İstanbul'da piknik ve mangal yapılabilecek 6 lokasyon

Piknik
Piknik

Yaz sıcaklarının bastırmasıyla kendimizi evden dışarı atmak ve açık havaların keyfini çıkarmak istiyoruz. Kafelerde de tıkılmak yerine yanımıza aldığımız termosta bir kahve veya çayla doğanın tadını çıkartabileceğimiz 6 piknik mekanı bulduk. Lokmacığınız hepsinin ayrıntılı bir şekilde adresini veriyor.

Tarihi Küçüksu mesire alanı

Mangal yapmanın yasak olduğu Küçüksu mesire alanı muhteşem manzarasıyla bizi büyülüyor. Özellikle akşam saat 8'den sonrası için çok güzel bir alternatif çünkü geniş düzlük bir alan olduğu için gündüz güneşin altında şemsiyesiz durmak neredeyse imkansız.

Bentler tabiat parkı

Avrupa yakasında Belgrad Ormanı içerisinde yer alan Bentler Tabiat Parkı, Osmanlı döneminden kalma bentleri ve doğası ile gerçekten harika! Hafta sonları biraz kalabalık olduğunu belirtmek boynumuzun borcu ancak hafta içi gerçekten oldukça sakin. Tabiat parkında yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, bisiklet parkurları, tuvalet ve büfe de mevcut.

Çiftlikköy tabiat ve mesire alanı

Konum olarak hem İstanbul'a uzak olması hem de mesire alanındaki masaların birbirlerine uzak olması sebebiyle Çiftlikköy tabiat ve mesire alanı, aile mangallarınız için bizce harika bir seçenek. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için de güzel bir alternatif.

Üsküdar harem sahili

Kabul ediyoruz şehrin çok içinde ancak Üsküdar sahilden Harem'e doğru ilerleyin. Yolun sahil tarafına değil, tam karşı tarafına gözünüzü dikin! Tarihi yarımadanın, Topkapı Sarayı'nın karşısına denk gelen taraflar hem oldukça sakin oluyor hem de manzarası gerçekten çok güzel!

Marmaracık milli parkı

Sarıyer Rumeli Feneri'nde bulunan bu gizli cenneti Lokmacığınız açıklıyor! Hem doğa sporu yapabileceğiniz hem de kitabınızı ve kahvenizi yanınıza alıp şehrin gürültüsünden uzaklaşabileceğiniz harika bir milli park!

Aydos mesire yeri

Aydos ormanı içinde bulunan ve içinde Aydos Gölü'nün yer aldığı bu yeşil mi yeşil ağaçların bulunduğu mesire yeri tam kafa dinlemelik. Mangal yapmaya uygun ve kendin pişir kendin ye mekanları da mevcut. Bir piknik organizasyonu planlıyorsanız hiç düşünmeden burayı tercih edebilirsiniz.