Dünyanın farklı köşelerinden çorba çeşitleri

Dünyanın farklı köşelerinden çorba çeşitleri
Dünyanın farklı köşelerinden çorba çeşitleri

Dünyanın dört bir yanından, bambaşka coğrafyalara ait en ünlü çorba tariflerini bu başlık altında derledik ve her daim farklı lezzetlere açık olan Lokma okurlarının lezzet repertuarına yeni isimler ekledik.

Dünyanın birçok yerinde sabah kahvaltılarında dahi tüketilen, her öğün içilmesi makbul olan, en güzel sofraların en leziz başlangıçları; çorbalar. Türk mutfağı her ne kadar birbirinden nefis çorba tarifleriyle son derece zengin olsa da ‘biz yeni lezzetlere de açığız’ Lokmacım diyenleri unutmadık.

Biz kendi favorimizi en sona saklasak da listedeki tüm çorbaların birbirlerinden leziz olduğunu da eklemek de yarar var. Bu çorbalar arasında daha önce deneyimlediğiniz veya ‘Lokmacım bunu araştırmaya başladım bile’ dediğiniz o lezzeti yorumlara bırakmayı unutmayın…

Avgolemono - Yunanistan

Dünyanın dört bir yanından çorba çeşitlerini derleriz de ilk sıraya komşuyu koymaz olur muyuz? Gribe, soğuk algınlığına, kalp kırıklığına kısacası her derde deva tavuk suyu çorbasının komşu versiyonu olarak düşünebileceğiniz avgolemono mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında.

Vichyssoise - Fransa

Başrolde pırasa ve patatesin olduğu şifa deposu vichyssoise çorbası, Fransa’nın Vichy şehrinde ortaya çıktığından adını da buradan alır. Fransız mutfağının tescillenmiş başarısının bir kanıtı olarak pırasa sevmeyenlere bile pırasayı sevdirebilecek bu çorba listemizin yıldızlarından…

Minestrone - İtalya

İtalyanca çorba anlamına gelen minestra kelimesinden türetilmiş bu enfes sebze çorbası İtalyan mutfağının en kült lezzetlerinden biri. Genellikle içinde makarna da bulunan bu çorba; dünden kalan makarnayı değerlendirmenin en leziz yolu olabilir.

Salmorejo - İspanya

‘Lokmacım gazpacho çorbasını artık bizler dahi ezberledik…’ diyenler için yenilik vakti. Gazpacho gibi yaz aylarına çok ama çok yakışacak bir soğuk çorba olan salmorejo Endülüs mutfağından dünyaya bir armağan.

Ramen - Çin

Uzakdoğu mutfağını birbirine katan, kime ait olduğu konusunda hala mutabakata varılamamış bir lezzetle yolumuza devam ederken biz de ‘Lokmacım Çin değil, Japonya o’, ‘Lokmacım çorba değil yemek o’ yorumlarına açığız… :P

Borsch - Rusya

İşte düştük bir bilinmezliğin içine… Ana malzemesi pancardan aldığı rengiyle önce gözlere, sonra damaklara hitap eden borsch çorbası Rusya’nın mı Ukrayna’nın mı? Borsch çorbası kimin buna pek emin olamasak da emin olduğumuz tek bir şey var ki bu lezzetten tüm Lokma ailesinin haberi olmalı.

Mulligatawny - Hindistan

Baharatlarıyla ünlü Hint mutfağının, bu üne yakışır bir çorba tarifi olmaz olur mu? Birçok baharatın karışımıyla yapılan bu enfes çorba, baharatlı tatlara alışık olmayanlara pek hitap etmeyecek olsa da baharat severler için hayatlarının lezzeti olabilir…

Tarhana çorbası - Türkiye

İşte o an geldi… AS BAYRAKLARI LOKMA AİLESİ. Küçükken her hastalandığımızda, kendimizi her kötü hissettiğimizde yazdan kurutulmuş tarhanalar zuladan çıkar annelerimiz mutfağa girer, içlerine bolca sevgilerini katar ve o mucizevi iksiri yapıp bizi iyi ederlerdi; tarhana çorbası işte o mucizevi iksirin ta kendisi.