İçinizi ısıtacak kış çayı tarifleri

Kış çayları
Kış çayları

Kış aylarıyla beraber artan mevsimsel hastalıkları da yanına koyduğumuz zaman hastalık bize uğramadan dur demenin zamanı geldi. Bağışıklığımızı güçlendirecek, vücudumuza faydalı ve bizi hastalıklardan koruyacak lezzetli kış çayları için size harika bir rehber hazırladık. Mutlaka kendinize uygun ve evdeki malzemelerde deneyip içinizi ısıtın. Şimdi seçtiğimiz birbirinden güzel tariflerle yazımıza başlıyoruz.

Havalar soğuyor ve kış kendini göstermeye başlıyor. Her sene olduğu gibi kışlıklar birer birer dolaplarda önlere yerleştiriliyor, montlar çıkartılıyor… Evet; soğuktan korunmak için sıkı sıkı giyinmek şart. Ancak beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kış aylarıyla birlikte boğaz ağrıları, halsizlik ya da gribal enfeksiyonlar çok fazla görülebiliyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklardan korunabilmenin etkisi herkes tarafından kabul ediliyor. Dolayısıyla özellikle kış çayı tarifleri bu konuda imdada yetişiyor.

Herkes için epey zor geçen bu yıl salgın hastalıkla beraber hayatlarımızı oldukça değiştirdi. Sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu ve kendimize çok dikkat etmemiz gerektiğini görmüş olduk. Biz Lokma ekibi olarak sizler bitki çayları hazırladık. Bakalım sizin favori çayınız hangisi olacak.

Kış çayı

Grip ve soğuk algınlığının bu sene yanınıza uğramaması için yapmanız gerekenler çok basit. Aslında hasta olmayı beklemeden hastalığı önleyici tariflerle sağlığınızı her zaman koruyabilirsiniz. Hem içmesi keyifli hem de yapması keyifli klasik kış çayı tarifimizle ihtiyacınız olan tüm vitaminlere sahip olacaksınız. Uzun kış akşamlarında ocakta tüm aile bireylerinize yetecek kadar hazırlayıp hastalıklara karşı bir duvar örebilirsiniz. Bunun için ayırmanız gereken zaman sadece 15 dakika. Zencefil, bal, mandalina, tarçın ve limonla hazırladığımız bu karışımı mutlaka deneyin!

Kış çayı tarifi

Sütlü baharatlı keyif çayı

Bu tarifimiz farklılığı seven ve değişik tatlara açık olan okuyucularımız için oldukça ideal. Adı gibi keyifle içeceğiniz bu içeceği kış çayı ve sütü birleştirerek elde ettik. Süt içemeyenler için harika bir alternatif oldu. Aromasıyla, lezzetiyle ve kokusuyla sizi mest edecek bu şifalı çayı vakit kaybetmeden mutlaka deneyin. İçinizi ısıtacak bu tarif için tüm malzemeler ölçüleriyle beraber sitemizde hazır. Tek yapmanız gereken malzemeleri temin etmek ve 20 dakikada hazır hale getirmek.

Sütlü baharatlı keyif çayı tarifi

Taze meyveli zencefilli sıcak meyve suyu

Tam bir şifa deposuyla daha önce içtiğiniz tüm kış çaylarını bir kenara bıraktıracak kendine has bir tarifle mutfakları mis gibi kokutacak bir kış çayı hazırlıyoruz. Sindirim sistemini düzenleyen, ağrı kesici etkili, midenin dostu zencefilin baş kahraman olduğu bu sıcak meyve suyuna nar ve portakal da ekleyerek tadına tat katıyoruz. Hem vitamin deposu hem şifa kaynağı bu meyve suyunu çok miktarda hazırlayıp aralıklarla tüketebilirsiniz. Çok kısa sürede hazırlayıp isterseniz çilekle sunacağınız bu içecek hem yetişkinler hem de çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacak.

Taze meyveli zencefilli sıcak meyve suyu tarifi

Tarçınlı sıcak meyve suyu

Kış mevsiminin olmazsa olmazı meyvelerle hazırladığımı ve içine çok sevilen tarçını eklediğimiz harika bir tarif yne Lokma mutfağında. C vitamini bakımından oldukça zengin ve bağışıklığınızı güçlendirecek bu tarifle tüm mikroplardan korunabilirsiniz. Hazırladığımız bu meyve cümbüşü tarifi cezvede kaynatarak sıcak sıcak içmek sizi adeta dinlendirecek. İsterseniz bal ile ederek de tüketebileceğiniz bu pratik kış çayı tarifimizi hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Tarçınlı sıcak meyve suyu tarifi

Grip ve soğuk algınlığı çayı

Son dönemlerde artan hastalıklarla beraber ilaç kullanımını azaltarak daha çok bitkisel yönde alternatif tedavilerle iyileşmeye çalışan herkes için kış çayları adeta ilaç niteliğinde.Birçok farklı tarifle birbirinden şifalı meyveleri, baharatları birleştirerek hazırlanmış bu sıcak çaylar hem bağışıklığınızı güçlendirecek hem de olası hastalıklara karşı sizi koruyacaktır. Yeni bir tarifle daha sizi kışın esen sert rüzgardan korumaya yetecek vitaminleri bir bardakta depoladık. Hazırsak hemen tarifimize göz atalım, eksik malzemeleri temin edip kolları sıvayalım!

Grip ve soğuk algınlığı çayı tarifi

Tahinli salep tarifi

Kış deyince aklımıza gelen ilk içeceklerden bir tanesi tabi ki salepler. Tüm yaz boyunca hasret kaldığımız, üzerine bolca serptiğimiz tarçınla beraber içimizi ısıtan bu nefis tat için farklı bir lezzet daha bir araya getirdik ve elinizden düşmeyecek bir tarif hazırladık. Ayrı ayrı muhteşem olan bu iki tat bir araya geldiğinde de sizi derinden etkileyecek bir lezzet ortaya çıkardı. Öyleyse tahinli salep tarifi için hemen sitemize göz atalım.

Tahinli salep tarifi

Portakallı ıhlamur çayı

Kış aylarında asla vazgeçemediğimiz bir içecek olan ıhlamuru listeye dahil etmezsek olmazdı… Tabi ki onu unutmadık ve size de bir fikir olması açısından farklı bir aromayla tatlandırarak sunduk. Portakalla birleştirdiğimiz ıhlamurları dilerseniz bal ile dilerseniz de tarçınla aromalandırarak servis edebilirsiniz. Sadece birkaç dakika içinde hazır olacak bu tarifi kaydetmeyi unutmayın! Kendinize çok iyi bakın : )

Portakallı ıhlamur çayı tarifi