Bursa’da iskenderciler haricinde fırsat vermeniz gereken 6 mekan

Bursa'da Yemek Yenecek Mekanlar
Bursa'da Yemek Yenecek Mekanlar

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olan Bursa’da yöresel lezzet anlamında akla ilk olarak iskender geliyor. Ama mantı, etli ekmek, ızgara ve farklı lezzetlerinin de hakkını veren mekanlar var.Bursa'da İskender dışında yemek yeme yerleri arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte tüm bu tatlar için Osmangazi, Zeytinbağı ve Nilüfer başta olmak üzere birçok farklı noktadan öneriler sunuyoruz. Şimdiden afiyet olsun. :)

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Bursa, her ne kadar iskenderle anılsa da alternatif tatlar da yok değil. Şehrin tarihi ve köklü yapısı aslında farklı lezzetleri de beraberinde getiriyor. Üstelik bazı tatlar hiç bozulmadan günümüze kadar geliyor. Bursa’da İskender dışında farklı tatlara yer verilen listemizdeki restoranların büyük bölümü Bursa yerlileri tarafından biliniyor. Ama özellikle İstanbul ve yakın şehirlerden günübirlik turla Bursa’ya gidenlerin yemek için tercih edebileceği rotaları bir araya getirdi.


Osmangazi: Kayseriya Mantı Sarayı

Osmangazi’deki Kayseriya Mantı Sarayı, isminde ‘mantı’ geçtiği için sizi yanıltmasın. Zira leziz mantıların yanı sıra alternatif lezzetleri de deneyebilirsiniz.

bursadaiftar.com
bursadaiftar.com

Özellikle kavurma, köfte ve ızgarayı önerebiliriz. Kafanızı epey karıştırmış olabiliriz ama siz yine de öncelikle bir çorbayla başlayın. Kremalı mantar çorbası varsa diğer alternatifleri çok da düşünmenize gerek yok. :) Ayrıca ramazanda oluşturulan menüler de muazzam.

Adres: Bademli, Mudanya Caddesi No:9, 16960 Osmangazi/Mudanya/Bursa

Zeytinbağı: Trilye Bağ Evi

Yemeklere geçmeden hemen önce Trilye Bağ Evi’nin eşsiz manzarasından bahsetmemiz gerekiyor. Bursa’nın sakin ve sessiz noktalarından birine konumlandırılan restoran, aslında manzarayı önemseyenler için bu şehirde tercih edilebilecek en iyi alternatiflerden biri.

bizevdeyokuz.com
bizevdeyokuz.com

‘Bugün, dünden daha iyiye’ sloganıyla hizmet veren Trilye Bağ Evi, aslında özellikle öy kahvaltısı konusunda çok başarılı. Ayrıca bunun yanı sıra minik şirketler için de özel grup yemekleri için tercih edilebilir. Üstelik otomobiller için park sorunu da yok. Zira mekana özel bir otopark mevcut.

Adres: Tirilye, Gazi sok No:8, 16960 Mudanya/Bursa

Nilüfer: Lezzet Izgara

Bursa’da 1993’ten bu yana hizmet veren bir gıda şirketinin açtığı Lezzet Izgara; tavuk şiş, karışık ızgara, çöp şiş köfte gibi ana yemeklerin yanı sıra ‘lezzet tabağı’ gibi özel seçenekler de sunuyor.

bursadaiftar.com
bursadaiftar.com

Ayrıca, etli ya da otlu ekmek de yine çeşitler arasında. Tüm bunların yanı sıra yemek konusunda kararsızlar ‘ayın menüsünü’ de tercih edebilir.

iltuğ işmerkezi lefkoşe cad. n:58 nilüfer bursa (bauhaus karşısı) (88,99 km) 33150 Nilüfer, Bursa

Osmangazi: Akay Çiğbörek ve Mantı Salonu

Osmangazi’deki Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda hizmet veren Akay Çiğbörek ve Mantı Salonu, az önce bahsettiğimiz restoranlara göre biraz daha salaş bir

mekan.

Facebook
Facebook

Ama görünümüne ya da bulunduğu konuma hiç bakmayın; çiğbörek denildiğinde Bursa yerlileri için ok işaretleri hep Akay Çiğbörek ve Mantı Salonu’nu gösteriyor.

Adres: Dökmeciler Sok. Eski Bakırcılar Çarşısı No:5

Osmangazi: Ömer Köftecisi

Köklü restoranlardan bir diğeri de Ömer Köftecisi. Eski bir Bursalı tarafından kurulan bu mekan, aslında şimdilerde de oğulları tarafından işletiliyor

zomato
zomato

Ulu Camii’nin hemen yanındaki Ömer Köftecisi’nde özellikle karışık köfteyi deneyebilirsiniz. Bir porsiyonda 2 adet orta boy 4-5 adet de küçük inegöl köfte var. Üstelik fiyatlar gayet makul seviyede.

Osmangazi: Rumeli Kardeşler Sofrası

Listemize bir de esnaf lokantası ekleyelim. Malum özellikle son yıllarda aperatif yiyeceklerin yanı sıra sulu yemek de tercih ediliyor. Aslında Rumeli Kardeşler Sofrası’nda bu noktada yelpaze oldukça geniş.

bursapanorama.com
bursapanorama.com

Osmangazi’deki restoranda masanıza oturmadan hemen önce yemeklere göz gezdirebilir ve azar azar birkaç çeşit yiyerek yeni lezzetler deneyebilirsiniz.

Adres: Gülbahçe, Vardar Cd. No:36, 16240 Osmangazi/Bursa