İstanbul’da mutlaka gitmeniz gereken İtalyan restoranları

İtalyan mutfağı
İtalyan mutfağı

Dünya mutfağına olan sevdamızı bizi yakından takip ede tüm okurlarımız epey iyi bilir. Dünyanın dört bir köşesine ait bambaşka lezzetlerin müptelası olsak da bir ‘keyif mutfağı’ olarak adlandırdığımız İtalyan mutfağına olan tutkumuz bir başka. Tam da bu sebeple sizlere kendinizi adeta Roma sokaklarında hissettirecek tüm İtalyan restoranlarını bu başlık altında toplayalım istedik.

İÇİNDEKİLER

İtalyan mutfağı deyince akla ilk gelenler her ne kadar pizza ve makarna olsa da İtalyan mutfağının oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ve tüm lezzetlerinin mutlak suretle deneyimlenmesi gerektiğini düşündüğümüzden sizlere bu büyülü lezzet dünyasının yolculuğunda birbirinden güzel önerilerimizle eşlik etmek bizim için büyük bir mutluluk.

Anadolu yakasından, Avrupa yakasına İstanbul’un dört bir yanından derlediğimiz restoran önerilerimizden size en yakın olanı seçip rotayı bu hafta sonu İtalyan mutfağının büyülü dünyasına kırıp, keyifli dost meclislerine farklı bir lezzet katmaya ne dersiniz?

Cecconi’s- Beyoğlu

Cecconi’s - Beyoğlu
Cecconi’s - Beyoğlu

Listeye oldukça havalı bir giriş yapıp sizleri öncelikle atmosferinden, lezzetlerine her şeyine aşık olduğumuz bir mekan olan Cecconi’s ile tanıştıralım istedik. Cecconi’s bizim için şehirde en iyi gnocchiyi yiyebileceğimiz üstüne en güzel tiramisu ile keyif yapabileceğimiz yegâne mekan.

Soho House İstanbul, Evliya Çelebi Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No:56, Beyoğlu/İstanbul

La Mia Luce- Suadiye

Anadolu yakasının bize göre en ama en tatlı mekanlarından biri olan La Mia Luce, sizlere İtalyan rüyasını yaşatabilecek en güvendiğimiz mekanlardan biri. Sempatik dekorasyonu, İtalyan mutfağının hakkını sonuna dek veren menüsü ve birbirinden nazik çalışanları ile La Mia Luce tam anlamıyla bir İtalyan restoranı.

Suadiye Mahallesi, Bağdat Caddesi, Plaj Yolu Sokak, B Blok, No:18, Kadıköy/İstanbul

La Fontana di Trevi- Beyoğlu

La Fontana di Trevi, Beyoğlu
La Fontana di Trevi, Beyoğlu

Beyoğlu’nun tarih kokan sokaklarında İtalyan mimarisiyle kapıdan ilk girdiğiniz anda sizi Orta Çağ İtalya’sının sokaklarında geziyormuş hissine sürükleyen La Fontana di Trevi bizim için bir başka. Her daim en lezzetli İtalyan makarnalarını yediğimiz La Fontana di Trevi’ye yolunuz mutlaka düşmeli.

Asmalımescit Mahallesi, İstiklal Caddesi, Emir Nevruz Sokak, No:2/F, Beyoğlu/İstanbul

Trattoria Enzo- Acıbadem

Trattoria Enzo, Acıbadem.
Trattoria Enzo, Acıbadem.

Alışveriş yaparken yemek molası verdiğimizde ‘fast food bana göre değil, ben uzun uzadıya keyif yapmayı severim’ diyenler için yeni alışveriş adresimiz; Akasya AVM. Alışveriş keyfinize mola verip soluğu nefis mi nefis bir İtalyan restoranı olan Trattoria Enzo’da aldığınızda kulaklarımızı çınlatmayı unutmayın.

Akasya AVM, Kat 3, Acıbadem Mahallesi, Çeçen Sokak, No:25, Üsküdar/İstanbul

Fiore Pizzeria Italian Restaurant- Gümüşsuyu

Fiore Pizzeria Italian Restaurant, Gümüşsuyu.
Fiore Pizzeria Italian Restaurant, Gümüşsuyu.

‘İtalyan mutfağı demek benim için pizza demek’ diyen tüm okurlarımıza selam olsun. İtalya’da dahi böyle bir pizza yiyip, yiyemeyeceğinizden pek emin olamamakla beraber sizlere nefis bir öneriyle koştuk geldik. Fiore Pizzeria, gerçek bir pizzanın İstanbul’daki en doğru adresi.

Gümüşsuyu Mahallesi, Miralay Şefikbey Sokak, No:9/A, Beyoğlu/İstanbul

Casa Lavanda- Ömerli

Casa Lavanda, Ömerli.
Casa Lavanda, Ömerli.

İstanbul’un merkezine epey uzak olsa da yollar aşmaya değer bir mekan önerisiyle karşınızdayız. Casa Lavanda hayranı olduğumuz atmosferi, güleryüzlü personelleri ve İtalya’da eğitim almış bir şefin elinden çıkan olağanüstü lezzetlerle bizim İstanbul’daki huzur sığınağımız.

Casa Lavanda Otel, Ulupelit Köyü, Şile/İstanbul

La Scarpetta- Etiler

 La Scarpetta, Etiler.
La Scarpetta, Etiler.

Şık bir akşam yemeği yiyelim, özel gün kutlamamız var nereye gidelim? diyenler için İstanbul’un en şık İtalyan restoranı ‘ben buradayım’ diyor. Özel günleri daha da özel kılacak atmoaferi ve raviolisi ile İtalyan rüzgarını iliklerinizde hissetmeye hazır mısınız?

Etiler Mahallesi, Dilhayat Sokak, No: 16, Beşiktaş/İstanbul

Da Mario- Etiler

Da Mario, Etiler.
Da Mario, Etiler.

Hazır rotamız Etiler’e çevrilmişken pek de uzaklaşmadan bir diğer favorimiz e Da Mario’ya da göz atmaya ne dersiniz? İstanbul’un tek kelimeyle en iyi İtalyan restoranlarından biri olduğuna kefil olabileceğimiz Da Mario’nun makarnalarına kalbimizi bıraktığımızı da söylemeden bu bahsi kapatmayalım.

Etiler Mahallesi, Dilhayat Sokak, No: 7, Beşiktaş/İstanbul

Mezzaluna- İstinye

Mezzaluna, İstinye.
Mezzaluna, İstinye.

İşte karşınızda bir İtalyan mutfağı efsanesi; Mezzaluna. İstinye Park’ın yemek katında bulunan bu nezih İtalyan restoranı bizce açık ara bu alanda en iyilerinden biri. Dört peynirli pizzasının ilk diliminden, ilk ısırığı aldığınız o an hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını sizler de göreceksiniz.

İstinye Park, Kat 1, Pınar Mahallesi, İstinye Bayırı Caddesi, No:73, Sarıyer/İstanbul

Ristorante il Padrino- Caddebostan

Ristorante il Padrino, Caddebostan.
Ristorante il Padrino, Caddebostan.

Anadolu yakasında İtalya var desek inanır mısınız? İşte Ristorante il Padrino, gerçekten böyle bir yer. Füme somonlu pizzasıyla veyahut Tagliatelle Pesto makarnasıyla kendinize bir lezzet şöleni yaşatacağınız bu mekanı en sona bırakmamızın elbette ki bir amacı var; sahneyi her daim yıldızlarla kapatmak.

Caddebostan Mahallesi, İskele Sokak, No:8/C, Kadıköy/İstanbul