Edirne’ye yolu düşenlere: yemek için tercihedebileceğiniz 5 mekan

Edirne Yemekleri
Edirne Yemekleri

Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde bulunan Edirne; Tunca, Arda ve Meriç Irmakları’nın buluştuğu düzlükte kurulmuş. Yanında Yunanistan ve Bulgaristan var. Yani aslında arada sadece birkaç km’lik mesafe var. II. Beyazıt Külliyesi ve Selimiye Külliyesi gibi önemli mekanların da bulunduğu şehirde birbirinden güzel yemek mekanlarını sizler için derledik.

Edirne deyince akıllara tabi ki ilk ciğer gelir. peki Edirne sadece ciğeriyle mi meşhurdur. Ziyaretçilerine birbirinden lezzetli yemeklerini görünce artık ilk akla gelen yemeğin ciğer olmayacağından eminiz.:) Hadi şimdi yemekleri ve o güzel yemeklerin sunulduğu mekanlara bir bakalım.

Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım ve İlhan Usta

Edirne’nin kültürü, mimari eserleri doğal ve tarihi tüm güzelliklerinin yanında mutfağı da oldukça önemli bir şehirdir. Edirne denilince akla ilk olarak Tava Ciğeri geliyor. Daha önce yediğiniz tüm tava ciğerleri unutun ve tadı damağınızda kalacak bu harika lezzete yer açın.

cigercikazimusta.com
cigercikazimusta.com

1964 yılında hizmet vermeye başlayan ve Edirne’nin en meşhur ciğercisi diyebileceğimiz Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım ve İlhan Usta bu leziz tava ciğerlerinin hazırlandığı maharetli ellerden sadece biri. Üstelik yerel halkın da en sevdiği ciğercilerden biri. Etin kokusunu almadan sadece lezzetini ortaya çıkaran bu mekana uğramanızı öneririz.

Adres:Dilaverbey Mahallesi Osmaniye Caddesi No:69 Balıkpazarı, Edirne

Köfteci Osman

Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği Selimiye Cami’nin hemen karşısına götürüyoruz şimdi sizi. Bu eşsiz manzara ile eşsiz lezzeti aynı yerde buluşturan Köfteci Osman Edirne’de yerel halk ve dışarıdan gelen ziyaretçiler için kaliteli bir köfte markası.

kofteciosman.com
kofteciosman.com

Köftesi dışında menüsünde geniş bir yelpaze olması müşteriler için karar verme konusunda biraz zorluyor. Burada Edirne yaprak ciğerinin tadına bakabilir; kaşarlı köfte yiyebilir ya da kuzu şiş, karışık ızgara tercih edebilirsiniz. Bunların yanında piyaz olmadan olmaz tabii. Köfteci Osman piyaz konusunda da oldukça iddialı. Yemekler yendikten sonra birçok tatlı seçeneği ile sıcak çayınızı yudumlayarak manzaranın tadına varabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Adres: Eski Camii Karşısı Belediye Çarşısı Edirne

Keçecizade

Edirne’ye gelip meşhur badem ezmesini tatmadan gitmek olmaz. 1961 yılında kurulan en eski mekanlardan biri Keçecizade Edirne’nin meşhur badem ezmesi için kapısını çalacağınız ilk yer. Bademin tahta dibekte şeker, su ve limonla dövülmesiyle oluşan bezen ezmesinin kökeni Edirne’dir diyebiliriz

kececizade.com
kececizade.com

. Her damak tadına uygun farklı çeşitlerle hazırlanmış birçok çeşit maharetleri ellerden çıkarak raflara dizilmiş durumda. İster sade badem ezmesi, ister çikolata kaplı badem ezmesi ve bunlar dışında acı badem kurabiyesi, kavala kurabiyesi, fıstıklı kurabiyelerden de tercih edebilirsiniz. Bunu dışında özel deva-i misk helvası da tatmak isteyenler için farklı bir lezzet. Tüm tazeliğiyle Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderilebilen bu ürünleri isterseniz seyahat dönüşü satın alabilirsiniz.

Adres: Eski Camii Karşısı Belediye Çarşısı Edirne

Tatlı Konağı

İçerisi mutluluk dolu bir mekanda kim tatlı yemek istemez ki… Şimdi sırada Edirne’nin en meşhur tatlı tariflerinin hazırlandığı Tatlı Konağı’na uğruyoruz.

Tripadsivor
Tripadsivor

Meşhur peynir helvası ve Hayrabolu tatlısını da aynı mekanda bulmak mümkün. Geleneksel tatlılar mekanın ruhu ile uyum sağlayarak misafirlerin içini ısıtıyor. Ek olarak burada sergilenen antikaları satın almakta mümkün. Çarşı merkezine yakın ulaşımı kolay bu yer sıcak havalarda dondurma seçeneği ile tam bir kurtarıcı. Uygun fiyatı taze tatlıları ve hızlı servisi ile kendinizi evinizde hissettirecek bir mekan.

Adres:Sabuni, Çilingirler Cd. No:1, 22100 Edirne Merkez/Edirne

Arslanzade

Edirne’nin bir diğer meşhur tatlısı Kallavi kurabiyesini tatmak için yönümüzü Arslanzade’ye çeviriyoruz. Zira burası Kallavi kurabiyesinin doğduğu yer diyebiliriz.

arslanzade.com.tr
arslanzade.com.tr

Edirne’de çok fazla bulunan badem o dönem sıkça tatlılarda kullanılır ve padişahlara ikram edilirdi işte Osmanlı zamanından beri bu tatlılar dünyaya Edirne’den tanıtılmıştır. Bu lezzeti tadan ve yanına alarak Avrupa’ya götüren gezginler ise ‘marzipan’ adını vererek tatlının yayılmasına ve sevilmesine öncülük etmişler. Edirne merkezinde bulunan bu tarihi mekanın içinde sıcak çayınızla beraber damakta kalacak kurabiyeleri tatmanızı kesinlikle öneririz. : )

Adres:Belediye dükkanları No:2 Arslanzade, Talat Paşa Cd., 22100 Edirne Merkez/Edirne