Ağrı’nın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz mekanlar

Ağrı
Ağrı

Herkes bilmez belki ama Ağrı nefis yemekleri mideleri bayram ettirecek kadar lezzetli. Ağrı'da ne yenir? diye soranlara birbirinden güzel Ağrı yemeklerini sıraladık. E tabi yemekleri nerede yiyeceğinizi de. Ne duruyoruz o zaman Ağrı'nın yemek mekanlarına hemen bakalım.

Adını Ağrı dağından esinlenerek alan bu şehir Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Soğuk iklimin hakim olduğu ve halkının çoğunlukla hayvancılıkla uğraştığı bu şehirde yemeklerde çoğunlukla et ağırlıklıdır. Ağrı’nın meşhur yemekleri arasında Abdigör köftesi, Alabalık, Haşıl, Hengel, Halise gibi farklı tadlar vardır. Peki bu tatları nerede yeriz öğrenmek için hemen yazımıza göz atalım.

Yöresel yiyecekler tatmak isteyenlere: Yöresel Kahvaltı ve Yemek Salonu

Geziye başlamadan önce güzel bir kahvaltı için Doğubeyazıt’a doğru gidiyor ve Yöresel Kahvaltı salonunu tercih ediyoruz. Burada lezzetli ve taze kahvaltılıklar yanında isterseniz güne çorbayla da başlayabilirsiniz. Bölgede oldukça meşhur olan Ayranaşı çorbası hem doyurucu hem de çok lezzetli. Aynı zamanda kete denilen ve yine bu bölgeye ait hamur işini de mutlaka tatmalısınız. Sıcak ve demli bir çayla uyumu mükemmel diyebiliriz. İlgili çalışanları ve samimi ortamıyla beraber güzel bir kahvaltıdan sonra yolumuza devam ediyoruz.

Facebook
Facebook

Adres: Çiftepınar, Belediye Caddesi Doğubeyazıt- Ağrı

Ağrı yola düşenlerin gitmesi gereken bir mekan: Ergül’ün Mutfağı

Ergül’ün Mutfağı’nda şehrin en özel tatlarını bulabilmeniz mümkün. Özellikle en meşhur olan Abdigör köftesini gönül rahatlığı ile tadabilirsiniz. Diğer köftelerden farkı; etin soğanla dövüldükten sonra haşlanarak servis edilmesi. Yani alışık olduğumuz şekilde kızartma usulü değil haşlamadır. Köftenin yanında güzel bir pirinç pilavı servis ediliyor. Bol tereyağlı ve tane tane en az köfte kadar lezzetli. Cacık ya da ayran ile bu güzel lezzeti tamamlayabilirsiniz. Çalışanlar gayet saygılı ve ilgililer. Servisi çok hızlı yemeklerin hepsi çok taze. Ağrı’ya yolu düşenlerin mutlaka gitmesi gereken bir yer.

neyemekyapsak.com
neyemekyapsak.com

İsmail Beşikci Caddesi, Doğubeyazıt-Ağrı

Döner için Ağrı’da tercih edebileceğiniz en güzel restoran: Sultan Sofrası

Sultan Sofrası için yemekler kadar çalışanların ilgisi ve misafirperverliği de insanı mutlu ediyor. Candan ilgileri, hızlı servisleri ve samimi davranışları ile uzun yıllardır tanışıyormuşuz hissi uyandırıyor. Bunun yanında bir esnaf lokantası tarzında. Çok güzel İskender ve et yiyebilirsiniz. Mekanda 'Bursa’da yediğiniz iskenderden daha güzel' yazısını görebilirsiniz. Tattıktan sonra yorumu size bırakıyoruz : ) Döner için Ağrı’da tercih edebileceğiniz en güzel restoran olduğunu söyleyebiliriz. Misafirlerden de tam not almış durumda. Kalitesine göre uygun fiyatıyla artı bir puan olarak söylemekte fayda var.

Adres: Kağızman Caddesi No:7 Merkez-Ağr

Haşıl yemek isteyenlere: Beyazıt Restoran

Yöresel yemekleri bulabileceğiniz bir diğer restoran ise burasıdır. Konumu ile gayet rahat bir ulaşıma sahip. Özellikle öğle yemekleri için çok fazla tercih edildiğinden biraz kalabalık oluyor. Ancak en fazla yemek çeşidinin bulunduğu saatler de bu saatler. Lezzetli yemekler ve bol porsiyonlarla beraber merak ettiğiniz tüm tatları bulabilirsiniz. Burada Haşıl yemeğini yemenizi tavsiye ederiz bol tereyağı ve buğdayın unla bir araya gelerek harmanlandığı doyurucu bir lezzet ortaya çıkıyor. Restoran gayet temiz, ister arkadaşlarınızla ister ailenizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

vilinzeproje.com
vilinzeproje.com

Adres: Dr. İsmail Beşikci Caddesi, Garanti Bankası yanı, Doğubeyazıt-Ağrı

Birbirinden farklı kebap türlerinin bir arada olduğu mekan: Saray Harman Kebap

Ağrı Doğubeyazıt’a yolu düşenler için bir diğer tercih edilmesi gereken mekan Saray Harman Kebap. Konum olarak çok merkezi olamasa da lezzetli bir et için gitmeye değer diye düşünüyoruz. Farklı kebap türleri ile daha yenilikçi ve alışılagelmişin dışında bir menüsü var. Biz mantarlı kebap tattık ve gayet başarılıydı. Eti pişirme usullerinden olsa gerek yumuşak lokum gibi ve tadı damakta kalan cinsten.

restaurantguru.com
restaurantguru.com

Adres: Kardelen sokak No: 43 Hanibaba Parkı karşısı Doğubeyazıt-Ağrı