İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları; uzun ve keyifli kahvaltıların 10 adresi

İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları; uzun ve keyifli kahvaltıların 10 adresi
İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları; uzun ve keyifli kahvaltıların 10 adresi

‘Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’ Türk edebiyatının en ünlü kalemlerinden biri olan Cemal Süreya’nın bu sözüne tüm kalbimizle katılıyoruz desek? Kahvaltı, hemen hemen hepimiz için günün en sevilen öğünlerinden biri lakin gündelik hayat telaşesinin içinde hafta içleri bu seremoniyi keyifli hale getirmek biraz zor olabiliyor.

Bu sebeple hafta sonları, gerek ailecek gerek keyifli dost meclislerinde uzun kahvaltı masalarının etrafında bir araya geldiğimiz, birbirimize vakit ayırabildiğimiz nadir anlardan biri. Her ne kadar evlerimizde kalabalık kahvaltı sofraları hazırlayıp, aile üyelerimize veya misafirlerimizi bir lezzet şöleni yaratmak en sevdiğimiz şeylerden biri olsa da; bu keyifli öğünü dışarıda sevdiklerimizle gerçekleştirmenin tadı da bambaşka.

Yaz gelip çatmışken, güzel havaların tadını çıkarabileceğimiz bu keyifli hafta sonlarının mis gibi güneşli sabahlarında sevdiklerimizle birlikte gidebileceğimiz en lezzetli, en keyifli, en hijyenik kahvaltı mekanlarını derlediğimiz bu yazımızı okuduktan sonra Lokma ailesi olarak gelin rotamızı birlikte oluşturup planladığımız ilk kahvaltımız için kendimize en uygun lokasyonu seçelim.

Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi - Çengelköy

Biz bu listeye eski İstanbul ruhunu günümüze taşıyan, en sevdiğimiz, en samimi bulduğumuz mekanlardan biriyle başlayalım istedik. Çengelköy sokaklarında ruhunuz huzur bulduktan sonra deniz kenarında ulaşacağınız yegane yer olan adını bahçesindeki asırlık çınar ağacından alan Çınaraltı, geçmişin gölgesinde anılara selam edebileceğiniz İstanbul’daki en keyifli kahvaltı mekanlarından biri. Çınaraltı’nın hemen solunda kalan Çengelköy börekçisine uğrayıp birbirinden nefis börek çeşitlerinden damak tadınıza en uygun olanı seçip yanınızda götürerek keyfinize keyif katmanız ve deniz kenarında yer bulabilmeniz açısından erken saatlerde yola düşmeniz bizlerden size küçük birer Lokma önerisi.

 Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi - Çengelköy
Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi - Çengelköy

Kai - Çengelköy

Yolumuz Çengelköy’e kadar düştü lakin biz kahvaltıda biraz daha bol çeşit seviyoruz diyenler için harika bir alternatifimiz var. Kai, huzur veren manzarası ve tadına doyamadığımız pancakeleri ile bizim Çengelköy’de en huzur bulduğumuz ikinci adresimiz. Sevdiklerimizle uzun uzun kahvaltı keyfi yaptıktan sonra manzaraya karşı kahvelerimizi yudumlayabileceğimiz bu mekanı mutlaka not almanızı öneririz.

Kai - Çengelköy
Kai - Çengelköy

Çayona Cafe & Restaurant - Üsküdar

İyi bir kahvaltıda kuymak mutlaka olmalı diyenler artık yalnızca Karadenizliler değil. Mısır unu ile peynirin o kokusuna meftun olanlar şimdiye dek Çayona’ya gitmedilerse çok şey kaçırdılar bizden söylemesi. Menüde Karadeniz köy kahvaltısını seçeneğini seçerek serin Karadeniz yaylalarında kahvaltı ediyormuş hissini yakalayabilmeniz için tek yapmanız gereken yolunuzu Üsküdar’a düşürmek.

Çayona Cafe & Restaurant - Üsküdar
Çayona Cafe & Restaurant - Üsküdar

Galista Cafe & Restaurant - Galata

İstanbul’un bir diğer büyülü semtinden merhaba. Galista, bizim için İstanbul’da Galata Kulesi’nin manzarasına ve lezzete doyabileceğimiz en güzel mekanlardan biri. Serpme kahvaltısında daha bulunan soğanlı focaccia ekmeği lezzetiyle bir nebze olsun bağımlılık yaratsa da, keyifli dekorasyonu için dahi huzurlu bir Pazar kahvaltısının bizler için Avrupa yakasındaki ilk tercihlerinden biri.

