İstanbul'da Balkan yemekleri yapan en iyi 4 mekan

Balkan restoranları
Balkan restoranları

İstanbul'daki Balkan göçmeni sayısı azımsanmayacak kadar fazla! Balkan göçmenlerin el lezzetini de bilen bilir... Hal böyle olunca İstanbul'da birbirinden güzel bolca Balkan restoranı açılmış. Lokmacığınız da aralarında en güzel yemekler yapan Balkan restoranlarını sizler için derledi. İstanbul'da Balkan yemeği nerede yenir? sorusunun cevabını almak için yazımızın devamına göz atın!

Köfteci Mehmet Usta

Geçtiğimiz senelerde Bayrampaşa'da Köfteci Mehmet Usta'nın yerini ziyaret ettikten sonra bugün aklımıza harika sokası geldi. Peki soka nedir? Balkan göçmenlerinin sıklıkla tükettiği sarı biber turşusuna ekşimtırak bir kaymak doldurularak yapılan bir tür turşudur. Biz bu lezzete hayran kaldık, sizlere de tavsiye ediyoruz!

Adres: Yıldırım, Şehit Kamil Balkan Cd. 48 A, 34045 Bayrampaşa/İstanbul.

Avliya Boşnak Mutfağı

Yine bolca Balkan göçmeninin bulunduğu Bayrampaşa'dayız. Avliya ev yemekleri, modern yorumlanmış lezzetleri ve nefis Boşnak böreği ile tam anlamıyla bir Balkan şöleni! İlk kez bir Balkan restoranına gidecekseniz risksiz diyebiliriz ve gönül rahatlığıyla önerebiliriz.

Adres: Kocatepe, Avasköy Yolu Cd. 83/A, 34045 Bayrampaşa/İstanbul.

Mirza Köftecisi

Köftesini çok beğendiğimiz bir köfteci öneriyoruz sizlere. Balkan göçmenlerinin ćevapi dediği parmak köfte, Mirza Köftecisi'nde gerçekten çok lezzetli yapılıyor. Üstelik el yapımı baharatlı sucuk ve kuru et de yapıyorlar!

Adres: Avasköy Yolu Caddesi No:67 Kocatepe Bayrampaşa/İstanbul.

Boşnjak Mutfak

Etlerinin lezzetine bayıldığımız mekanda tatlılar da el açması olarak hazırlanıyor. Biz patatesli kol böreği, parmak köfte ve boşnak baklavayı denedik. Sizlere de yolunuz Karaköy'e düşerse mutlaka öneriyoruz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sk. No:147, 34425 Beyoğlu/İstanbul.