Beyaz yakalıların son gözdesi Urla'nın birbirinden güzel mekanları!

Urla'nın en iyi mekanları
Urla'nın en iyi mekanları

İzmir'in enfes güzelliklerini, bağlarını, geleneksel taş evlerini keşfederken bir yandan da Michelin yıldızlı restoranlarıyla parlayan Urla'yı keşfetmeye hazır mısınız? Son yıllarda beyaz yakalıların gözdesi haline gelen Urla'nın bu namı elbetteki boşa değil. Yaşamın keyfini çıkarmak, zengin Ege mutfağının tadını sürmek ve kendinizi bulmak için Urla'da yazın kalabalığı geride kalmışken keyifli bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

Od Urla

Michelin yıldızlı Od Urla, yerel malzemelerle hazırlanan eşsiz lezzetleriyle unutulmaz bir 'fine dining' deneyiminin ülkedeki en başarılı temsilcilerinden. Zeytin ağaçları altındaki masaları ve şef Osman Sezener'in büyüleyici dokunuşlarıyla Urla'nın öne çıkan restoranlarından biri olan Od, Ege ürünleriyle hazırlanan menüsünü mevsime göre güncelliyor ve misafirlerine her zaman taptaze ürünlerle hazırlanmış yemeklerle hizmet veriyor. Açık mutfakları ve özel şef masalarıyla, bölgesine ve doğasına bağlı bir şef restoranı olarak konuklarına bir şölen yaşatan Od, bizce bölgenin en başarılı mekanlarından.

Adresi: Rüstem, Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sokak No:28, 35430 Urla/İzmir

Levan Urla

Michelin Tavsiye Rehberi'ne giren Levan Urla, Kuşçular köyünde şehrin gürültüsünden uzak, huzurlu bir atmosferde unutulmaz lezzetlere ev sahipliği yapan şık bir mekan. Doğal malzemelerle hazırlanan özgün tarifleriyle şef Onur Canbulat'ın misafirlerine eşsiz bir deneyim hazırladığı Levan'da her bir tabak, özenle seçilmiş yerel ürünler ve Onur şefin ustalığıyla buluşuyor. Şefin kişisel dokunuşuyla şekillenen menü, her misafiri lezzet yolculuğuna çıkaran bir eşsiz davete dönüşüyor. Zeytin ağaçları altında keyifli bir ortamda, Levan Urla gastronomi tutkunları için vazgeçilmez bir adres.

Adresi: Kuşçular, Kuşcular Cd. No:3, 35430 Urla/İzmir

Beğendik Abi

Urla'nın köklü ailelerinden birine mensup olan Handan Kaygusuzer'in Ege'nin yöresel mutfağına özgü mevsimsel tatları sunduğu restoranı başlangıçta Malagaca'da daha küçük bir mekanda faaliyete geçmiş ancak 2006'da eşiyle birlikte, Selaniklinin Kahvesi adını taşıyan eski ve boş bir kahvehane binasını satın alarak restore ettirerek, yıllardır Urla'nın vazgeçilmez esnaf lokantası haline gelen Beğendik Abi markasını yaratmışlar. Urla'ya yolunuz düştüğünde Handan Hanım'ın ellerinden çıkan Urla güveci, çalkalama, oğlak tandır ve beğendik abi çorbası gibi lezzetleri mutlaka deneyimlemeniz gerektiğine inandığımız bu mekanı aklınızın bir köşesine yazmayı unutmayın.

Adresi: Camiatik, Tatar Cami Sk. No:12, 35430 Urla/İzmir

Kösem Urla

Urla'nın en kaliteli sebze ve meyvelerini benzersiz lezzetlere dönüştürerek, tarihi bir Rum konağında misafirlerine kapılarını açan Kösem Urla, merkeze oldukça yakın bir konumda yer alması sebebiyle de Urla'nın en sevilen mekanları arasında. Bal kabağının en leziz hali sinkontadan tutun da, bamya tempura, enfes enginar dolması ve mevsime göre değişen kiş çeşitleri ile misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatan Kösem Urla, ev yapımı soslarla tatlandırılan makarna ve erişte çeşitleriyle de damakları şenlendiriyor. İzmir'in dağlarında özenle topladıkları karabaş otuyla hazırladıkları muhallebileriyle misafirlerinin aklında ayrı bir yer eden Kösem Urla, eşsiz bir gastronomik deneyimin Urla'daki en doğru adreslerinden.

Adresi: Yeni, Arsalı Sk., NO: 23, 35430 Urla/İzmir

Mitera

Urla'da kalacak güzel bir yer arayanların dikkatine! Otel - restoran konseptiyle hizmet veren Mitera, mavi pencereleriyle büyüleyen bir evken günümüzde Urla'da gastronomik bir deneyimin en özel adreslerinden biri. Ege'nin iki yakasından da birçok lezzeti menüsünde bulunduran Mitera'da fesleğenli sorbe yemeden sakın ola ki dönmeyin.

Adresi: Yeni, Erinç Sk. No:33, 35430 Urla/İzmir

İrmik Hanım Patisserie

Genellikle yaz aylarında dillere destan dondurması için önünde sıra olsa da, şu sıralar Urla'nın en sakin zamanlarında birbirinden nefis tatlı çeşitlerinin tadını çıkarmak için İrmik Hanım Patisserie, büyüleyici lezzetleriyle sizleri bekliyor.

Adresi: Yeni, Zafer Cd. No:81, 35430 Urla/İzmir