İstanbul'da gidilebilecek uygun fiyatlı alkolsüz Uzak Doğu restoranları

Asya yemekleri
Asya yemekleri

Artık bilen biliyor ki Lokmacığınız tam bir Uzak Doğu mutfağı meraklısı! Çoğu zaman birbirine zıt lezzetlerin bir ahenk içinde birleşimiyle oluşan Uzak Doğu yemeklerinin bazı damak zevklerine hitap etmemesini anlayabiliyoruz. Ancak seveni de bir o kadar çok olunca bizler de severek gittiğimiz uygun fiyatlı restoranları sizler için listeledik!

İÇİNDEKİLER

Tatlı ve ekşiyi birleştiren lezzetler, tavukla ananasın uyumu, bazen dayanılamayacak kadar acı, karmaşık baharatlar... İstanbul'da gidilebilecek Uzak Doğu restoranları ve Uzak Doğu mutfağının birbirinden ilginç yemekleriyle tanışmaya hazır olun!

Sopung Kore Karagümrük

Biz bu restoranın her şubesini denedik! Ancak harika yemekler yapan Karagümrük şubesinden vazgeçemediğimizi fark ettik. Oldukça küçük bir mekan olan Sopung Kore Karagümrük'te en beğendiğimiz lezzetler tteokbokki(pirinç keki içeren bir tür sulu yemek), sun yang (acılı ve yer fıstıklı tavuk) ve kimbap oldu!

Adres: Karagümrük, Kaleboyu Cad., No:55, Fatih, İstanbul.

Çin Büfe

Çin yemeklerine bayılanları ancak uygun fiyatlı Çin yemeği yapan yer bulamayanları bizim gizli mekanımıza alalım! Sizlere hem öğrenci indirimi yapan hem de Beşiktaş meydana çok yakın konumuyla ve sıcacık mekanıyla bizi hep mutlu eden Çin Büfe'den bahsetmeye karar verdik. Bizim burada o kadar çok favorimiz var ki... Tavuk yemek isteyenlere general tso, tatlı ekşi soslu tavuk ve mançurya usulü tavuğu önerebiliriz. Erişte yemek isteyenlere ise neredeyse tüm erişteler içerisinde en sevdiğimiz kuşkonmazlı erişteyi öneriyoruz. Gelelim sushilere... Uramaki yani ters sarılmış sushi seviyorsanız ya da hiç sushi deneyiminiz olmadıysa size gönül rahatlığıyla philedelphia roll önerebiliriz.

Adres: Sinanpaşa, Çelik İşhanı, Sinan Paşa Köprü Sk. No:10, Beşiktaş/İstanbul.

Zafer Uygur Yemekleri

Öncelikle Uygur yemeklerinin gerçekten acı olduğunu hatırlatarak başlayalım! Lokmacığınız birçok Uygur restoranı denediğine emin olabilirsiniz. İçlerinde en güzellerinden birinin bu olduğuna eminiz! Peki bir Uygur restoranına gidince ne yenir? Uygurların yaptıkları etler hep çok meşhur olmuştur. Burada da dana etli kavrulmuş lağmen bizim daimi favorimiz. Yemeklerin yanında getirdikleri Uygur çayı da gerçekten çok hoş!

Adres: Turgut Özal Millet Cad., No: 79/A, Fatih İstanbul.

Konoha Restaurant

Japon ve Tayland mutfağı sevenleri unuttuğumuzu sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Burası hem Japon hem Tay hem de Çin yemekleri yapan harika bir mekan. Acıbadem, Maslak, Suadiye, Etiler ve Bahçeşehir'de şubeleri olan Konoha Rastaurant birçok meşhur Uzak Doğu restoranına taş çıkarır. Balıkları oldukça taze olduğu için damak tadınıza en uygun sushileri seçebilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Mekanda bol bol animeli duvar görecek ve fotoğraf çekmemek için kendinizi zor tutacaksınız! Biz Acıbadem şubesini öneriyoruz.

Adres: Acıbadem, Köftüncü Sk. 21-3, Kadıköy/İstanbul.