Bu gıdalar mutlu olmamızı sağlıyor!

Mutluluk veren gıdalar nelerdir?
Mutluluk veren gıdalar nelerdir?

Mutluluk veren gıdalar ile ansızın biten gönül ilişkileri, ummadığımız anda kaybettiğimiz dostluklarımız, hayatın getirdiği tüm olumsuzluklarla başa çıkabilmek için ilk müdahale mutfaklarımızdan... Yedikçe mutluluk veren gıdaları sizler için sıraladık ve mutluluğun formülünü yine yemekte bulduk.

İÇİNDEKİLER
betterfood.co.uk
betterfood.co.uk

Mutluluğun bir formülü olsaydı sizce ne olurdu? Bize göre mutluluğun formülü kesinlikle iyi ve lezzetli yemeklerde saklı. Öyle ki en keyifsiz ve en mutsuz hissettiğimiz anlarda yediğimiz büyüleyici bir tatlı, annelerimizin kendi elleriyle açtığı enfes bir börek kimi zaman da oldukça kısa sürede hazırlanan çorbalar... İşte bizim iyi hissetme formüllerimizden sadece birkaçı.

Bir de yediğimizde vücudumuzda mutluluk olarak adlandırdığımız serotonin salgılayan yiyecekler var ki, işte onlar mutsuz hissettiğimiz anlarda buzdolaplarımızda ilk yardıma daima hazır... İşte şimdi yedikçe mutluluk veren o gıdaları öğrenme vakti!

Çilek

En sevilen yaz meyvelerinden biri biri olan çilek içerisinde bulunan C vitamini ve mineraller sayesinde serotonin hormonu salgılamımızı sağlar ve mutluluk seviyemizi arttırır. Kısacası yaz mevsiminde mutluluğun sırrı minik kırmızı mucizelerde saklı.

Muz

Lokmacım yazları mutluluğun formülü çilek peki ya kışları? Kış mevsiminde de mutluluğun sırrı muz. Muz vücudumuza serotonin salgılayarak mutluluk veren gıdaların başında geliyor. Mevsiminde her gün bir adet muz yemek psikolojik sağlığımız için oldukça faydalı.

Çikolata

Bu bir efsane değil mi yani Lokmacım? Evet bu bir efsane değil. Hepimizin hayatı boyunca en az bir defa duyduğuna emin olduğumuz bu bilgi tıbben de ispatlanmış durumda. Muzu ve çileği benmari usulü erittiğiniz çikolataya bandırarak mutluluk hissini ikiye katlamak mümkün.

Bezelye

Bu bir şaka mı? Hayır değil. :) Seveni kadar sevmeyenin de olduğu bezelye diğer mutluluk veren gıdalar kadar sevilmese de tüketilebilecek en ama en iyi ana öğünlerden biri. Bu bilgiden sonra, serotonin seviyemizi yükselterek kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan bezelyeyle araya düzeltme vakti…

Sarımsak

Sarımsak yediğimizde oldukça kötü kokusu sebebiyle insanlardan köşe bucak kaçıyor olsak da vücudumuzda kan akışını hızlandırarak, kendimizi daha dinç hissetmemizi sağlayan sarımsak mutluluk seviyemizi arttıran gıdaların başında yer alıyor. Kötü kokusuna karşı tüm önlemleri alıp, sarımsak tüketmek yapabileceğimiz en doğru şey.

Acı biber

İçimizi cayır cayır yakan acı biberin mutluluk sağladığına inanmak biraz güç olsa da tıbben kanıtlanmış bir bilgi ile karşınızdayız. Endorfin seviyemizi yükselterek son derece mutlu bir gün geçirmemizi sağlayan acı biber, bir istisna olarak acı veren bir mutluluk…

Peynir

Günün ilk öğününde kahvaltı sofralarımızda sıklıkla kendine yer bulan peynir, serotonin seviyemizi arttırarak kendimizi günün ilk saatlerinden itibaren mutlu ve dinç hissetmemizi sağlayan gıdalardan biri. Tam da bu sebepten kahvaltı sofralarımızda peynir asla ihmal edilmemeli.

Ayçekirdeği

Son olarak stresli zamanlarımızda çitlemelere doyamadığımız çekirdek sadece stres atmamızı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda yüksek serotonin oranıyla da mutlu hissetmemizi sağlayan gıdalar arasında.