Ege Bölgesi’nin incilerinden Aydın’ın yöresel lezzetlerini içeren 5 restoran

Aydın
Aydın

Antik Çağ’dan günümüze kadar ulaşan ve birçok eski kente ev sahipliği yapan Ege’nin hem turizm hem de tarım açısından en hareketli illerinden olan Aydın kentindeyiz şimdi. Bu listemizde Aydın'ın meşhur yemeklerini tanıtacağız sizlere. E yemeklerini tanıtıp meşhur yerlerini söylemeden olur mu? Olmaz tabii ki. Aydın'ın meşhur yemek mekanları neresidir? Onlara da bakalım.

Farklı uygarlıklara ev sahipliği yaparak Selçuklu zamanında Türk kültürünün etkisi altına girerek bize zengin bir mirasla beraber, kültür tarihi de bırakmıştır. Evliya Çelebi ‘’Dağlarından yağ, ovalarından bal akar.’’ sözünü Aydın için söylemiştir. Aydın mutfağızeytinyağlı yemekler, narenciye ürünleri, türlü otlar ve bunlardan yapılan çeşitli yemeklerle meşhurdur. Aydın mutfağında Ege Bölgesi’ne özgü dokunuşlar haricinde birçok yöreden etkiler de görülmektedir. Yöreye ait meşhur yemeklerden bazıları şöyledir; kulak çorbası, acılı güveç, kedirgen kavurma, börülce, yuvarlama, keşkek ve kapamadır. Özellikle zeytinyağlı yemekler çok fazla tercih edilmektedir.

Mikado Pide

Özellikle pide severlerin mutlaka gitmesi gereken bir adres paylaşıyoruz şimdi sizinle. Burada pide yemeden şehirden kesinlikle ayrılmayın. Aydın iline başka bölgeden gidiyorsanız pidelerin üstüne sıkılan turuncu görünce biraz şaşırabilirsiniz. Fakat bu turunç sayesinde asidite artıyor ve kıymanın hazmını kolaylaştırırken lezzetini de artırıyor.

Aydın pidesi
Aydın pidesi

Çok fazla çeşit mevcut seçmekte zorlanabilirsiniz ancak farklı tatlar arıyorsanız tahinlisini demenizi öneririz : ) Uygun fiyatlı, usta ellerden çıkmış kaliteli ürünler için rotanızı Bozdoğan’a çevirebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Adres: Çarşı mahallesi Hükümet caddesi No:7 Bozdoğan Aydın

Köfteci Tahsin

Hem yerli halk tarafından hem de dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilen Köfteci Tahsin ustaya gidiyoruz şimdi. Babadan kalma esnaf lokantasını devraldıktan sonra aynı ölçüde kalite standartlarını bozmadan günümüze kadar gelmiştir. Restoranda köfte çok tercih ediliyor ancak çöp şişleri de gayet başarılı. Porsiyonların oldukça büyük olduğunu belirtmekte fayda var. Menülerin yanında gelen salatalar taze sebzelerden seçilmiş biber soğan ve domateslerde oldukça lezzetli.

Köfteci Tahsin
Köfteci Tahsin

Özlediğimiz doğal tatları doğadan sofralarınıza getiriyorlar. Yanında yağlı ekmekleri ile tadı damağınızda kalacak bir şölen sizi bekliyor.

Adres: Hamit Abat caddesi Soğancılar caddesi No:22/A Çine Aydın

Tarihi Sarıoğlu Lokantası

Aydın’ın bol zeytinyağlı, sebzelerle harmanlanmış, eti ayrı güzel yemeklerinden oluşan yöresel tatların neredeyse hepsini bulabileceğiniz harika bir işletmeye götürüyoruz sizi. Kentin meşhur keşkeç yemeğini dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz!

Tarihi Sarıoğlu Lokantası
Tarihi Sarıoğlu Lokantası

Hem dış mekanda hem de iç mekanda oturmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle kalabalık arkadaş grupları ve aile toplantıları için çok uygun. Servis hızlı olduğu için herhangi bir gecikme yaşamadan güler yüzlü çalışanlar tarafından ilgiyle tüm istekleriniz yerinize getiriliyor. Sulu yemek çeşitleri de oldukça lezzetli, et suyunda pişen pilavla adeta yemekler kendine hayran bırakıyor.

Adres: Ata mahallesi Denizli bulvarı yanyolu No: 58 Merkez Aydın

Kalyon Lazutti Çöp Şiş

Çöp şiş sevdalıları buraya! Değil Aydın’da bölgede yiyebileceğiniz en güzel çöp şişler için sizi Kalyon Lazutti’ye bekliyoruz. İlk oturduğunuz nefis et kokularıyla karşılaştığınız mekanda sıcacık ekmek ve taze lor peyniriyle bir giriş yaptıktan sonra tadına doyulmaz çöp şişler sofraya birer birer geliyor. Çöp şişlerin yanında doyurucu ikramlarıyla beraber, hızlı servis ve güler yüzlü çalışanlar sizi oldukça memnun edecek.

Çöp Şiş
Çöp Şiş

Adres: Ortaklar mahallesi Dörtyol mevkii No:125 Germencik Aydın

Sümer Pide Salonu

Aydın iliyle ilgili ufak bir araştırma dahi yapsanız mutlaka karşınıza Sümer Pide çıkacaktır. Meşhur Tahinli Aydın pidesi için tek adresiniz burası olsun. Yine burada da turunç ile pidenin muhteşem uyumunu görüyoruz. Fırından yeni çıkmış sıcacık ve çıtır pidelerle beraber yanında getirilen kiremitte pişmiş domates soğan biber üçlüsü gerçekten muazzam. Hangi pideyi seçseniz diğeri aklınızda kalacak bizden söylemesi : )

Tahinli Aydın pidesi
Tahinli Aydın pidesi

Adres: Çarşı mahallesi Yörük Ali Efe caddesi No:24 Yenipaz