7.Gün iftar menüsü: Kurtarıcınız tavuk köfte!

7.Gün iftar menüsü: Kurtarıcınız tavuk köfte!
7.Gün iftar menüsü: Kurtarıcınız tavuk köfte!

Ramazanın ilk haftasını geride bıraktığımız son günle karşınızdayız. Artık bir haftayı geride bırakarak oruca alıştık. Ramazanın bereketiyle günler geçip giderken nefis yemek tarifleriyle bu günleri daha da güzelleştirmeye çalışıyoruz. Lokma ailesi olarak iftar menülerinde de sizinleyiz. Yapımı kolay, vakit almayacak ama bir o kadar da lezzetli tariflerle yine bu yazımızla karşınızdayız. Çorbamız, ana yemeğimiz ve garnitürleri ile beraber gelin bugünkü menümüze hep beraber göz atalım!

Leziz kremalı sebze çorbası tarifi

Yaklaşık 30 dakika pişirme süresiyle sizi çok yormayacak bir çorba tarifini paylaşıyoruz. Havuçları, soğanı ve kereviz ile birlikte vitamin deposudur. Yaz günlerinde hepimize ilaç gibi gelecektir. Kreması ile tam kıvamına getirip yumuşak bir çorba iftarımızı açmak için biçilmiş kaftandır. Tarifimize hemen alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kremalı sebze çorbası
Kremalı sebze çorbası

Tavuk köfte nasıl yapılır?

Evet hepimiz defalarca kırmızı etten yapılan köfteleri tattık. Peki ama bu güzel karışımı neden hiç tavukla denemiyoruz dediğinizi duyar gibi olduk ve sizin için bu pratik yemek tarifini yedinci günümüzde ana yemek olarak sofralara getiriyoruz. Patates ve baharatlarla bir araya getirilen köfteleri isterseniz fırında pişirebilir isterseniz de yağda kızartılarak servis edebilirsiniz. Bu nefis yemek tarifi hem ramazanda kurtarıcınız olacak hem de ramazandan sonra sofralarınızın müdavimi.

Tavuk köfte
Tavuk köfte

Lezzetli tariflerde sırada havuçlu bulgur pilavı!

Sofralarımızın vazgeçilmezi yemeklerin tamamlayıcısı olmazsa olmazımız pilavda sıra. Bugünkü menümüzde havuçlu, kuş üzümlü, fıstıklı ve baharatı bulgur pilavını soframız konuk ediyoruz. Kolay yapımı ile dilerseniz zerdeçal ekleyerek tadını daha da leziz hale getirebilirsiniz. Yaklaşık 40 dakikada hazırlayabileceğiniz ve kokusunun tüm evi saracağı pilav tarifi için hemen link bırakıyoruz efendim.

Havuçlu bulgur pilavı
Havuçlu bulgur pilavı

Kakuleli pancarlı sonbahar cacığı

Sıcak yaz günlerinde içimizi ferahlatacak menümüze eşlik eden en sevdiğimiz tatlardan biri cacığı konuk alıyoruz. Yalnız bu bildiğimiz cacıklardan değil… Evet salata ve yoğurdun muhteşem uyumunu bu sefer pancarla tatlandırıyoruz. Rengiyle hayran kalacağınız tadıyla asla unutamayacağınız bir lezzet. Bu kolay tarif için on dakika yeterli… Şimdi hemen tarife bir göz atalım, şimdiden afiyet olsun.

Kakuleli pancarlı sonbahar cacığı
Kakuleli pancarlı sonbahar cacığı