İşte karşınızda dünyanın 'en pahalı' restoranları!

Dünyanın en pahalı restoranları
Dünyanın en pahalı restoranları

İyi bir yemek deneyimi için sizce en fazla kaç para ödenebilir? Bu sorunun cevabı herkese göre değişse de gastronomi tutkunlarının iyi bir yemek deneyimi için gözden çıkardıkları meblağların oldukça yüksek olduğunu söyleyelim ve gelin dünyanın en pahalı restoranlarına birlikte göz atalım.

İÇİNDEKİLER

Aragawa - Japonya

Aragawa - Japonya
Aragawa - Japonya

Sadece eski bir ofis binasının bodrum katında bulunan bu restoranda bir akşam yemeği yiyebilmek için gerçek gastronomi tutkunlarının Japonya'ya geldiğini biliyor muydunuz? Uğruna kilometrelerce yol gelinen Aragawa dünyanın en pahalı restoranlarından biri. Klasik şef restoranlarının aksine tadım menüsü ile değil de alakart bir menü ile hizmet veren Aragawa'da kişi başı 300 dolar gibi bir bütçeyle iyi bir akşam yemeği yemeniz mümkün.

Guy Savoy, Fransa

Guy Savoy, Fransa
Guy Savoy, Fransa


Gastronomi dendiği vakit aklına Fransa gelmeyen biri olabilir mi? Pek sanmasak da olağanüstü bir yemek deneyimi için gözden yüksek meblağları çıkarmış herkesin mutlaka listesinde olması gereken Guy Savoy'dan bahsetmemek olmaz. Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan şık dekorasyonu, et ağırlıklı menüsü ve Gordon Ramsey'in danışmanlığını yaptığı bu restoranda unutulmaz bir deneyimin bedeli yaklaşık 700 dolar.

Ithaa Undersea - Maldivler

Ithaa Undersea - Maldivler
Ithaa Undersea - Maldivler

Dünyanın ilk sualtı restoranı olarak da bilinen Ithaa Undersea, deniz kum güneş turizmi için belirli bir kesim tarafından sıklıkla tercih edilen Maldivler'deki Rangali adasında bulunuyor. Hint Okyanusu'nun 5 metre altında inanılmaz bir deneyim yaşamanın bedeli ise yaklaşık 400 dolar. Lakin restoran kapasitesi yalnızca 14 kişiyle sınırlı.

Restaurant De L’Hotel De Ville - İsviçre

Restaurant De L’Hotel De Ville - İsviçre
Restaurant De L’Hotel De Ville - İsviçre

Yolunuz bir gün İsviçre'ye düşerse Restaurant De L'Hotel De Ville mutlaka gitmeniz gereken o yerlerden biri. 3 Michelin yıldızlı bir restorana sahip olan Hotel De Ville, kişi başı 450 dolarlık menüsüyle sizleri olağanüstü bir deneyim için sizleri bekliyor.

Maison Pic Valence - Fransa

Bir aile işletmesi olan Maison Pic Valence, dünyada az sayıda bulunan üç Michelin yıldızlı restoranlardan biri. Yaklaşık 130 yıldır Fransa'nın başkenti Paris'te hizmet veren Maison Pic Valence tadım menüsüyle hizmet veriyor. Ve bu menü kişi başı 450 dolar.

Ultraviolet - Çin

İstediğiniz kadar paranız olsun bu restoranda 10 kişiden fazla misafirinizle yemek yemeniz mümkün değil. Çünkü dünyanın en elit restoranlarından biri olarak gösterilen Ultraviolet'te bir akşam yemeği yaklaşık olarak kişi başı 900 dolar. Ultraviolet'te iyi yemek dışında yaşayabileceğiniz bir diğer deneyim ise tüm duyularınıza aynı anda hitap etmesi. Yemek yerken arka planda verilen sesler ve efektlerle akşam yemeği deneyiminiz her duyunuza hitap eden eşsiz bir deneyime dönüşebilir.

Sublimotion - İspanya

Sadece yılın birkaç ayı açık kalan kült bir mekan. İspanya'nın gözde tatil beldesi Ibiza'da yer alan Sublimotion'da görsel şovlarla zenginleştirilmiş, 25 kişilik profesyonel bir ekip tarafından 3 saat süren eşsiz bir deneyim yaşamak isterseniz bunun maliyeti kişi başı 2500 dolar.