Bayramda da sütlüden vazgeçemeyenlere: Hafif ve farklı sütlü tatlı tarifleri

Bayramda da sütlüden vazgeçemeyenlere: Hafif ve farklı sütlü tatlı tarifleri
Bayramda da sütlüden vazgeçemeyenlere: Hafif ve farklı sütlü tatlı tarifleri

Bayramlarda genellikle misafirlere ikram için akla ilk olarak baklava akla gelir. Ancak alternatif lezzetlere yönelmek de ortaya güzel sonuçlar çıkarabiliyor. Baklava yerine daha hafif bir tatlı yapmak isteyenler için 9 hafif ve farklı sütlü tarifini paylaşıyoruz. İşte bayramda baklavanın dışında yapabileceğiniz sütllü ve değişik tatlılar.

Huzur dolu ramazan ayını bu yıl da geride bıraktık. 30 gün boyunca birbirinden güzel yemek tariflerini sizlerle paylaşarak yepyeni lezzetler keşfettik hep birlikte. Yöresel çorbalar, birbirinden lezzetli yemek tarifleri, hoşaflar, salatalar ve mezelerle masalarımız adeta şenlendi. Hüzünlü de olsa ramazanın son günleriyle beraber artık içimizi bayram heyecanı sarmaya başladı. Ramazan ayında pratik tatlı tariflerimizi sizinle mutlaka paylaştık ancak bayram için çok daha özel bir içerikle karşınızdayız!

Bayram denince aklımıza ilk gelen şeylerden biri tabiki tatlı…

Mutlaka her evde güzel bir tatlı hazırlanır ve ziyaret için gelen misafirlere mutlaka ikram edilir. Bu sene içinde bulunduğumuz durumdan dolayı bayram ziyaretleri yapamayacak olsakta geleneğimizi sürdürüp mutfaklarda tatlı pişirmeye devam ediyoruz. Yaz aylarının gelmesi ve artık sıcaklarında iyice kendini hissettirdiği bu dönemde daha hafif tatlılar epey tercih edilecek. Şerbetli tatlıların yeri her zaman ayrı olsa da farklı lezzeet alternatifleri arayanlar, şerbetsiz tatlılarla bu bayramı geçirmek isteyenler için Lokma’nın en güzel sütlü tatlı tariflerini sırasıyla paylaşarak şimdiden tüm okuyucularımızın bayramını kutluyoruz!

Saray sütlacı nasıl yapılır?

Çok eski yıllardan beri Türk mutfağında ayrı bir yeri olan, önceleri ‘sütlü aş’ diye adlandırdığımız bu geleneksel tatlı bayramın tatlı tariflerinde ilk sırada yer alıyor. Özellikle sıcak yaz aylarında soğuk soğuk servis edilerek harareti de alıyor. Herkesin damak tadına uygun, gönül rahatlığıyla tüketebileceğimiz bir tatlı. Üzerine tarçınla muhteşem bir aroma katarak kış aylarında da tercih edebilirsiniz. Bayram içinde oldukça ideal olan, hem sunumu hemde hafif olmasıyla çok tercih edilen bu saray sütlacının tüm detayları ve püf noktalarını tarifimizde bulabilirsiniz. Oldukça düşük kalorili ve kolay hazırlanabilen bu saray sütlacı bayram için tam aradığınız lezzet. Şimdiden afiyet olsun.

Saray sütlacı
Saray sütlacı

Sultan lokumu tarifi

Evet bayramda şerbetli tatlılardan sıkılanlar, daha hafif tatlı isteyenler için hazırladığımız içeriğimizde ikinci tatlımız sultan lokumu. Kar tanesi kadar zarif, sunumuyla görenleri kendine hayran bırakan bir tarifle mutfaktan mis gibi kokular tüm eve yayılacak. Yapımı oldukça kolay ve her mutfakta bulunabilecek malzemelerle hazırlanabilen bu tatlı tarifinin tüm adımlarını fotoğrafla beraber yazımızdan hızlıca görüntüleyebilirsiniz. Hindistan cevizi ve fındıkla süslediğimiz sultan lokumu tarifine ulaşmak için hızlıca yazımıca göz atabilirsiniz.

Sultan lokumu
Sultan lokumu

Bursa mutfağından süt helvası nasıl yapılır?

Bulunduğu yörenin kültürünü, doğasını alarak lezzetine lezzet katan yöresel yemekler her zaman için favorimiz. Sırada Bursa’nın meşhur tatlısı süt helvası tarifi var. Özellikle düğünlerde, kalabalık aile sofralarında ve bayramlarda çokça yapılan bu tatlı hem besin değeri hem de tadıyla kendisine hayran bıraktıran bir tatlı. Süt ve tereyağının aroması, tüm evi saran kokusuyla fırında üzeri kızarana kadar tadına ulaşıyor.

10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu yöresel tatlıyı yiyen herkes eminiz ki çok beğenecek!

Tarifin tüm detayları, püf noktaları, malzemeleri ve ölçüleriyle beraber tarifimizde bulabilirsiniz.

