İlham veren mutfak dekorasyon fikirleri

İlham veren mutfak dekorasyon fikirleri
İlham veren mutfak dekorasyon fikirleri

Evlerimizde şüphesiz ki en fazla vakit geçirdiğimiz yer mutfaklarımız. Gerek yemek pişirirken olsun gerek keyifli mi keyifli mutfak sohbetleri olsun, bir evin en önemli alanı mutfağıdır demek bize pek de yersiz gelmiyor doğrusu. Kimimiz bu konuda büyük mutfaklara sahip olduğundan epey şanslı olsa da maalesef kimimiz için de dar mutfaklar ciddi bir sorun haline gelebiliyor. Tam da bu sebeple herkesi düşündüğümüz, birbirinden şık ve rahat mutfak dekorasyonu fikirlerini bir araya getirerek Lokma olarak bu defa sizlere görsel bir şölen hazırladık.

Son zamanlarda mutfak dekorasyon trendlerine göz attığımızda en fazla karşılaştığımız şey, üst mutfak dolapları yerine raf kullanmak. Raflar her ne kadar düzen sağlama açısından biraz daha fazla özen istese de olsa da özellikle küçük mutfaklar için oldukça ferah ve geniş bir alan izlenimi vermek için en iyi alternatiflerden biri.

Hayatta en büyük şanslardan biri olduğuna inandığımız büyük mutfak sahipleri için ise son derece şık ve kullanışlı bir önerimiz var. Mutfağınızın ortasına yaptırabileceğiniz bu büyük ada mutfakların altını da dolap olarak kullanıp depolama alanınızı da genişletebilir, mutfak masaları yerine bu şık ve kullanışlı alternatife yönelebilirsiniz.

Küçük mutfaklarda ise hem göz zevkimize hitap eden, hemde kullanışlı mı kullanışlı çözümler üretmek yine bizim elimizde. Küçük mutfaklarla ilgili sizlere verebileceğimiz en iyi tavsiye mutfak dolaplarınızın renklerini seçerken üst dolaplarda, alttaki dolaplardan daha açık renkler tercih etmeniz mutfaklarınızda kontrast yaratarak daha geniş bir alana sahipmişsiniz gibi gösterecektir.

Söz konusu dekorasyon olduğunda bizler gibi ahşap dokuları, vintage detayları çok sevenler burada mı? Ahşap sıcaklığını ve zerafetini mutfaklara taşıyabileceğiniz şu önerimize bir göz atmaya ne dersiniz?

Son zamanlarda mutfaklarımızda bambaşka bir hava yaratan, farklı farklı desenleriyle evimizde en çok vakit geçirdiğimiz yer olan mutfaklarımızı istediğimiz ruha bürüyebildiğimiz tezgah ara taşı yerine ahşap bir zemin uygulatmayı hiç düşündünüz mü?

Tek başına çok çok küçük mutfaklara sahip evlerde yaşayan okurlarımızı da unutmadan şirin mi şirin olmakla birlikte en kullanışlı mutfak dekorasyonu önerimizi de onlar için bırakıyoruz.

Yer problemimiz yok, mutfak dekorasyonu konusunda da kararımızı verdik diyenlere de nacizane bir önerimiz var. Son yıllarda ocak açık kaldı, suyu açık unuttum gibi dertlerin çözümüne odaklı geliştirilmiş akıllı mutfak sistemleri bizce ülke genelinde derhal yaygınlaşması gereken sistemlerden biri. Asla yanımızdan ayırmadığımız telefonlarımızdan evimizi kontrol edebilmek artık bir rüya değil.