Çikolata aşıklarının belki de çoktan keşfettiği İstanbul’un en iyi 7 çikolatacısı

çikolata
çikolata

Bitter, sütlü, beyaz veya son zamanlarda meşhur olan, yeni nesil pembe çikolata Ruby. Herkesin bir favorisi vardır; kimi %70 acı bitter lezzeti sever, kimi ise yumuşacık, bol sütlü. Ne severseniz sevin, siz de bizim gibi birer çikolata aşığıysanız, çikolatanın iyisini gözünüz kapalı yalnızca koklayarak anlayabilenlerdenseniz ve tabii ki bu mekanları henüz keşfetmediyseniz İstanbul’un en iyi çikolatacılarına bir göz atmaya ne dersiniz?


İstanbul’un yeni nesil kahvecilerinden sonra şimdi de yeni nesil, artizan çikolatacıları akımı başladı. Öncelerde yalnızca birkaç taneyken şimdilerde hemen hemen her ilçenin artık bir çikolatacısı var.

Dünyanın en güzel lezzetlerinden biri olan; yalnızların sığındığı liman, mutsuzların neşe kaynağı çikolatanın kalitesini belirleyen şeylerin başında, kakao çekirdekleri geliyor fakat iş yalnızca bununla da kalmıyor içine konan yağ kadar üretimde kullanılan ekipman bile çikolatanın kalitesini ve lezzetini belirleyen en önemli unsurlardan.

İyi bir çikolata nasıl anlaşılır? içeriğinden bu konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Sözü fazla uzatmadan asıl konumuza gelelim; "İstanbul'un en meşhur çikolatacıları neresi?" "Belçika çikolatası İstanbul'da nerede yenir?" diyorsanız, doğru yerdesiniz.

Butik çikolatanın İstanbul’daki öncülerinden: Butterfly Chocolate

tripadvisor/ Butterfly Chocolate
tripadvisor/ Butterfly Chocolate

2005 yılından bu yana hizmet veren ödüllü çikolatacı

Butterfly, el yapımı, katkı maddesiz, çok lezzetli çikolatalarını zarif tasarımlarla buluşturuyor. Klasiklerin dışında o kadar özel ve farklı çikolata seçeneklerine sahip ki, vitrinin önünde durup, hangisinden sipariş vereceğinize bir türlü karar veremiyorsunuz. Tuzlu karamelli, vişneli, karabuğdaylı, sütlü, tahinli bizce mutlaka denemeniz gerekenlerden. Cafe konsepti dışında, özel bir hediye için akla gelecek ilk adreslerden de olabilir. Akmerkez dışında Vadi İstanbul ve İstinye Park’ta da şubeleri var.

Adres: Ferahevler, Çelik Sk. No:11, 34457 Sarıyer/İstanbul

Belçika çikolatasının Akaretler’deki adresi: Mendel’s

mystal/ Mendel's
mystal/ Mendel's

Uzun yıllar önce Mardin’de şeker tüccarlığı yapan dedelerinden aldıkları ilhamla 2 kuzen İstanbul’da

Mendel’s yalnızca bir çikolatacı değil, adeta bir çikolata diyarı. El yapımı çikolatalarının haricinde birçok çeşit tatlı da bulunuyor. Çokça meşhur Chocolate Bomb’un yanında, Şamdan, Mösyö Gustave ve yoğun çikolata soslu sıcak brownie kesinlikle denemeye değer.

Adres: Sinanpaşa, Şair Nedim Cd. 18/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Taksim’e gitmişken uğramadan olmaz: J’Adore Chocolatier

zomato/ Jadore Chocolatier
zomato/ Jadore Chocolatier

J’Adore Chocolatier, İstiklal’in ara sokağında, girişinde yaz kış demeden her daim sıra olan, 2 katlı fakat küçücük, buram buram çikolata kokulu bir mekan olarak karşımıza çıkıyor.

Paris esintili, bu şirin mi şirin çikolatacının favorisi ise kesinlikle Oh La La Beatrice! Bu tatlıdan her masada en az 1 tane göreceğinize eminiz. Nedir bu, bu kadar abartılan Oh La La Beatrice diye sorarsanız da hemen açıklayalım; özel J’adore tarifiyle hazırlanmış yumuşacık pandispanya, üzerine bolca dökülmüş sıcacık çikolata sosu, tazecik meyveler ve İtalyan krem şantisiyle zenginleştiriliyor ve böylelikle yalnızca bu mekana ait, nefis mi nefis bir tatlı ortaya çıkıyor. Tatlınızdan kaşık kaşık alırken, iyi dizayn edilmiş, loş ışıklı bu mekana ayrı bir hava katan duvar yazılarını da okumayı ihmal etmeyin.

