Home office çalışanlar ve öğrenciler buraya: İstanbul’un en sakin mekanları

Home office
Home office

Pandemi sürecinde evden çalışmaya başlayanlar ve eğitim hayatının en güzel zamanlarını online eğitimle geçirenlere selam olsun. Home office çalışma metodundan sıkılan herkes mekanların açılmasıyla beraber rotayı İstanbul’un en sakin mekanlarına çevirmeye başladı bile. Bilinen sakin mekanların da kalabalıklaşmasıyla beraber Lokmacığınız işe koyuldu ve sizin için İstanbul’un en sakin 10 mekanını sıraladı…

Bilgisayarınızı yanınıza alıp, kendinize en sevdiğiniz kahveyi sipariş ettikten sonra sadece arkanıza yaslanıp tüm gün keyifle çalışabileceğiniz o mekanı aramaya son verin. Çünkü biz sizler için İstanbul’un farklı lokasyonlarında bu arayışa girdik ve enlerimizden oluşan listemizle İstanbul’un en güzel mekanlarını bu listeye sığdırdık.

Bana bu aralar bir mekanda yalnızca sakinlik, huzur, sessizlik ve iyi bir kahve gerek diyen herkesin aradığını bulacağı bu yazımızla beraber evden çalışma sürecinde yeni bir dönem açmaya ne dersiniz?

Tasarım Bookshop & Cafe, Kadıköy

İç açıcı dekorasyonuyla çalışma şevkinizi arttıracak, düzeni ve sakinliğiyle odaklanmanızı sağlayacak Tasarım Bookshop, Anadolu yakasında oturan okurlarımıza şiddetle tavsiye ettiğimiz ilk mekanlardan biri. Genellikle herkesin bilgisayarını kapıp geldiği bir mekan olan Tasarım Bookshop’u listenize eklemeyi unutmayın.

Caferağa, Nevzemin Sk. 6/A, 34714 Kadıköy/İstanbul

Cafe & Shop, Kadıköy

https://www.instagram.com/cafeandshop/?hl=en
https://www.instagram.com/cafeandshop/?hl=en

Hazır rota Kadıköy’e çevrilmişken çok da uzaklaşmadan bir diğer favorimizden söz etmeye ne dersiniz? Çok sevdiğimiz bahçesinde saatlerce çalışsak dahi yorulmayacağımız Cafe & Shop, İstanbul’un en sakin ve en huzur verici mekanlarından biri olabilir.

Caferağa Mh Bahariye Cad, Hacı Şükrü Sk. No:11, 34710 Kadıköy/İstanbul

Cuma , Beyoğlu

‘Lokmacım Cafe & Shop’un bahçesi çok güzel lakin Kadıköy bize çok uzak’ diyenler hiç üzülmesin. Bahçede çalışmanın bir başka olduğuna inanan Lokmacığınız sizin için Avrupa yakasının da en keyifli çalışma mekanını çoktan buldu. Cihangir’in renkli atmosferini taşıyan lakin son derece sakin bir mekan arıyorsanız Cuma bunun için biçilmiş kaftan.

Firuzağa Mh, Çukur Cuma Cd. 53/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul

MOC İstanbul, Şişli

Kahvesiz asla diyenler buraya… Bildiğiniz tüm kahve zincirlerinin pabucunu dama attıracak MOC İstanbul’un tek güzel yanı elbette ki olağanüstü lezzetli kahveleri değil. Son derece rahat ve keyifli çalışma atmosferi ve son derece lezzetli kahveleriyle çalışmalara doyamayacağınız o mekan işte MOC’un ta kendisi.

Cumhuriyet, Feriköy Fırın Sk 12-14, 34380 Şişli/İstanbul

Türk Alman Kitabevi Cafe, Beyoğlu

Bu listede Türk Alman Kitabevi’ne yer vermemek olur muydu? Elbette ki hayır. İstanbul’da bilgisayarını alıp gidebileceğin mekanlar dendi mi akla ilk gelenlerden biri olan Türk Alman Kitabevi bizim için hala en lezzetli tatlıları yeyip en keyifli çalışabileceğimiz mekanlardan biri.

Şahkulu, İstiklal Cd. No:237, 34431 Beyoğlu/İstanbul

Kolektif House, Şişli

Etrafta sizin gibi çalışan herkesi görüp kendinizi ofis ortamında hissederek motive olabileceğiniz Kolektif House, Avrupa yakasında oturanların göz bebeği olabilir. Lezzetli yemekleri ve ofis ortamını aratmayan atmosferiyle zamanın nasıl geçtiğini anlamadan mesai saatinin sonuna gelmeniz oldukça muhtemel olan bu mekana mutlaka uğrayın!

Esentepe Talatpaşa Caddesi No:5 Harman Sok. Girişi, 34394 Şişli/İstanbul

Cafe Lumiere, Beyoğlu

Huzurlu bahçesinde saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir mekan arıyorsanız işte Cafe Lumiere, en doğru ve en renkli adres. Beyoğlu’nun kalabalığından sıyrılıp kendinizi başka bir dünyada hissedeceğiniz Lumiere; Lokmacığınızın İstanbul’da en sevdiği mekanlardan biri…

Kuloğlu, Altıpatlar Sk. No:3, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Blum Coffee House, Beşiktaş

‘Şöyle mesai bitimi bir sahil yürüyüşü ne iyi gider Lokmacım’ diyenler rotayı Beşiktaş’a kırsın. Blum Coffee House önce huzurlu ortamıyla sizi hipnoz edip saatlerce işinize odaklanmanızı sonra da olağanüstü tatlılarıyla kendinizi mutlu etmenizi sağlayacak o mekanın ta kendisi. Mesai bitimi de Beşiktaş sahilde deniz havası alacağınız bir günden sonra Blum Coffee House, İstanbul’da en sevdiğiniz o mekan olabilir…

Vişnezade, Süleyman Seba Cd. 64/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Yeniköy Kahvesi, Sarıyer

Hazır söz konusu deniz havası iken İstanbul’un en sevdiğimiz semtlerinden biri olan Sarıyer’den söz etmemek olur mu? Elbette ki hayır. Yeniköy Kahvesi büyüleyici manzarasıyla çalışmalarınızı biraz baltalama riski taşısa da Lokmacığınız için İstanbul’da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız en huzurlu 10 mekandan biri.

Yeniköy, Kürkçü Faik Sk. No:4, 34464 Sarıyer/İstanbu