Adıyaman’da meşhur lezzetlerin tamamı bu 5 adreste

Adıyaman
Adıyaman

Adıyaman Anadolu’nun çoğu kentinde olduğu gibi farklı uygarlıkların etkisinde kalarak kendine has kültür oluşturmuştur. Verimli topraklarla zengin bitki örtüsü oluşmuş birçok tarım ürünü şehirde yetiştirilmiştir. Bölgenin etkisiyle yemeklerin temelini et, buğday, bakliyat ve sebze ürünleri oluşturur. Peki Adıyaman'ın meşhur yemekleri nelerdir? Bölgenin meşhur yöresel yemeklerini, ebuzer giffari kebabı, dövmeç, Besni tavası ve basalla ve sayılamayacak kadar çok çorba çeşidi olarak sıralayabiliriz. Meşhur yemeklerinin yanında Adıyaman'ın yemek yeme mekanları da bir hayli güzel hadi onlara da bir bakalım.

Doğu, gelenek ve görenekleriyle çok merak edilen bir kültüre sahiptir. Aynı zamanda yemek kültürü de bir hayli gelişmiş ve ilgi odağı olmuştur. İşte onlardan sadece biri olan Adıyaman'ın da meşhur yemeklerini say say bitmez ama sizler için hem yemeklerini hem de Adıyaman'da yemek yenecek yerleri derledik. Hemen inceleyelim.

Kebapçı Beko

Muhteşem bir yemek ziyafeti için ilk adresimiz Kebapçı Beko oldu. Personellerin içtenliği ve etlerin lezzetiyle memnun kalacağınıza garanti verebiliriz. Vejetaryen hatta veganlar için seçenekler mevcut. İkramlıkları ve ayranıyla ana yemek menülerinin muhteşem uyumu güzel sunumlarıyla beraber hem karın doyuruyor hem göz doyuruyor. Özellikle kıyma kebabı ve lahmacuna biz bayıldık. Çok hızlı şekilde pişirilip servis ediliyor. Yıllardan beri değişmeyen lezzetiyle tüm müşterilerini bekliyor.

Kıyma kebabı
Kıyma kebabı

Adres: Cumhuriyet caddesi No:20/C Merkez Adıyaman

Ziyaoğlu Adana Ocakbaşı

Adıyaman’a ilk kez geliyorsanız mutlaka uğramanız gereken restoranlardan bir diğeri de Ziyaoğlu Ocakbaşı. Uzun sohbetler eşliğinde eşiniz ve dostunuzla rahatça oturarak hem bahçeli hem de kapalı alanda yemek yiyebilirsiniz.

Ziyaoğlu Adana Ocakbaşı
Ziyaoğlu Adana Ocakbaşı

Yemeklerin yanında kara lahana turşusunu yediğinizde bir daha unutmayacaksınız! Yemeklerin yanında gelen ikramlıklar gerçekten leziz; pişmiş soğan, ezme, yeşillikler ve hepsinin porsiyonları oldukça bol. Gelen müşterilerin çoğu ‘sarımsaklı adanayı’ tercih ediyor.

Adres: Yeni Pınar mahallesi Erdem caddesi No:9/A Merkez Adıyaman

Paşa Konağı Restoran

Hem kahvaltı için hem de akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz Adıyaman’da en güzel lokasyona sahip restoranlardan biridir. Güzel bir mimari yapısı vardır. Hem açık alanlarında hem de kapalı alanlarında oturup ailenizle ve arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Paşa Konağı Restoran
Paşa Konağı Restoran

Akşam yemekleri için de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Tüm yemekler lezzetli, çalışanlar güler yüzlü ve servisleri çok hızlı. Yöreye ait bir sürü tadı burada bulabilirsiniz. Sıcak pideleri, salataları ve geniş meze çeşitleriyle hem gözünüz doyuyor hem de karnınız!

Adres: Altınşehir mahallesi Gölbaşı yolu Merkez-Adıyaman

Faik Usta Kebap Salonu

45 yıllık tecrübesiyle hizmet sektörüne gönül vermiş ustaları ve çalışanlarıyla Faik Usta’nın kebap salonundayız. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde etlerin ne kadar önemli olduğunu hemen hemen her yemekte bulunduğunu biliyoruz. Adıyaman'da da etli yemekler çok önemlidir. Özellikle içli köfte ve kebapları çok meşhurdur. Bu güzel tatları yiyebileceğiniz hem temiz, hem de hızlı servisiyle gönülleri fethetmiş restoranda herkes her damak tadına göre lezzet bulabilir. Çok fazla menü çeşitliliğiyle yiyeceğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz : )

Faik Usta Kebap Salonu
Faik Usta Kebap Salonu

Adres: Merkez mahallesi Belediye Sarayı sokak Yaylakonak köyü Merkez-Adıyaman

Has İskender 85 Et Lokantası

Adıyaman dosyamızı son olarak İskender 85 Lokantası ile tamamlıyoruz. Özellikle tur şirketlerinin çok fazla tercih ettiği ve tüm ziyaretçilerden de tam not alan bu güzel mekanı tanıtmadan olmaz. Yöreye ait çömçe yemeğini burada gönül rahatlığıyla tadabilirsiniz. Farklı tatlar tercih etmek istemeyenler için bir et lokantasında bulabileceğiniz her şey mevcut. Geniş ve ferah mekanıyla hem karın doyurup hem de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Uygun fiyatlarla yüksek kalitede hizmet için mutlaka ziyaret etmelisiniz!

Has İskender 85 Et Lokantası
Has İskender 85 Et Lokantası

Adres: Turgut Reis mahallesi Turgut Reis caddesi No:4 Hükümet Konağı Meydanı İmamağa Merkez Adıyaman