Adres: Asmalı Mescit, Emir Nevruz Sk. 22/F, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Filmden çıkmış gibi: Willy Wonka Chocolate

zomato/ Willy Wonka
zomato/ Willy Wonka

Beyoğlu’na gitmişken Galata’ya doğru inmeden olmaz. Son zamanların gözde mekanı, ismini Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ndaki efsane karakterden alan Willy Wonka’ya gidiyoruz. Bu küçücük mekanın konsepti tamamen filmden ilham alarak tasarlanmış, duvarlarda filmden yazılar, kırmızı beyaz kareli örtüler, kalıp çikolatalar ve izleyenlerin mutlaka hatırlayacağı altın biletler var. İsterseniz nefis bir kahve eşliğinde bir tabak el yapımı nefis kırma çikolatalarından ve trüfflerinden ortaya söyleyin, isterseniz sunumlarıyla da meşhur olan o efsane tatlılarından. Tatlılardan bizim favorimiz fondüsü “Dönme Dolap” ve Belçika çikolatalı, gevrekli “Mutluluk Sandalı”

Adres: Müeyyedzade mahallesi, Tatar Beyi Sk. 24a D:24a, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Ne yaptın Asuman: Asuman

zomato/ Asuman
zomato/ Asuman

Moda’daki Çikolata Dükkanı’nın kardeşi Asuman. Dükkandaki tatlıların isimleri geçmişte sıkça kullanılan şimdi ise pek rastlamadığımız, annelerimizin, teyzelerimizin, o güzel isimlerinden geliyor. Bizim bu mekandaki favorimiz kesinlikle dükkanına da ismini veren Asuman! Kavonozlarda servis edilen Asuman’ın tabanında çıtır çıtır krokan, içinde dilimlenmiş bolca çilek ve leziz Belçika çikolatası var. Son dokunuş olarak konulan kremayı da unutmamak gerekir tabi.. Asuman’dan başka neler mi var? Neler yok ki! Jülide, Feride, Neriman, Müjgan.. Hepsi burada. Gitmişken eve de götürmek için tarçınlı, hurmalı, fıstıklı, çikolatalarından küçük bir paket yaptırmayı unutmayın.

Adres: Caferağa Mah, Şair Nefi Sk. 9 9 D:a, 34710 Kadıköy/İstanbul

Anadolu Yakası'nın çikolatacısı: Çikolata Kahve

grmho/ Çikolata Kahve
grmho/ Çikolata Kahve

Yıllar evvel yalnızca 2 masanın sığabileceği, küçücük bir dükkanla hizmete açılan Çengelköy’ün gözbebeği Çikolata&Kahve, gördüğü ilgiyle hemen yanı başındaki 2 katlı dükkana taşınarak mekanını genişletti. Mekanın büyümesiyle lezzetinden ödün vermeyen çikolatacının, çok lezzetli, binbir çeşit artizan çikolataları kadar el yapımı, kremalı sıcak çikolatası da çok meşhur. Çikolata&Kahve’nin bir diğer özelliği de kesinlike atmosferi. Ortada gül suyu akan bir şadırvan, duvarlarda ayetler, arka fonda ise beklediğiniz uzun kuyruğu unutturacak, dinlendiren, sakin müzikler var.

Adres: Çengelköy, Albay Hüsamettin Ertürk Sokak ( Derecik Sokak) No:8, 34680 Üsküdar/İstanbul

Çikolatalı ıslak kek ondan Sorulur: Valonia Chocolate

picuki/ Valonia
picuki/ Valonia

Çikolata yemenin yeri, zamanı ve sınırı yok! Şimdi de Beşiktaş’tayız. Son adresimiz, sosyal medyada da başarısından sıklıkla bahsettiren ve bu popülerliği sonuna kadar hak eden mekan Valonia Chocolata. Pelit çikolataları tarafından işletilen bu 2 katlı mekanın ilk katı butik çikolatacı, ikinci katı ise kafe. Yoğun çikolatalı, akışkan Islak kek bu Valonia’da mutlaka denemeniz gerekenlerden. Çıtır milföy ve profiterolden de bahsetmeden geçmeyelim. Onlar da bu mekana ait çıkarken kendinize ilk kattan nefis çikolatalarla bir yolluk yaptırmayı unutmayın.

Pelit Çikolataları tarafından işletilen iki katlı mekânın ilk katı çikolata dükkânı, ikinci katı ise kafe… Çikolataların yanı sıra ıslak keki de meşhur… Çıtır milföyden Monami, kat kat pandispanyalı Chocolate Spesiyal ve Volania’nın özel profiterolu, buranın en sevilen lezzetleri.

Adres:Türkali, Ihlamurdere Cd. 40/B, 34357 Beşiktaş/İstanbul