böyle alalım.