Bamyanın yanına ne gider?

​Bamyanın yanına ne gider?
​Bamyanın yanına ne gider?

Seveninin ve sevmeyeninin hemen hemen eşit olduğu nadir sebzelerden biri olan bamyanın yanına ne gider? Hiç düşündünüz mü? Tam bir yaz sebzesi olması dolayısıyla yaz sofralarında kendine sıklıkla yer bulan bamyanın yanına her daim çorba ve makarna yapmaktan sıkılanlar için bamyanın yanına çok ama çok yakışacak o tariflerle biz geldik!

İÇİNDEKİLER

Enginar çorbası tarifi

Hangi yemeğin yanına ne gider? Diye arattığınızda karşınıza çorba önerisi olarak sürekli mercimek çorbası ve ezogelin çıkmasından sıkıldıysanız doğru adrestesiniz. Bamya ve enginarın uyumuna hayran kalacağınız bir akşam yemeğinde bamya öncesi tercihinizi mutlaka enginar çorbasından yana kullanmalısınız.

Biberiyeli közlenmiş domates çorbası nasıl yapılır?

'Lokmacım her şey iyi hoş ama çorba dendi mi biz tercihlerimizi klasik tatlardan yana yapmayı seviyoruz' diyenler üzülmesin! Klasiklerden vazgeçemeyenler için domates çorbasının en leziz haline közlenmiş domates çorbasına ne dersiniz?

Naneli yoğurtlu buğday çorbası tarifi

Bamyanın yanına ne gider? Diye düşünürken aklına ilk olarak çorba tarifleri gelenler buraya... Lakin söz konusu çorba olduğunda hem klasik hem de farklı bir tat arayanlar gönül rahatlığıyla tercihlerini naneli yoğurtlu buğday çorbası tarifinden yana kullanabilir...

Kaşarlı parmesanlı mantar tarifi

Mantar severlerin iştahını kabartacak kaşarlı parmesanlı mantar tarifimiz bamyanına yanına çok ama çok yakışacak... Aynı sofrada hatta aynı tabakta farklı lezzetleri bir araya getirmeyi seven herkes kaşarlı parmesanlı mantar tarifimize bir şans verebilir.

Pasta kalıbında makarna tarifi

Makarnanın her halini sevenler için hem lezzetiyle hem de sunumuyla bu kez akıllardan kolay kolay çıkmayacak bir makarna tarif ile biz geldik! Bamyanın yanına ne gider? Sorusuna verilebilecek en lezzetli cevaplar için doğru adrestesiniz!

Pestolu havuç ve keçi peyniri tarifi

'Lokmacım bu yaz sebzelerle sağlıklı beslenmeye kararlıyız' diyenlerin bu azmini destekleyecek bir önerimiz de var. Pestolu havuç ve keçi peyniri tarifi ile hafif bir akşam yemeğinde bamyanızın yanına bu enfes salata eşlik edebilir...

Somon ve kuru domatesli kanepe tarifi

Bamyayı zeytinyağlı olarak tüketmeyi sevenler buraya! Peki ya zeytinyağlı bamyanın yanına ne mi gider? Daha önce denemediğiniz, ezberleri bozan bir kanepe tarifi gider. Somon ve kuru domatesli kanepe tarifi ile sofralarda yeniliklere yer açma vakti!

Közlenmiş patlıcanlı salata tarifi

'Bamyayı zeytinyağlı olarak tüketmeyi seviyoruz ama bu kanepe tarifi bize pek de hitap etmedi Lokmacım' diyenler için bizden bir tarif önerimiz var... Közlenmiş patlıcanlı salata ve bamya aynı sofrada sizleri bekliyor!