Gerçek ‘Van Kahvaltısı’ için 5 adres

Van
Van

Van gölü kıyısında verimli topraklar üzerinde dünyanın hala yaşanılan en eski kentlerden biridir. Doğu Anadolu bölgesinin en büyük kenti, tarihi İpek Yolu’nun da buradan geçmesiyle her damak tadına uygun zengin yemekleri içinde barındıran bir mutfak ortaya çıkmıştır. Geçiminin büyük bir kısmını tarım ve hayvancılıkla karşılayan Van; et ve süt ürünlerinin de bolca tüketildiği bir şehir olmuştur. Hamur işlerinin bunlarla birleşmesi ise yöresel lezzetler ülke çapında tanınmış ve kendinden söz ettirmiştir. Kahvaltısıyla ün yapmış Van'da ne yenir sorusunu vermiş oluyoruz bir nebze. Peki Van'ın meşhur yemek mekanları nedir? Sizler için derlediğimiz lezzet mekanlarını gezmeye hemen başlayalım.

Hem ülkenin başka şehirlerinde hem de ülke dışındaki birçok şehirde ün bulmuş ve çeşit çeşit kahvaltı evleri açılmıştır. Van balı, süt kaymağı, yayık tereyağı, otlu peyniri,murtuğa ve kavut gibi doğal ürünlerden çeşit çeşit kahvaltılıklar sofralarda serpme olarak bir 'Van Kahvaltısı' klasiğini oluşturmuştur. O zaman Van kahvaltısının güzel sunumlarının yapıldığı mekanlara bakmaya hazır olun.

Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu

Van’ın kahvaltılarının ne kadar meşhur olduğundan bahsetmiştik. Van şehrinde doğup Türkiye’ye oradan da dünyanın farklı bölgelerine giderek yer edinmiştir. Şimdi Van’da kahvaltıcılar sokağına gidip sizin için en meşhur olanları sıralıyoruz. İlk olarak Sütçü Kenan Kahvaltı Salonundayız.

harbiyiyorum
harbiyiyorum

Göl kenarında harika manzarasıyla; otoparkı, çocuk oyun alanı, kapalı ve açık oturma yerleri ile ferah bir mekan sizi karşılıyor. Hem ilgi ve alaka hemde ürünlerin çeşitliliği ile adının hakkını veren bir işletme. Özellikle otlu peyniriyle tüm övgüleri hak ediyor.

Adres: Cumhuriyet caddesi Kahvaltıcılar sokak No:7/A Van

Bak Hele Bak Yusuf Konak

Sahibi Yusuf Bey’in 1975 yılında hizmete açtığı ve o günden bu güne şöhreti yayılarak devam kahvaltı salonudur. Kendisini Van Kahvaltısı’nın mucidi olarak tanımlıyor. Mekana gittiğinizde masanıza gelip hoş sohbeti ve anlattığı fıkralarda müşteri değil misafir gibi hissedeceksiniz. Masaya konulan tüm kahvaltılıkların tamamı Van yöresinden doğal olarak getirtiliyor. Ilık sütü, kaymaklı cevizli balı, kavurmalı yumurtası ve daha neler neler. Hem huzur bulacağınız hem de karnınızın doyacağı çok sıcak samimi bir kahvaltı salonu. Bak Hele Bak Yusuf Konak kahvaltı için sizi tekrar Van’a getirebilir bizden söylemesi : )

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Vali Mithat Bey mahallesi İskele caddesi Van

Damak Kahvaltı Salonu

Kurulduğu günden bu güne kendini yenileyerek ve geliştirerek hizmet vermeye devam eden, uzman kadrosu ile profesyonellikle insanların buluşma noktası haline gelmiştir. Nezih ve sakin bir ortamda Van’ın tüm yöresel kahvaltılıklarını büyük bir titizlikle hazırlayarak sofralara getirmektedir.

harbiyiyorum
harbiyiyorum

Çeşit çeşit peynirler, kavurmalar, ballar özellikle ayrılmaz bir bütündür. Bununla beraber menemen ve kavurmalı yumurta da olmazsa olmazlardandır. Kahvaltı lezzetlerinin yanında şık ve nezih bir ortam arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Adres: Cumhuriyet caddesi 3. sokak No:5 Merkez Van

Sütçü Fevzi Kahvaltı Salonu

Kahvaltıcılar sokağının bir diğer meşhur kahvaltı salonundayız şimdi fakat aynı işletmenin göl kenarında da bir şubesi daha mevcut. İkisinde de aynı lezzet aynı kalite. Sıcak sıcak ekmeklerle başlayan kahvaltı sunumları; kaymaklar, ballar, ceviz reçelleri, otlu peynirleriyle devam edip en son sıcak kavurmalı yumurtasına kadar geliyor. İlk gördüğünüzde bitiremem diye düşünüyorsunuz ama kahvaltı sonunda tüm tabaklar boş : )

harbiyiyorum
harbiyiyorum

Adres: Cumhuriyet caddesi Kahvaltıcılar sokak No:9 Van

Birkoç Kavurma

Hem kahvaltı seçeneğinin bulunduğu hemde güzel yemekler yiyebileceğiniz Birkoç Kavurma Restoranı’ndayız şimdi. Özellikle kavurmalarıyla ün salmış kahvaltıda farklı tat arayanların durağı olmuştur. Kavurma yanında sıcak ekmekleri ve taze demlenmiş çaylarıyla en eski işletmelerden biridir. Yoğurtlu kavurmaları dillere destan. Yeterli porsiyonları ile makul fiyatlarla performansın üstünde bir hizmet vermektedir. Van kahvaltısı dışında farklı lezzetler arayanlar için güzel bir alternatifle seçim yapabilirsiniz..

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Cumhuriyet caddesi Merkez Van