Balık sezonu açıldı: İstanbul'un en iyi 10 balıkçısı

İstanbul'un en iyi 10 balıkçısı
İstanbul'un en iyi 10 balıkçısı

Balık müptelalarının gözü aydın. Eylül ayının gelişiyle beraber ağlar denize atıldı, balıkçılar 'vira bismillah' diyerek sezonu açtı. Balık severler için en sevdikleri o ay geldi çattı. Balık sezonunun açılmasıyla beraber balık restoranları da hareketlendi. Tüm balıkçılar kalabalıklaşmaya başladı. Biz de hal böyle olunca balık müdavimleri için İstanbul'un en iyi 10 balıkçısını derledik ve favori balık restoranlarımızı tek bir başlık altında toplayalım istedik.

İÇİNDEKİLER

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balık çeşitliliğinin de had safhada olduğunu düşünecek olursak balık severler için tam bir cennet olduğunu söylemememiz pek de şaşılacak bir şey değil.

'Denizden babam çıksa yerim' diyen balık severlerin müdavimi olacağı İstanbul'un en iyi 10 balıkçısını derlediğimiz bu yazımızdan sonra Lokma okurları için balık keyiflerinin adresleri artık belli.

Kıyı Restaurant, Sarıyer

Tüm sevdiklerinizle toplandığınız bir masanın etrafında hissettiğiniz o mutluluğu ne mi taçlandırır? Tarabya'nın incisi Kıyı Restaurant'ın enfes balıkları. Balık çeşitliliği konusunda oldukça zengin olmasının yanı sıra balıkların lezzetiyle de gönlümüzü çelmeyi başarmış Kıyı Restaurant, İstanbul'a a dair en sevdiğimiz şeylerden yalnızca biri...

Tarabya, Haydar Aliyev Caddesi, No:186 D:A, 34457 Sarıyer/İstanbul

Uzunya Beach Restaurant, Kilyos

Zaman zaman hepimizin şehrin karmaşasından uzak bir yerlere kaçıp kafa dinlemeye ihtiyacı var değil mi? İşte balık severler için o mekan Uzunya Beach Restaurant... Kilyos'un dalgalı denizinin kıyısında, tüm dertlerini unutup eşsiz bir balık ziyafeti çekmek isteyen herkes rotayı mutlaka Uzunya'ya çevirmeli.

Demirci Mahallesi, Plaj Yolu Caddesi, Sarıyer, İstanbul

Balıkçı Kahraman, Rumeli Kavağı

Ülkemizde balık tüketme alışkanlığının epey düşük olduğunu bilmeyenimiz var mı? Balık tüketiminin en yoğun olduğu bölge hırçın dalgalarıyla ve balık çeşitliliğiyle Karadeniz. Balıkçı Kahraman'da Karadeniz mutfağının en sevilen balıklarını en leziz yapan yerlerden. Vedat Milor tarafından da oldukça sevilen bu mekan bizce mutlaka gidilmeye değer balıkçılardan biri.

Rumeli Kavağı, İskele Caddesi, No:15, 34450 Sarıyer/İstanbul

Balıkçı Sabahattin, Sultanahmet

İstanbul'un en eski semtlerinden birinde keyifli mi keyifli bir balık deneyimine ne dersiniz? Sultanahmet'in en simgesel mekanlarından biri olan Balıkçı Sabahattin enfes balıkları ve son derece başarılı mezeleri ile balık severlerin mutlaka uğraması gereken mekanların başında yer alıyor.

Cankurtaran Mahallesi, Cankurtaran Caddesi, No 36, Fatih, İstanbul

Saltator, Suadiye

Anadolu yakasının müdavimleri toplaşsın! Suadiye'nin en gözde balıkçısı Saltator'u bilmeyen kalmasın... Seyrine doyulmayan manzarası ve birbirinden leziz yemekleri ile balık severleri çok ama çok mutlu edecek bu mekanı mutlak ziyaret edin.

Caddebostan Mahallesi, Plajyolu Sokak, No: 18, Kadıköy, İstanbul

Calipso Restaurant, Küçükyalı

Ziya Kaçar'ın balığa dair adeta bir ders niteliğinde işlettiği mekanı Calipso, gerçek bir balık yemek isteyenlerin tercih edeceği ilk adreslerden biri olabilir. Mezeleriyle ve levrek külbastısı ile gönlümüzü çalmayı başarmış Calipso bizim için İstanbul'un en gözde balıkçılarından...

Küçükyalı Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No 2, Maltepe, İstanbul

Set Balık, Tarabya

Tarabya'nın en güzel yerine konumlandırılmış Set Balık, İstanbul'un en iyi balıkçıları arasında... Sıkı müdavimlerinin vazgeçemediği, birbirinden nefis balık çeşitlerinin usta ellerde pişirildiği Set Balık; bu listeye mutlaka eklenmesi gereken seçeneklerden biri.

Kireçburnu Mahallesi, Mısır Caddesi, No 8, Sarıyer, İstanbul

Sur Balık, Arnavutköy

Şık bir akşam yemeği söz konusu olduğunda kült bir mekan haline gelen Sur Balık, bu listede mutlaka olması gereken mekanlardan biri. İstanbul manzarasına ve balıkların lezzetine doyacağınız Sur Balık; İstanbul'un en iyi balıkçılarından biri.

Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Bebek Caddesi, No 52, Beşiktaş, İstanbul

Balıkçı Abdullah, Beykoz

Beykoz'un sakin ve dingin sokaklarında kaybolduktan sonra mis gibi boğaz havasının iştahınızı açması oldukça muhtemel. İşte bu gibi durumlar için Beykoz'daki favori balıkçımızı kaydetmeyi unutmayın. Balıkçı Abdullah, bizim için yalnızca enfes karides güveci ile mutlaka gidilmesi gereken o balıkçılardan biri.

Tuzla Balıkçısı, Tuzla

İstanbul'un en iyi mezelerini yapan balık restoranıyla tanışmaya hazır olun. Birbirinden nefis mezeleri ve mevsiminde bulabileceğiniz tazecik balıklarıyla Tuzla Balıkçısı, aileniz ile gidebileceğiniz en başarılı balık restoranlarından biri.

Paşabahçe Mahallesi, Barbaros Caddesi, Burunbahçe Ağaçlık Mesire Alanı, No 18/A, Beykoz, İstanbul

Lacivert Restaurant, Anadolu Hisarı

Geldik listenin sonuna ve en can alıcı mekanına. Şık bir akşam yemeği, yıl dönümü kutlamaları, doğum günleri, evlenme teklifleri kısacası tüm özel günler... Köprü ayağında yer alan konumuyla Lacivert Restaurant hem birbirinden leziz balıklarıyla hem de nefes kesen manzarasıyla mutlaka gidilmesi gereken o mekanlardan biri.

Anadolu Hisarı Mahallesi, Körfez Caddesi, No 57/A, Beykoz, İstanbul