Süt helvası
Süt helvası

Çikolata soslu saray muhallebisi nasıl yapılır?

Deneyenlerden tam not alan ve herkesin çok beğendiği bir tatlı tarifinde sıra. Sütlü tatlıların en güzeli saray muhallebisini bu sefer çikolata sosu ile tatlandırıyoruz. Hem sunumuyla hem de lezzetiyle sizi kendisine hayran bırakacak. Sıcak yaz aylarında tam aradığımız bir tarif. Buzdolabında beklettikten sonra sunum yaparsanız ferahlatıcı etkisiyle size ilaç gibi gelecek. Yirmi dakikada hazırlayıp yaklaşık otuz dakikada pişirebileceğiniz bu tatlının yapımıda çok basit! Şerbetli tatlıların yerini doldurmaya aday sütlü tatlılardan nefis çikolata soslu saray muhallebisi için tarif Lokma’da.

Çikolata soslu saray muhallebisi
Çikolata soslu saray muhallebisi

Damla sakızlı vişneli muhallebili tatlı tarifi

Sütlü tatlılarda yelpazemiz o kadar geniş ki birçok farklı tarif hazırlamamız mümkün. Bunun yanında ise aynı tarifleri farklı lezzetlerle harmanlayarak çok daha güzel tatlar ortaya çıkarabiliriz. Aromalarını çeşitlendirerek ya da farklı sos tarifleriyle her damak tadına uygun, mutfağı mis gibi saran lezzetlere pratik bir şekilde tatlılarımızı hazırlayabiliriz. Bu tarifimizde de damla sakızlı ve vişneli bir muhallebi tarifi paylaşarak bayram günlerine neşe katmak mümkün. Çok basit bir şekilde hazırlayacağımız vişne sosunu, damla sakızla tat kattığımız muhallebiyle birleştirerek harika bir lezzet ve harika bir görüntü elde edebiliriz. Şimdiden deneyecek olan herkesin ellerine sağlık!

Damla sakızlı vişneli muhallebili tatlı
Damla sakızlı vişneli muhallebili tatlı

Enfes tat çıtır kadayıflı muhallebi

Sütlü tatlıların en favori tatlılarından muhallebiyi çıtır çıtır kadayıflarla buluşturduğumuz oldukça prtaik bir lezzetle nefis bir tatlı tarifine hazır mıyız? Çok güzel muhallebi tarifi paylaşıyoruz sizinle. Her tatla uyum sağlayabilecek ve farklı aromalarla da tatlandırabileceğimiz her mutfağın gözde tatlısı olacak. Tel kadayıfları fındıklarla beraber kavurduktan sonra muhallebiyle buluşturarak bayram sofralarını taçlandırabilirsiniz.

Çıtır kadayıflı muhallebi
Çıtır kadayıflı muhallebi

Farklı lezzet arayanlara karamelli kup tarifi

Tam yaza özel bir tatlı tarifi var sırada. Bayramın yaz aylarına denk gelmesiyle beraber soğuk içimizi ferahlatacak tatlıları tercih edenlerin sayısı epey arttı. Dolapta buz gibi beklettiğimiz karamel ile hem hafif hem de farklı bir lezzet ortaya çıkararak biraz klasik tatlılardan da uzaklaşmış oluyoruz… Hem yaza hem de bayrama hafif bir başlangıç için hazırlık aşaması, malzemeleri ve tarifiyle beraber karamelli kup tarifi Lokma’da.

Karamelli kup
Karamelli kup

Unsuz şekersiz sütlü tatlı nasıl yapılır?

Unsuz ve şekersiz sütlü tatlı olur mu demeyin, biz yaptık oldu! Hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif için tüm gerekenleri tarifimizde bulabilirsiniz. Diyette olan, şeker problemi olan tüm sevdikleriniz için harika bir tarif. Sağlıklı bir tarifle tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yapımı da çok pratik olan unsuz şekersiz sütlü tatlı tarifi için tüm detaylar, malzemeleri ölçüleriyle beraber yazımızda ulaşabilirsiniz.

Unsuz şekersiz sütlü tatlı
Unsuz şekersiz sütlü tatlı

İrmikli tatlı nasıl yapılır?

Evet bayramda farklı tarifleri arayanlar için oluşturduğumuz sütlü tatlı tarifleriyle yazımızın sonuna geldik. Yaklaşık olarak dokuz tane sütlü tatlı tarifimizle sizde dilediğinizi seçerek bu bayram alışılmışın dışına çıkabilirsiniz. Hepsi birbirinden farklı ve mutlaka damak tadınıza uygun bir tatlı bulabileceğinize eminiz. Şimdi son tarifimiz irmik tatlısıyla kolayca hazırlayabileceğiniz, sunumu şık bir tatlı daha sizlerle. Yarım saatte hazırlayabileceğiniz ve sizi büyük zahmetlerden kurtaracak olan son tatlımız irmikli tatlı tarifine tüm detaylarıyla yazımızdan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ve hepimize iyi bayramlar!

İrmikli tatlı
İrmikli tatlı