İstanbul'un en iyi 5 tulumbacısı

İstanbul'un en iyi 5 tulumbacısı
İstanbul'un en iyi 5 tulumbacısı

Ramazan ayında tatlı dendiği vakit her ne kadar akıllara ilk gelen güllaç olsa da en az güllaç kadar sevilen ve ramazan ayında popülaritesine popülarite katan bir tatlı çeşidimiz daha var. Ne mi o? Osmanlı mutfağından günümüze miras tulumbanın ta kendisi. İşte karşınızda bu ramazan bir klasik olan tulumbayı iftar sofralarında görmek isteyen herkes için İstanbul'un en iyi 5 tulumbacısı.

İÇİNDEKİLER

Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma

Her ramazan ayı kapısında upuzun kuyruklar olan Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma, 1988 yılında Gostivar'dan Türkiye'ye göç eden Üzeyir Tahiroğlu'nun 1996 yılında aynı adla açtığı dükkanıyla İstanbul- Alibeyköy'de faaliyete başlaması üzerine tulumba önce Alibeyköy halkı arasında daha sonra ise çevre ilçelerde oldukça popülerleşmiş.

Adresi: Alibeyköy, Gazi Osmanpaşa Caddesi, No:2, Eyüpsultan / İstanbul

Meşhur Rio 3 Tulumba & Dondurma

Hazır rotayı Alibeyköy sınırlarına çevirmişken burada gizli kalmaması gereken bir diğer lezzetten bahsedelim. Meşhur Rio 3, çıpçıtır tulumbasında hiç ama hiç glikoz şurubu bulundurmayarak gerçek tulumbanın tadına varabilmeniz için sizleri bekliyor.

Adresi: Alibeyköy, Gazi Osmanpaşa Caddesi, No:2, Eyüpsultan / İstanbul

Meşhur Tulumba Tatlıcısı

Eski küçük ama sevimli dükkanından taşınmak zorunda kalan Meşhur Tulumba Tatlıcısı şimdi eski dükkanından 100 metre ileride hizmet vermeye devam ediyor. Meşhur Tulumba Tatlıcısı'nda mekan değişmiş olsa da lezzetin birebir aynı kaldığını söylememizde fayda var. Gerçek şekerle yapılan bu enfes tulumbaların tadına mutlaka bakmalısınız.

Adresi: Mithatpaşa, Dispanser Sokak, No: 4/A, Eyüpsultan / İstanbul

Osmanlı Tulumbacısı

Ramazanın ruhunu en güzel şekilde hissedebildiğimiz semtlerden biri olan Üsküdar'da ramazanın olmazsa olmazlarından tulumbanın da en iyisinin olmasına şaşırmamak lazım öyle değil mi? İftar sonrası çayın yanına eşlik edecek çıpçıtır, katkı maddesiz bir tulumba isteyen herkes rotayı Üsküdar'a çevirsin.

Adresi: İcadiye, Cumhuriyet Caddesi, No:169, Üsküdar / İstanbul

Osmanlı Tulumbacısı

Bu defa da Osmanlı Tulumbacısı'nın Şerifali şubesinden söz edelim. En az Üsküdar'daki kadar iyi ve nitelikli tulumbayı burada da bulabilirsiniz. Üstelik Osmanlı Tulumbacısı Şerifali şubesi tulumba çeşitleriyle de tulumba severlere farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Adresi: Tatlısu, Aziz Bulvarı, No:48, Ümraniye / İstanbul