İstanbul’da çıtır çıtır hamuruyla Karadeniz pidesi yiyebileceğiniz 6 mekan

Pide
Pide

Kim demiş Karadeniz pidesi sadece Karadeniz'de yeni diye... İstanbul’un her iki yakasında da Karadeniz pidesini layıkıyla yapan birçok farklı mekan var. Bunlar arasından en meşhur ve lezzetlilerini sizler için bir araya getirdik.

Pide denildiğinde akla ilk olarak Karadeniz geliyor. Ama İstanbul’un göbeğinde de bu lezzete kolayca ulaşabilmek mümkün. Üstelik seçenekler de hayli fazla. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ya da akşam yemeği fark etmeksizin her öğün tercih edebileceğiniz çıtır çıtır pideler hazırlayan İstanbul’daki 5 karadeniz pidecisini bir araya getirdik.

Göztepe: Köşem Karadeniz Pide Salonu

Öncelikle Anadolu Yakası’ndan başlayalım. Karadeniz pidesinin tadını tam anlamıyla alabileceğiniz Anadolu Yakası’ndaki Köşem Karadeniz Pide Salonu, soğanla özel olarak kavrulan kıymalı pideleri, kavurma ve kaşarla harmanlayarak benzersiz bir lezzet sunuyor.

zomato
zomato

Ayrıca mutlaka ama mutlaka bol tereyağlı pide sevenlerin de çalışanlara bunu özellikle söylemesinde yarar var. Üstelik bu salona ulaşım hayli kolay. Kadıköy’de Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi’ne gidip, meşhur pideciyi sorduğunuzda haritadan bile takip etmenize gerek yok. : )

Üsküdar: Yaşar Bafra Pide Kebap Salonu

Madem Anadolu Yakası’ndan başladık; aynı şekilde devam edelim. Eğer Üsküdar yakınlarındaysanız ve karnınız guruldamaya başladıysa Yaşar Pafra Pide Kebap Salonu’nu deneyebilirsiniz. Kebap kısmını şimdilik bir kenara bırakıyoruz. : )

YasarBafraPideSalonu.com
YasarBafraPideSalonu.com

Menüde beyaz peynirli klasik pidenin yanı sıra kapalı kıymalı ve açık pastırmalı başta olmak üzere birçok farklı seçenek var. Ama kebapçıda olduğunuzu unutmayın; yani pideden hemen önce bir çorba da söyleyebilirsiniz.

Ümraniye: Lider Pide

Lider Pide’nin rakiplerine karşı en önemli avantajlarından biri çeşitlilik. Özellikle benzersiz lezzetler denemek isteyenlerin Ümraniye’deki bu mekana mutlaka fırsat vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

zomato
zomato

Üstelik elle açılan özel çıtır çıtır hamurun yanı sıra malzeme de epey bol kullanılıyor. Trabzon’un yöresel peynirlerine ek olarak özel hazırlanan mayalı hamurlar tadı damadığınızda bırakıyor. Eğer Ümraniye’ye gitme imkanınız yoksa internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz. Tabii bizim her zamanki gibi ilk tercihimiz bu lezzetleri yerinde tatmanız.

Sultanbeyli: Karadeniz Tadal Pide Salonu

Karadeniz Tadal Pide Salonu, üstad Vedat Milor’un önerdiği mekanlardan biri. Milor, kavurmalı pideyi ‘enfes’ olarak tanımlarken; un ve mayanın çok kaliteli olduğunu söylüyor. Ayrıca pide hamurunun nasıl açılması gerektiğinin tam karşılığının verildiğinden bahsediyor.

tadal pide
tadal pide


Eğer Sultanbeyli tarafında acıktığınızı hissederseniz ve aklınızcaki yemek seçimi pideyse bu mekanı değerlendirmenizde yarar var. Son olarak kavurmalı pidenin favorilerimizden olduğunu da ekleyelim.

Fatih: İbrahim Usta Meşhur Karadeniz Pidecisi

Evet artık karşıya geçme zamanı geldi. Gelelim Avrupa Yakası’na… ‘Yüzde 100 doğal ve yöresel’ sloganıyla sizi karşılayan mekan, Ümraniye’deki Lider Pide gibi birçok farklı pide çeşidi sunuyor.

fatihkaradenizpidecisi.com
fatihkaradenizpidecisi.com

Bunlar arasında kavurmalı peynirli, kaşarlı kıymalı, yumurtalı ve kapalı kıymalı ilk sırada. Ama çok daha farklı lezzetler de var. Dolayısıyla mutlaka menüdeki listeye dikkatlice bakın. Ayrıca ne yiyeceğinize tam olarak karar veremediyseniz çalışanlardan öneri isteyebilirsiniz. İbrahim Usta Meşhur Karadeniz Pidecisi’nin en önemli dezavantajı ise mekanın biraz ufak olması. Yani eğer içeriyi kalabalık gördüyseniz birazcık beklemeyi göze almanız gerekiyor.

Fatih: Karadeniz Pide ve Kebap Salonu

Avrupa Yakası’ndaki diğer bir durak da Karadeniz Pide ve Kebap Salonu. Vedat Milor’un onayladığı ve memnuniyetle ayrıldığı bu mekan, ‘İstanbul’un en iyi pidecilerinden’ biri olarak tanımlanıyor.

zomato
zomato

Eğer çok acıktıysanız birden fazla pide söylemek yerine ilkinin siparişini verip boyutunu görün, zira pideler biraz büyük. Fatih’in yerlilerinin çok iyi bildiği Katip Çelebi Caddesi’ndeki mekanın favorileri ise kavurmalı, kaşarlı ve kuşbaşılı pideler.