Fişeknane'ye gidecekler kaydetsin! Fişekhane'de nerede ne yenir?

Fişekhane'de nerede ne yenir?
Fişekhane'de nerede ne yenir?

Osmanlı mimarisinin en kült yapılarından biri olan Fişekhane, 100 yılı aşkın bir süre kapalı kaldıktan sonra dünya standartlarına uygun etkileyici bir restorasyonla kamuya açıldı. İstanbul Boğazı'nın girişinde, Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan Büyükyalı İstanbul, son zamanların en popüler lokasyonlarından biri. Peki ciddi bir cazibe merkezi haline gelmiş Büyükyalı Fişekhane'de ne yenir? İşte cevabı.

İÇİNDEKİLER

Zennup 1844

Adını şef Ömür Akkor'un babaannesinden, 1844'ü ise ilk yazılmış yemek kitabından alan Zennup 1844'ü klasik Türk mutfağının fine dining kategorisinde yeniden doğuşu olarak adlandırmak mümkün. Saray mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan vişneli yaprak sarmasından tutun da, Ankara tavaya kadar Türk mutfağına dair aklınıza gelebilecek birçok lezzeti bulabileceğimiz Zennup 1844 yolunuz Fişekhane'ye düştüğü bir vakit mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekanlardan biri.

Adresi: Kazlıçeşme, No: 52T2, Büyükyalı Doğal Pazar Yeri, Büyükyalı - Fişekhane, Kennedy Caddesi, Zeytinburnu/İstanbul

Fırın-ci

Fırın-ci
Fırın-ci

Diyarbakır mutfağının en başarılı temsilcilerinden biri olan Fırın-ci, Diyarbakır Kayapınar ve Sur'da hizmet veren iki şubesinden sonra Diyarbakır mutfağını İstanbul'a da taşıdı. Bize kalacak olursa Fırın-ci menüsünün en leziz seçeneklerinden biri ise kesinlikle fırın güveç.

Adresi: Büyükyalı Konutları, Fişekhane Kazlıceşme Mahallesi, Kennedy Caddesi, B Blok Sokak, D: Zemin Kat, 34025 Zeytinburnu/İstanbul

Akali

Akali
Akali

Bize kalırsa İstanbul'un en iyi hamburgercileri arasına girebilecek Akali, yeni şubelerinde de aynı lezzetini koruyabilen nadir mekanlardan biri. Birçok hamburgercinin aksine kusursuz hamburger ekmeği, farklı sosları ve bir porsiyonunda epey fazla servis edilen patatesiyle Akali, Fişekhane'de mutlaka deneyimlenmesi gereken mekanlardan yalnızca biri.

Adresi: Kennedy Caddesi, Büyükyalı, İstanbul Sitesi E Blok Apt No, 52. Sokak, 34020 Zeytinburnu/İstanbul

Al Hallab 1881

Al Hallab 1881
Al Hallab 1881

Son yılların yükselen gastronomi trendleri arasında Ortadoğu mutfağının payının epey büyük olduğu yönünde bizlerle hemfikir olmayan birileri var mı? Ortadoğu'nun en iyi Lübnan mutfağı restoranlarından biri Al Hallab 1881, Fişekhane'de de bu kalitesinden ödün vermeden hizmet veriyor.

Adresi: Kazlıçeşme Mahallesi, Kennedy Caddesi, Büyükyalı İstanbul Sitesi O blok No:52 O-G, 34020 Zeytinburnu/İstanbul

Muutto - Anatolian Tapas Bar

Anadolu mutfağını ve İspanyol tapas kültürünü tek bir mutfakta harmanlamayı başaran Muutto, ödüllü şef Umut Karakaş'ın birbirinden enfes yemeklerini fine dining kategorisinde deneyimlemek isteyen herkesin mutlaka gitmesi gereken Fişekhane mekanlarından biri.

Ferida

Ferida
Ferida

Balkan mutfağının İstanbul'daki en başarılı temsilcilerinden biri olan Ferida'da Boşnak mutfağının en leziz yemeklerini bulmanız mümkün. Ferah iç dekorasyonu ve birbirinden leziz yemekleriyle Ferida, Fişekhane'de sizleri bekliyor.