Benzersiz çorbalar ve et yemekleri burada: Kahramanmaraş lezzetleri

Kahramanmaraş
Kahramanmaraş

Kahramanmaraş çok eski dönemlerden beri yaşatılan gastronomi kültürünü günümüze kadar getirebilmiş ve avantajlı iklim koşullarıyla harmanlayarak günümüzde eşsiz bir mutfak kültürünün oluşmasına sebep olmuştur. Kahramanmaraş denince akla ilk olarak bilindiği üzere meşhur maraş dondurması gelmektedir. Keçi sütünden, salep aromasıyla yapılan ve tüm dünyaya bu topraklardan lezzeti yayılmış enfes dondurmaların yanında sütlü tatlıları da çok meşhurdur. Tatlısı yanında tarhanada şehirde en çok tüketilen yiyeceklerindendir. Çorbaları ve güzel et yemekleriyle şimdi Kahramanmaraş'ta ne yenir ve Maraş'ın meşhur yemek mekanları neresidir gelin beraber keşfedelim.

Kültürel mirasıyla tarihe iz bırakmış olan Maraş, yemek kültürüyle de dikkati üzerine çekmeyi başarmış. Birbirinden güzel lezzetleriyle Maraş turumuza başlayalım. Maraş'ın meşhur yemeklerinin nerede yendiğini herkesin merak ettiğini düşünüyoruz doğrusu:)

Yaşar Pastanesi

Bugün birçok ilde zincirleri bulunan meşhur Mado’nun ilk restoranını burada ziyaret edebilirsiniz. İçeri girdiğinizde modern hayatın gerisinde kaldığınız sizi eskilere götüren hem müze hem de tatlıcı olarak hizmet vermektedir. Nostaljik havası bozulmadan günümüze kadar orjinalliğini koruyarak hizmet vermektedir. Dondurma dışında diğer birçok tatlı deneme fırsatı da bulabilirsiniz. Gerçek keçi sütü ve salep aroması ile yılların lezzetini mutlaka tatmalısınız. İsterseniz kiloyla satın alıp bu lezzete evde de devam edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: İsmet Paşa merkez, Trabzon bulvarı No:2 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

Maraş Kültür Evi ve Restoran

Otantik bir konak tarzında restorana çevrilerek hizmet veren Kahramanmaraş’ın en güzel restoranlarından biridir. Tüm yöresel yemekleri ve çorbaları bulabileceğiniz menüsü var. Kahramanmaraş’ta özellikle tarhana çorbası çok tüketilmektedir. Fakat diğer tarhana çorbalarından farklı olarak tarhanalar adeta cips şeklinde kurutulup tüketilmektedir. Fiyatları oldukça makul tutulmuştur. Güzel havalarda dışarıda oturarak huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Yemekten sonra çullama tatlısıyla yemeğinizi taçlandırabilirsiniz.

Facebook
Facebook

Adres: Kayabaşı mahallesi, Çiçekli caddesi, No:9 Kahramanmaraş

Efendioğlu Restoran

Tertemiz ve ferah bir mekanda lezzetli yemekler için Efendioğlu Restoran’a rotamızı çeviriyoruz şimdi. Kasaplıktan gelerek şehrin en kaliteli restoranlarından biri haline gelmiştir. Kendi yetiştirdikleri hayvanları kullanarak taze olarak lezzetler sofralara geliyor. Kuzu şişleri, ciğerleri, kebapları, birbirinden lezzetlidir. Özellikle et sevenlerin mutlaka tercih etmesi gerekiyor. Merkezi konumda olması sebebiyle kalabalık olmasına rağmen servisleri hızlı ve herkesle ayrı ayrı ilgileniyorlar. Bol porsiyonlu tabaklar istemediğiniz kadar fazla salata ve ayranla beraber yiyebilirsiniz : )

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Menderes mahallesi, Trabzon caddesi, Ecem Aprt. No:3 Merkez Kahramanmaraş

Küçük Ev Lokantası

Şehir merkezinde ferah ve hijyenik bir ortamda Kahramanmaraş’ın kendine has yöresel yemeklerini yemek için Küçük Ev Lokantası’na gidiyoruz. Sıcak ekmekle beraber; ekşili çorba, içli köfte, eli böğründe seçeneklerden bir kaçı. İsterseniz iskender, kebap, şiş türlerinden de tercihte bulunabilirsiniz. Kelle paça çorbası da çok tercih ediliyor. İlgili ve güler yüzlü personelleri ile Kahramanmaraş’ı tam olarak anlayabileceğiniz güzel bir mekan.

tripadvisor
tripadvisor

Adres: İsmet paşa mahallesi Borsa caddesi No:11 Merkez Kahramanmaraş

Saray Kasabı

Kahramanmaraş’ta etli yemeklerin baharatlarla buluşturularak sofralara geldiğinden bahsetmiştik. Dar sokaklarından ilerlerken evlerden çıkan mis kokular aynı şekilde tüm restoranlarında kapılarından dışarıya süzülüyor. Mutfak kültüründe kendine has lezzetleri hem yerli halk hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerle buluşturan Saray Kasabı özellikle yöresel lezzetler konusunda oldukça iddialı.

tripadvisor
tripadvisor

Bir yediğinizde bir daha yemek isteyeceğiniz, tadı damağınızdan silinmeyecek lezzetler için özverili bir şekilde devamlı kendilerini yenileyerek hizmet vermeye devam ediyorlar. Gelen ziyaretçilerden özellikle eli böğründe çok fazla beğenilmekte, sizin de bu restorana yolunuz düşerse mutlaka bu benzersiz tadı deneyimleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Adres: Kurtuluş mahallesi, Saraylı caddesi, No:4 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş