İstanbul’da gidebileceğiniz en iyi Meksika mutfağı restoranları

İstanbul’da nereye gidelim , İstanbul’un en iyi Meksika restoranları hangileri?
İstanbul’da nereye gidelim , İstanbul’un en iyi Meksika restoranları hangileri?

Fransız mutfağında olduğu gibi haute cuisine yani yüksek aşçılık sanatını benimsemiş Meksika mutfağında her yemeğin büyük bir özveri ve aşk ile yapıldığını söylemek pek de yersiz sayılmaz. Anlayacağınız o ki 2010 yılında UNESCO tarafından Meksika mutfağının Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması elbette ki boşa değil.Lokmacım o kadar övdün ki biz de bu olağanüstü mutfağı deneyimlemek istiyoruz lakin İstanbul’da nereye gidelim , İstanbul’un en iyi Meksika restoranları hangileri? diyenler için de yine biz buradayız. Bu başlık altında İstanbul’un en iyi restoranlarında Meksika ateşini deneyimlemeye hazır mısınız?

Bol acılı yemekleri, birbirinden renkli sunumlarıyla ‘Meksika ateşi’ olarak adlandırdığımız Meksika mutfağı bizim en sevdiğimiz mutfaklardan biri. Acısı Adana’dan Antep’ten hallice, birbirinden renkli ve şık sunumlarda ise bizim yeni gelinlerle kapışır. İşte işe bizim için Meksika mutfağının en gerçek tanımı bu. :)

Ranchero, Suadiye

Et flautası ve tempura shrimp tacosu ile gönlümüze taht kurmayı başarmış Ranchero, Anadolu yakasının bizim için en özel mekanlarından biri. İç dizaynından tutun da, güler yüzlü personellerine kadar her detayıyla bizi adeta Meksika sokaklarına alıp götüren Ranchero liste başında verilmeyi sonuna dek hak eden bir mekan.

Suadiye Mahallesi, Bağdat Caddesi, Plaj Yolu Sokak, No: 4, Kadıköy/İstanbul

Los Altos, Taksim

Kapısından girdiğiniz an ambiyansıyla aklınızı başınızdan alacak Los Altos, yemekleriyle de aynı hazzı yaşatmayı başarabilen ender mekanlardan biri. Manzarasıyla da bizim gönlümüzde ayrı bir yeri olan Los Altos’a yolunuz düştüğü vakit, özellikle arracherayı deneyimlemeyi unutmayın.

Tomtom Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi, No: 38, Kat:5, Beyoğlu/İstanbul

Burrito Shop, Caddebostan

Burrito Shop’un bizim için en sevilen tarafı kesinlikle birbirinden sempatik ve ilgili personelleri. Adından mütevellit Anadolu yakasında yiyip yiyebileceğiniz en iyi burritoyu kendilerinde bulabileceğiniz konusunda kefiliz. Bizim önerimizi soracak olursanız ise kesinlikle; carne asada.

Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, No:298/2A, Kadıköy/İstanbul

Don Pablo’s Grill, Rumeli Hisarüstü

İstanbul’un en sevdiğimiz lokasyonlarından biri Rumeli Hisarı’na yolunuz düştüğü vakit ‘klişe lezzetlerden sıkıldık, şöyle içimiz acacak sıcak samimi bir mekanda farklı bir lezzet deneyimlemek hiç de fena olmazdı’ dediğiniz o an Don Pablo’s Grill ve burritoları akla ilk gelen mekan olmalı.

Rumeli Hisarı, Türkan Şoray Sk. No:20, Sarıyer/İstanbul

Caldera Mexican Restaurant, Yeşilköy

Kapıdan girdiğiniz an bir aile işletmesi olduğunu anladığınız o sıcak atmosferi ve müthiş dekorasyonu ile iştah açan Caldera, Avrupa yakasının bu konuda en iyilerinden. Etli fajitası ile nefis bir akşam yemeğinin en başarılı ve şaşılmaması gereken adreslerinden biri.

Yeşilköy Mah, İstanbul Cd, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:58/3, Bakırköy/İstanbul

Andel Burger & Taco, Erenköy

Meksika mutfağının en kült lezzetlerinden biri olan tacoyu deneyimlemek istiyorsunuz lakin size eşlik edecek bir arkadaş bulmak da zorlanıyorsunuz. İşte Andel Burger & Taco siz şehrin en iyi tacolarından birini yerken arkadaşınızın da hamburgerini yiyebileceği nefis bir mekan.

Erenköy, Şemsettin Günaltay Cd. No:175, Kadıköy/İstanbul

La Cuento, Karaköy

Rengarenk sokaklarıyla İstanbul'un en sevilen semtlerinden biri olan Karaköy’e yolunuz düştüğünde La Cuento olağanüstü ambiyansıyla sizleri bekliyor. Tacolarıyla gönlümüzü kazanmayı başarmış bu çiçeği burnunda mekanla Lokma okurlarını tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz.

Kemankeş Mahallesi, Ali Paşa Değirmeni Sk. No:7, Beyoğlu/İstanbul

TacoDelReyes, Beşiktaş

Meksika mutfağının demirbaşları nelerdir? Elbette ki taco ve burrito.Nachosunun peynirine, burritosunun etine, tacosunun tavuğuna ayrı ayrı bayıldığımız bu mekan bizim için Beşiktaş’ın en sevdiğimiz mekanlarından biri. O sebeple rotayı bu hafta sonu TacoDelReyes’e çevirmenin tam vakti.

Sinanpaşa, Şair Nedim Cd. No: 46, Beşiktaş/İstanbul

W.I.N Mexican, Moda

Anadolu yakasının en sevdiğimiz lokasyonlarından birinde nefis bir quesadilla yemek istediğimiz an aklımıza ilk gelenlerden biri W.I.N Mexican. Taco severlerin de tavuklu tacosunu mutlaka denemesi gerektiğini düşündüğümüz bu mekan bizim favorilerimizden biri.

Caferağa Mah, Rıza Paşa Sk. No:1, Kadıköy/İstanbul

Tacofit, Cihangir

Geldik lezzet rotamızın sonuna ve bir klasiği bozmadan kapanışı gerçek bir yıldız ile yapmak istedik. Chimichanga ve nacho konusunda daha iyisinin sadece Meksika’da olduğuna emin olduğumuz Tacofit, Meksika mutfağının şehirdeki en başarılı adreslerinden biri. Övgüye gerek yok, en müsait zamanda dosdoğru Tacofit’e :)

Cihangir, Firuzağa mahallesi, Defterdar Ykş. No:41, Beyoğlu/İstanbul