İstanbul’da en iyi waffle nerede yenir? Mutlaka gidilmesi gereken 10 waffle mekanı

​İstanbul’da en iyi waffle nerede yenir? Mutlaka gidilmesi gereken 10 waffle mekanı
​İstanbul’da en iyi waffle nerede yenir? Mutlaka gidilmesi gereken 10 waffle mekanı

Tüm waffle sevdalılarını bu başlık altında bir araya getirmekten oldukça mutluyuz. Eşsiz tarifler verirken duyduğumuz hazzı lezzet rotaları oluştururken bambaşka bir boyutta hissettiğimizi itiraf edelim. Bu sebeple en iyi waffle nerede yenir? Sorusunun cevabıyla mutluluğun sırrını bulmak için yine Lokma’da buluştuk.

Damak tadınıza en uygun meyvelerle ve birbirinden lezzetli soslarla süslenen waffle hangimizin aklını başından almıyor ki? Son zamanlarda bu lezzeti her ne kadar evlerimizde de yapabiliyor olsak artık birer efsaneye dönüşmüş bazı mekanlarda waffle yemenin hazzı bambaşka.

Bizler de tam bu noktada İstanbul’da en lezzetli waffle nerede yenir? dedik ve lezzet rotamızı oluşturduk. Birbirinden lezzetli waffleları ile gönlümüzü fethetmiş bu mekanları sizlere en yakın olandan başlayarak, tümüyle gezmeniz bizden küçük bir öneri olsun çünkü hepsinin mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetlere sahip olduğuna canı gönülden kefiliz.

Ortaköy Waffle - Ortaköy

Ortaköy ile özdeşleşmiş iki lezzetten söz edebiliriz; kumpir ve waffle. Eşsiz manzarasıyla, boğaz şeridinin bizler için en özel noktalarından biri olan Ortaköy’de eşsiz manzaraya karşı eşsiz bir lezzet olan waffle keyfine ne derdiniz? Ortaköy waffle bunun için sizlere liste başında önerdiğimiz ve bunu fazlasıyla hak eden bir mekan.

Ortaköy Waffle adresi: Ortaköy Mahallesi, Mecidiye Köprüsü Sokak, No 1/13, Beşiktaş - İstanbul

Are You Chocolate - Karaköy

Rengarenk sokaklarıyla ünlü Karaköy’e yolunuz düştüğü vakit nefis bir tatlı molası vermeye karar verirseniz işte en doğru adres; are you chocolate. Hafif ve baymayan çikolatasıyla bir waffle için olmazsa olmazı yakalamış bu mekanı, oldukça içten ve sevimli çalışanlarıyla da oldukça seveceğinize hiçbir şüphemiz yok.

Are You Chocolate - Karaköy
Are You Chocolate - Karaköy

Are you chocolate adresi: Kemankeş Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No:10/B 4420, Beyoğlu - İstanbul

Kemal Usta Waffles - Beşiktaş

Waffle dendiğinde bir efsane haline gelmiş lakin bu unvanı sonuna kadar hakettiğini düşündüğümüz, waffle mekanı önerisi istediğinizde şüphesiz ki tüm waffle severler tarafından önerilecek bir mekana merhaba diyelim. Kemal Usta, ilk şubesini Moda’da açmış zaman içinde açtığı birden fazla şubesiyle bizleri bu lezzetten mahrum etmemeye karar vermiş bir waffle erbabı.

Kemal Usta Waffles - Beşiktaş
Kemal Usta Waffles - Beşiktaş

Kemal usta waffle adresi: Sinanpaşa Mahallesi, Ihlamurdere Caddesi, Alaybeyi Sokak, No:15, Beşiktaş - İstanbul

Waffle Port - Yeniköy

Boğaz şeridinin diğer bir incisinden söz edelim; Yeniköy. Manzarasıyla, huzuruyla çok sevdiğimiz Yeniköy’ü bizler için vazgeçilmez kılan bir sebep daha var o da Waffle Port’un ta kendisi. Yumuşacık hamuru ve nefis çikolatasıyla ideal bir waffle nasıl olmalı sorusunun cevabını veren bu mekanı mutlaka not edin.

