Ev ekonomisi: Birbirinden nefis 3 malzemeli tarifler

cookie
cookie

Şu bir gerçektir ki genellikle zamansız aklımıza düşen birbirinden nefis tariflerin malzemelerinden en az biri eksik olur... Böyle zamanlarda hevesimiz kursağımızda, o tat aklımızda kalmasın diye sizlere ansızın gelen açlık hissi bizi üzmesin diye sizlere tarif defterlerinize kaydetmelik birbirinden nefis 3 malzemeli tarifler başlığı altında bir lezzet şöleni derledik...

Mutfaklarınızda bulunduracağınız 3'er malzeme ile birbirinden nefis tarifler yapmak rüya gibi olsa da unutmayın ki Lokma'da her şey mümkün.

Gelin sizde bizimle beraber birbirinden nefis 3 malzemeli tarifler listesinden damak tadınıza en uygun olanları seçin ve mutfağın yolunu tutun.

Basit malzemeli tarifleri oldukça seven herkesin kendine uygun o tarifi bulabileceği bu başlığımız altında sizden gelecek önerilere de son derece açığız.

Ballı helva nasıl yapılır?

Basit malzemeli tarifler dendiği vakit akla ilk gelenlerden birinin helva olması son derece normal değil mi? Üç malzeme ile yapılan ballı helva tarifi ile liste başına klasik ama yeri asla doldurulmayacak o tarifi koyalım ve lezzetli mi lezzetli bir başlangıç yapalım istedik.

Ballı helva tarifi

Kakaolu yer fıstığı ezmesi tarifi

Kahvaltı sofralarında çikolata kremaları, fıstık ezmeleri, fındık ezmeleri her daim geçer baş köşeye kurulur. İşte hal böyle olunca da bizlere mutfağın yolunu tutup kendi kahvaltılık tarifler reçetelerimizi çıkarmak kalır. Kakao ve yer fıstığının buluştuğu bu enfes tarifle kahvaltı sofralarınızı şenlendirmeye ne dersiniz?

Kakaolu yer fıstığı ezmesi nasıl yapılır?

Bitter çikolatalı kayısılı fıstık ezmesi nasıl yapılır?

Aniden bastıran tatlı krizlerinde artık sizin de bir yardımcınız var... Bitter çikolatalı kayısılı fıstık ezmesi. Sadece üç malzemeyle yapılabilecek bu enfes tatlı tarifi hem basit yapımı hem de olağanüstü lezzetiyle Lokma mutfağının son zamanlardaki favorisi.

Bitter çikolatalı kayısılı fıstık ezmesi tarifi

Hızlı börek tarifi

Çat kapı gelen misafirler artık sizleri telaşa sokmasın... Onlara bile 15 dakikada yalnızca üç malzemeden oluşan bir börek tarifi ile börek ikram etmek mümkün. Bu üç temel malzemeyi mutfaklarımızdan eksik etmemeyi unutmayalım...

Hızlı börek nasıl yapılır?

Fıstık ezmeli armut tarifi

En sevilen kış meyvelerinden biri olan armut aniden bastıran tatlı krizlerinde kalorilerle olan savaşımızda bizim cephemizde... Püre haline getirdiğiniz armudun üzerine tarçını serpin ve tatlı krizlerine veda edin!

Fıstık ezmeli armut nasıl yapılır?

Parmesan ve brokolili çubuklar nasıl yapılır?

Çay keyiflerinize genellikle ne eşlik eder? Kekler, bisküviler, krakerler, kurabiyeler... Bizim çay keyiflerimizin olmazsa olmazı hem düşük kalorisiyle, hem de eşsiz lezzetleriyle krakerler... Parmesan ve brokolili çubuklar tarifi ile de üç malzemeyle kendi krakerlerinizi yapmak işte bu kadar basit.

Parmesan ve brokolili çubuklar tarifi

Peynirli bazlama tarifi

Kahvaltı sofralarında uzun yıllardır Anadolu'da yapılan ve sevilen bir tarife yeriniz var mı? Ne mi o? Tabii ki de bazlamanın ta kendisi. Yalnızca üç malzemeli peynirli bazlama tarifi ile kahvaltı sofralarında klasiklere yer açın...

Peynirli bazlama nasıl yapılır?

Kakaolu fındık kremalı kurabiye tarifi

'Çat kapı gelen misafirlere hızlı börek tarifinin yanına bir de kurabiye yapsak ne de güzel olur Lokmacığım' dediğinizi duyar gibiyiz. İşte aradığınız o üç malzemeli kurabiye tarifi de yine burada. Kakaolu fındık kremalı kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz?

Kakaolu fındık kremalı kurabiye tarifi