İstanbul'un en iyi dönercileri

İstanbul'un en iyi dönercileri
İstanbul'un en iyi dönercileri

Evde yemek yok ama karnımız zil çalıyor, dışarıdayız çok acıktık ama vaktimiz çok dar, kendimize iyi bir ziyafet vermek istiyoruz... İşte bu gibi anlarda ne yiyeceğine bir türlü karar veremeyenler için eşsiz bir seçenek var: Döner. İstanbul sınırları içerisinde yaşayıp da şehrin en iyi dönercilerini hala keşfedemediğini düşünenler buraya. İşte karşınızda İstanbul'un en iyi dönercileri!

İÇİNDEKİLER

Sürmene Döner

Vedat Milor'un Lezzet Rehberi'nde dahi yer alan Sürmene Döner bize kalırsa İstanbul'un en iyi dönercilerinden biri değil İstanbul'un en iyi dönercisi. Gaz ateşinde pişmesine rağmen lezzetiyle aklınızı başınızdan alma olasılığı son derece yüksek olan Sürmene Döner'de tam da cam önündeki masaya Selami Usta'nın önüne oturmayı deneyin. Eli oldukça açık olan Selami Usta, 1 porsiyon döner söyleseniz bile tabağınıza attığı dönerlerle bir porsiyondan çok daha fazla döner yemenizi sağlayacak.

Adresi: Cennet, Alparslan Cd. No:68, 34290 Küçükçekmece/İstanbul

Karadeniz Döner Asım Usta

İstanbul'un kalbinde, Beşiktaş'ta eşsiz döner kokularıyla sizi Karadeniz Döner Asım Usta karşılıyor. İncecik doğranmış etler, özenle seçilmiş baharatlarla harmanlanıyor ve sıcacık lavaşın arasında unutulmaz bir dansa başlıyor. İşte bu lezzet dansına eşlik etmek için yolunuz Beşiktaş'a düştüğü bir gün kendinizi mutlaka Asım Usta'da ödüllendirmelisiniz.

Adresi: Sinanpaşa, Mumcu Bakkal Sokağı No:6, 34353 Beşiktaş/İstanbul

Metet Közde Döner

Metet Közde Döner ile yemek deneyiminiz alev alıyor! İnce ince doğranmış etler, közdeki ateşin büyülü dokunuşuyla buluşuyor ve her bir lokmada aklınızı başından alıyor. Geleneksel döneri modern bir yaklaşımla sunarak kapısında uzun kuyruklar oluşturan Metet Közde Döner'i vakti olanların hafta içi bir gün ziyaret etmelerini öneririz.

Adresi: Kuzguncuk Mah, İcadiye Cd. No:39, 34674 Üsküdar/İstanbul

Bayramoğlu Döner

Beykoz'un gizli lezzet hazinesi Bayramoğlu Döner'i artık herkes bilmeli! İstanbul'un en sevdiğimiz lokasyonlarından Beykoz'da yıllardır semt sakinlerinin gönlünde taht kurmuş Bayramoğlu Döner, söz konusu iyi döner olduğunda Beykoz'un ve İstanbul'un gururu olan mekanlar arasında. Geleneksel tatların modern yorumu ile keyifli bir lezzet yolculuğuna çıkmak isteyen herkes rotayı bu hafta sonu Bayramoğlu Döner'e çevirsin!

Adresi: Rüzgarlıbahçe, Cumhuriyet Cd. No:2, 34805 Beykoz/İstanbul

Dönerci Engin Ustanın Yeri

Şişhane’deki küçük dükkanında yüzde 20’si koyun gerisi dana etinden hazırlanan özel bir Bayburt usulü döner sunan Dönerci Engin Ustanın Yeri, tam ayarında kullandığı kuyruk yağı sayesinde de etin lezzetine lezzet katıyor. İçi sulu ve lezzetli dönerini iyi terbiye eden Engin Usta, harcında farklı olarak yenibahar ve az bir miktar da tarçın kullanıyor.

Adresi: Kemankeş Karamustafa Paşa, Necatibey Cd. No.10, 34425 Beyoğlu