Waffle port adresi: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No: 166/B, Sarıyer - İstanbul

Waffle Stop - Zorlu Center

Alışveriş arası bir waffle molası? İşte bu keyif için eşsiz bir önerimiz var. Waffle stop çikolatasıyla, hamuruyla ve lezzetli meyveleriyle bizden geçer not almayı başarmış bir mekan. Birbirinden nazik çalışanlarıyla da gönlümüzü fethetmiş olan Wafflestop, bizim nezdimizde mutlaka gitmeniz gereken bir mekan.

Waffle Stop - Zorlu Center
Waffle Stop - Zorlu Center

Waffle shop adresi: Zorlu Center AVM, Food Court, Levazım Mahallesi, Barbaros Bulvarı Kavşağı, Koru Sokak, No:2, Beşiktaş - İstanbul

Ab’bas Waffle - Bebek

Böyle bir listede yer vermememizin söz konusu dahi olamayacağı bir mekandan söz edelim bu kez; Ab’bas Waffle. 1983 yılından beri Bebek’in bir simgesi haline gelmiş, bizleri waffle ile tanıştıran ve sevdiren ilk mekanlardan biri olma özelliğini taşıyan Ab’bas Waffle için diyebileceğimiz tek şey; anlatılmaz, yaşanır oluşu.

Ab’bas Waffle - Bebek
Ab’bas Waffle - Bebek

Abbas waffle adresi: Bebek Mahallesi, Cevdetpaşa Caddesi, No 46/C, Beşiktaş, İstanbul

Waffle House - Yeşilköy

Taptaze meyveleri ve lezzetli mi lezzetli çikolatası yumuşacık hamuruyla buluşunca Waffle House bizim için efsaneler arasına girmeyi başardı. Yeşilköy’e yolunuz düştüğünde önünden geçerken dahi buram buram waffle kokusuyla sizleri adeta kendine çeken bu mekana hala gitmediyseniz, şimdi tam vakti!

Waffle House - Yeşilköy
Waffle House - Yeşilköy

Waffle house adresi: Yeşilköy Mahallesi, İstasyon Caddesi, No 45/C, Bakırköy - İstanbul

Çengelköy Waffle - Çengelköy

Çengelköy’ün huzur bulduğumuz sokaklarında, şirin mi şirin dekorasyonuyla bizleri adeta kendine aşık eden Çengelköy Waffle hem konumu hem lezzeti bakımıyla bizim favorimiz. Keyifli bir haftasonu planında nereye gideceğinize karar veremediyseniz rotayı kusursuz bir seçenek olan Çengelköy’e çevirip, waffle keyfini doruklarda yaşayacağınız Çengelköy Waffle’a mutlaka uğrayın.

Çengelköy Waffle - Çengelköy
Çengelköy Waffle - Çengelköy

Çengelköy waffle adresi: Çengelköy Mahallesi, Çengelköy Caddesi, No 30, Üsküdar - İstanbul

Vitavien - Erenköy

Vitavien, bizim için her tatlısına ve kahvelerine vurgun olduğumuz bambaşka bir mekan. Lakin Vitavien’e ilk kez yolu düşenlerin ilk tercih etmesi gereken lezzetin buranın eşsiz waffle’ı olduğunu söylemek boynumuzun borcu. Caddenin bizim için en güzel mekanlarından biri olan Vitavien’i bir kenara not almanın tam sırası.

Vitavien - Erenköy
Vitavien - Erenköy

Vitavien adresi: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, No 347/C, Kadıköy - İstanbul

Viyana Kahvesi - Kadıköy

Listenin sonunu her daim olduğu gibi, gönlümüzün yıldızlarına ayırdık ve Viyana Kahvesi ile kapanışa hazırız. Tatlı krizlerinde koşarak gitmek istediğimiz, her çeşit tatlısına meftun olduğumuz lakin söz konusu ruby çikolatalı brüksel waffle’ı olduğunda hislerimize hakim olmakta güçlük çektiğimiz Viyana Kahvesi bize soracak olursanız bu listede gitmeniz gereken ilk nokta.

Viyana Kahvesi - Kadıköy
Viyana Kahvesi - Kadıköy

Viyana kahvesi adresi: Caferağa Mahallesi, Neşet Ömer Sokak, No: 1/B, Kadıköy - İstanbul