İç Anadolu Bölgesi’nin önemli şehirlerinden Karaman’da ne-nerede yenir?

Karaman
Karaman

Yeraltı şehirleri, mağaralar ve inanç merkezlerine sahip Anadolu’nun kadim şehirlerinden biridir. Bir çok tarihi yapıya ev sahipliği yapmış, kültürleri içinde barındırmıştır. Barındırdığı kültürlerle mutfağını da zenginleştiren Karaman'da ne yenir? sorusunun cevabını hepiniz merak ediyorsunuzdur. O zaman hem Karaman'da ne yendiğine hem de Karaman'ın meşhur yemek mekanlarına bir göz atalım.

Karaman, Evliya Çelebi ve Katip Çelebi gibi ünlü seyyahların kitaplarına konu olmuş sıkça adından söz ettirmiş bir şehirdir. Verimli toprakların üzerinde kurulmuş ve birbirinden çeşitli lezzetlerin yetişmesine ev sahipliği yapmıştır. Genel anlamda tahıl ağırlıklı olan bu yörede koyunlarda özel bir yere sahiptir. Bundan dolayı et, süt ve süt ürünleri de şehirde bolca görebileceğimiz tatlardan. Yörenin kendine has yaklaşık 200 yemeği tespit edilmiştir. Hem Anadolu'nun güzel yemeklerini bulabileceğimiz hem de yöresel tatları deneyimleme fırsatını bulabileceğimiz çeşitli restoranlarda mevcut. Şimdi bu restoranlara gelin birlikte göz atalım.

Eredem Park

Kendine has mutfağıyla samimi bir şehir olan Karaman’ın girdiğimiz andan itibaren içimizi ısıtan Eredem Park restoranındayız şimdi. Özellikle tahıl ürünleriyle yapılan yemeklerin çok tercih edildiği, sıcak çorbalardan ana yemeklere ve salatalardan tatlılara hemen hemen her şeyi bulabileceğimiz bir restoran.

Facebook
Facebook

Çocuk park alanı, ferah ve geniş ortamı ile çalan kaliteli müzikler eşliğinde hoş sohbetle güzel yemekler yiyebilirsiniz. Özellikle ciğer ve saç kavurmasını tattıktan sonra ne kadar lezzetli bir yer olduğunu deneyimleyeceksiniz. Kalabalık gruplar ve gezgin ziyaretçilerin Karaman mutfağını denemesi için biçilmiş kaftandır diyebiliriz. Yemek ardından fırından çıkan taze tatlılarıyla yemeği sonlandırabilirsiniz. Hem karnınızın doyduğu hemde huzur bulacağınız bu güzel restoran için mutlaka gezi listenizde yer ayırın.

Adres: Kulhan mahallesi İsmet Paşa caddesi No:42/A Karaman

Köşebaşı Yemek Evi

Bir şehre gidip de oranın ev yemeklerini tatmadan mutfak kültürünü tam olarak anlamak mümkün değil. Her zaman bir evde misafir olmaya imkan bulamayacağımız için bu gidi durumlarda imdadımıza ev yemekleri yapan lokantalar yetişiyor. Karaman’da da Köşebaşı Yemek Evi sanki bunun için hizmet veriyor durumda. Aile işletmesi olması sebebiyle çok sıcak ve samimi bir ortama sahip.

Köşebaşı yemek evi
Köşebaşı yemek evi

El lezzeti denen şeyi burada rahatlıkla hissedebilirsiniz. İlgi alaka ve temiz bir ortamla beklenen her şeyi fazlasıyla karışılıyor. Özellikle çorbaları çok enfes diyebiliriz. Zaman zaman yeni tatları gelen müşterilere deneterek fikirlerini alıyor. Bu bakımdan çok ince düşünceli olduklarını söyleyebiliriz.

Adres: Külhan mahallesi 1. İstasyon caddesi 24/B Karaman


Kale Restoran

Güne güzel başlamak için güzel bir kahvaltı şart! Bol enerji depolamak, günün geri kalan kısmında zinde olmak için Karaman’da kahvaltı için başka adres aramanıza gerek yok. Lokasyonu ile çok merkezi bir ortamda olması, otoparkı ve açık-kapalı oturma alanları ile oldukça avantajlı. Hem kalabalık gruplar hem de aile toplantıları için çok sık tercih ediliyor.

Ferah ve geniş bir mekan, hızlı servis ve güler yüzlü çalışanlar ile çok memnun kalacaksınız. Kahvaltı dışında çorbayla güne başlamak isteyenlere de yoğurt çorbasını öneriyoruz. Öğlen ya da akşam yemekleri için tercih etmek isterseniz mutlak rezervasyon yaptırmalısınız zira kalabalıktan yer bulmak oldukça zor.

Adres: Karaman kalesi, Karaman

Karadağlı Restoran

Kara yolu üzerinde özellikle şehirler arası yolculuklarında çok fazla tercih edilen ve bir gittiğinizde tekrar aklınızdan çıkması pek mümkün olmayan bir restorandayız şimdi. Et ve ızgara yemeklerinde çok başarılılar. Karaman’ın yerli halkı tarafından da çok fazla daimi müşterileri var. Testi kebabı ve hünkar beğendi'si en çok tercih edilen yemeklerindendir. Oldukça kaliteli ürünlerle fiyatları makul seviyede tutulmuştur. Şimdiden hepinize afiyet olsun : )

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Konya yolu üzeri 3. km bölge trafik bitişiği Karaman