Konak Cafe - Galata

Ferahfeza terasında İstanbul’a doyabileceğiniz Konak, bizim için kahvaltı dendiğinde akla gelen ilk lokasyonlardan biri. Çok sevdiğimiz personelinin güler yüzlülüğü bir yanda Galata Kulesi bir yanda masmavi deniziyle bu Konak’ı uzun uzun kahvaltı edilebilecek mekanlar listenizde en üst sıralara not almanızı tavsiye ediyoruz.

Konak Cafe - Galata
Konak Cafe - Galata

Aura Balat - Balat

Güzel bir Pazar sabahı rotayı İstanbul’un bize göre keşfedilebilecek en renkli semtlerinden birine çevirmeye ne dersiniz? Rengarenk evleriyle, sımsıcak mahalle kültürüyle harmanlanmış göze hitap dekorasyonlarıyla birbirinden güzel mekanlara ev sahipliği yapan Balat’ın bizim için en favori mekanı Aura Balat. Balat sokaklarını keşfe başlamadan önce nefis kahvaltısıyla güne başlamanızı şiddetle tavsiye ettiğimiz Aura Balat’a mutlaka yolunuzu düşürün.

Aura Balat - Balat
Aura Balat - Balat

Blacktop Cafe & Bistro - Ortaköy

İstanbul’un simgesi haline gelmiş köprü manzarasını şöyle doya doya izlerken, denizin buram buram kokusuyla aklınızı başınızdan alacak lezzetlerden oluşmuş bir kahvaltı sofrasında oturduğunuzu hayal edin. İşte bu hayalin vücut bulmuş hali bizler için Blacktop. Her şeyden önce son derece güleryüzlü çalışanlarıyla kalbimizi fethetmiş bu mekana, boğaz kenarında geçirilecek bir hafta sonu için mutlaka uğrayın.

Lokma - Rumeli Hisarı

Adını daha önce duyduğunuza emin olduğumuz lakin bizlerin gerek adından dolayı gerek İstanbul’un en iddialı kahvaltı mekanlarından biri olmasından dolayı çok sevdiğimiz Lokma’yı bu listeye eklemeden edemedik. Farklı seçeneklerle, damak tadınıza en uygun kahvaltıyı oluşturabileceğiniz en bol çeşidi olan mekanlardan biri olan Lokma’da, manzaranın seyrine dalıp çok sevdiğimiz ve şiddetle tavsiye ettiğimiz kavurmalı menemeninizi soğutmayın.

Lokma - Rumeli Hisarı
Lokma - Rumeli Hisarı

7 tepe Sahne Cafe - Süleymaniye

İstanbul bizce ikiye ayrılıyor. Bir boğazın güzelliği bir de tarihin kokusunun sindiği Beyazıt ve civarının güzelliği. Şehrin tarihini keşfe çıkmak istediğiniz bir günün başlangıcını enfes bir Diyarbakır köy kahvaltısı ile gerçekleştirmeye ne dersiniz? Hem gözümüzün hem karnımızın tıka basa doyacağı 7tepe, bizim için İstanbul’un en sevdiğimiz mekanlarından biri.

7 tepe Sahne Cafe - Süleymaniye
7 tepe Sahne Cafe - Süleymaniye

Ethem Efendi Kahvaltı - Erenköy

Listenin sonunu, kalbimizi hem sıcacık atmosferiyle hemde birbirinden lezzetli reçel çeşitleriyle hemde eşsiz kahvaltısıyla hemde güler yüzlü personeliyle diye sayarken bu sebeplerin asla sonlanmayacağını farkettiğimiz Ethem Efendi’ye ayırdık. Erenköy’de hiç işiniz olmasa dahi İstanbul’un bir ucundan kalkıp gelecek olsanız dahi buna değecek bir mekan olduğunu söylememizde hiçbir sakınca olmayan bu mekanı aklınıza altın harflerle kazıyın.

Ethem Efendi Kahvaltı - Erenköy
Ethem Efendi Kahvaltı - Erenköy