Ayva reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında ayva reçeli tarifi

Tam kıvamında ayva reçeli yapımının püf noktaları
Tam kıvamında ayva reçeli yapımının püf noktaları

Kış boyu en fazla cevabı aranan sorulardan biri olan ayva reçeli nasıl yapılır? Ayva reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? Sorularının cevapları için sizleri şöyle alalım... Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan ayvayı sadece kışın tüketmek istemeyenler buraya!

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ayva herkesin gözdesi... Sağlıklı olmasının yanı sıra birçok tarife oldukça yakışması sebebiyle sıklıkla tercih edilen ayva; vitamin ve mineral açısından zengin olması ve bol miktarda lif barındırması da tokluk hissi yaratıyor. Kış aylarında bağışıklığımızı da güçlendiriyor.

Ayva reçeli nasıl yapılır?

Ayva reçeli yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ayva seçimi. Manav tezgahına gittiğinizde farklı farklı isimlerle ayva görebilirsiniz. Reçel için en iyisi ise eşme ayvası. Daha mayhoş ve sulu bir şekilde olan bu ayva reçel yapımı için daha uygun. Doğru ayvaları seçtikten sonra ise yapılması gereken şey oldukça basit Lokmacığınızın reçel tarifleri arasından seçerek ayva reçeli tariflerini denemek!

En sevilen reçellerden ayva reçeli nasıl yapılır? Reçel Türk kahvaltı kültürünün yüzlerce çeşidiyle vazgeçilmez tatlarındandır. Reçele en çok yakışan ise dumanı üstünde tüten kızarmış ekmektir.

Tarçınlı ayva reçeli tarifi
Tarçınlı ayva reçeli tarifi

Klasik ayva reçeli tarifi nasıl mı olur? İşte tam olarak böyle. Tam kıvamında nefis bir ayva reçeli için kolları sıvayıp, mutfağa girme vakti!

Ayva reçeli tarifi
Ayva reçeli tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi reçel tariflerinin en farklı ve en lezzetli versiyonlarından birini sizlere sunuyoruz. Portakal suyu ve ayva ile hazırladığımız bu reçel kahvaltı masalarınızın yeni favorisi olacak!

Portakallı ayva reçeli tarifi
Portakallı ayva reçeli tarifi

Ayva reçeli yapmanın püf noktaları

Ayva reçeli yapmanın püf noktalarını da anlattıktan sonra her şey tamam! Dikkat etmeniz gereken ilk husus doğru ayvaları seçmek. Sulu ve yumuşak ayvaları aldıktan sonra ikinci aşamada doğru şeker oranı büyük önem taşıyor.

Son olarak harika bir ayva reçeli istiyorsanız bunun sırrının içindeki küçük çekirdeklerde saklı olduğunu unutmayın. 1 kilo ayva için yaklaşık olarak 10 adet ayva çekirdeği kullanabilirsiniz. Nar gibi rengiyle tam kıvamında pişirdiğiniz ayva reçellerini tüm yaz gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.