İstanbul'da şerbetli tatlı severlerin keşfetmesi gereken 6 mekan

istanbul tatlıcıları
istanbul tatlıcıları

Şerbetli tatlılar, hemen hemen hepimizin çok sevdiği, Türk mutfağının gelenekselleşen lezzetlerinden... Yalnızca bayramlarda ve özel günlerde değil, tavşan kanı demli bir çayın yanında her gün yenilesi. İstanbul'da leziz mi leziz şerbetli tatlı nerede yenir? Şimdi sıra bu sorunun cevabında... Sarmacıdan burmaya, bol fıstıklı baklavadan tulumbaya hatta künefeye kadar İstanbul'da şerbetli tatlı yiyebileceğiniz mekanlar bu listede!

İstanbul’da öyle mekanlar var ki “hakikaten bu işin hakkını vermiş” dedirtiyor insana. Bol fıstıklı Antep baklavası nerede yenir? İstanbul’un en meşhur künefecisi neresi? Bu içeriği okuduktan sonra hemen bir taksiye atlayıp şerbetli tatlı yeme isteği uyandıracak mekanlar burada!

Fatih Sarmacısı

İstanbul'un en köklü sarmacılarından olan Fatih Sarmacısı neredeyse 85 yaşında. Şerbetli tatlı konusunda oldukça tecrübeli olan bu mekan, hazırladığı rulolar şeklinde tatlılar ile hem görsel bir şölen sunuyor hem de damakta muhteşem bir tat bırakıyor. Alışılmışın biraz dışında olan bu tatlılar biraz revanı tadını anımsatıyor

pinterest.com
pinterest.com

Tatlılarında genellikle hamur ve yoğurt malzemelerini barındıran Fatih Sarmacısı bu işte uzman olduklarını çoktan kanıtlamış durumda. Bu mekanı çoğu insan Vedat Milor sayesinde tanısa da tarihi çok eski zamanlara dayanmaktadır. İşinin ehli ustaların özenle hazırladığı birbirinden lezzetli şerbetli tatlıları mutlaka deneyiniz.

Adres: Ali Kuşçu, Aslanhane Sk. 14/A, 34091 Fatih/İstanbul

Gaziburma

İstanbul'da yaşayan, şerbetli tatlı severlerin mutlaka uğraması gereken mekanlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bol alternatifli menüler ile müşterilerin karar vermekte zorlandığı mekanlardan biri olan Gaziburma, özellikle havuç dilimi baklavaları ile gerçekten muhteşem bir lezzet şöleni sunuyor. Ayrıca şöbiyetleri de oldukça sevilen, tercih edilen Gaziburma sizi karar aşamasında bir hayli zorlayacağa benziyor. Biz çoğu lezzeti sizler için denedik ve menüdeki her şey bizden tam not aldı.

gaziburma.com
gaziburma.com

Sadece şerbetli tatlılar değil, kahvaltı mekanı olarak da tercih edilebilir. Özellikle börekleri çok başarılıdır.

Adres: Batı Mahallesi, Dr. Orhan Maltepe Caddesi, No: 52/A, Pendik, İstanbul.


Köşkeroğlu

İstanbul'da 4 tane şubesi bulunan (Merter, Karaköy, Topçu lar, Basın Ekspres) Köşkeroğlu, şerbetli tatlı konusunda gerçekten çok başarılı. Şerbetli tatlıların her türlüsünü bulabileceğiniz bu mekan bol fıstıklı sunumları ile hem göze hem de mideye hitap etmeyi başarabiliyor.

twitter
twitter

Kaymaklı katmerler, simit katmerler, midye baklavalar, havuç dilim baklavalar ve gelin bohçalar... Hangisini denerseniz deneyin tam bir memnuniyet ile ayrılacağınızdan eminiz. Köşkeroğlu şerbetli tatlı konusunda ne kadar başarılı ise yemek konusunda da o kadar başarılıdır. Yemekten sonra da tatlı yiyebileceğiniz İstanbul'un en güzide mekanları arasında gelmektedir.

Adres: Necatibey Cad. Eski Gümrük Sok. No:6 Karaköy, İstanbul

Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma

Alibeyköy'de bulunan Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma mekanı tüm övgüleri hak eden cinsten. 1996 senesinden beri aynı adreste hizmet veren, önündeki uzun müşteri kuyruklarına rağmen ikinci şubeyi açmamakta kararlı olan bu mekan herkesin görmesi ve lezzetlerini tatması gereken bir tatlıcı.

Zomato
Zomato

Tulumba tatlıları günlük olarak çıkan ve asla glikoz şekeri kullanmayan Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma sonsuz bir saygıyı hak ediyor. Bilinen tulumba tatlılarının aksine oldukça hafif olarak sunulan tulumba tatlılar yenirken insanları şişirmiyor. Makedon göçmeni olan mekan sahibi, memleketinden getirdiği böğürtlen sularını da müşterilerine sunmayı ihmal etmiyor.

Adres: Alibeyköy Mahallesi, Gazi Osman Paşa Caddesi, No 2, Alibeyköy, İstanbul.

Hatay Ekol Künefe

Kadıköy'ün en lezzetli şerbetli tatlı sunan mekanlarından biri olan Hatay Ekol Künefe tüm malzemelerini Hatay'dan temin ediyor. Peynirli künefeler ile lezzet şöleni sunan bu mekanda çeşit çeşit künefe bulmak mümkün.

youtube
youtube

Malzemelerin bolluğu ile dikkat çeken Hatay Ekol Künefe tüm tatlılarını dilim dilim servis ediyor.

Adres: Barbaros Mahallesi, Nuh Kuyusu Caddesi, No 50/B, Üsküdar, İstanbul.

Pürtat Anteplioğlu

Aklınıza gelen gelmeyen tüm şerbetli tatlıları bu mekanda bulmanız mümkün. Şöbiyet, havuç dilim, midye baklava, lokma... Ne ararsanız Pürtat Anteplioğlu mekanında.

purtat.com
purtat.com

Fakat en çok tercih edilen tatlısının bunların aksine halka tatlı olması da bir gerçek.

Adres: Kurtuluş Caddesi, No 190/2, Şişli İstanbul.