İzmir bombası nasıl yapılır? 4 farklı İzmir bombası tarifi

İzmir bomba
İzmir bomba

Özellikle son zamanlarda içindeki akışkan çikolatası ve incecik hamuruyla herkesi mest eden bir tatlıyla karşı karşıyayız. Alsancak'ın meşhur pastanesinden çıkan, İzmirlilerin ismini dahi kimseye kaptırmak istemediği "İzmir bombası orijinal tarifi" Lokma'dan. "İzmir bombası nasıl yapılır?" diye merak ediyorsanız daha fazla bekletmeyelim sizi. Birbirinden nefis tariflerimize buyurun!

İzmir'den çıkıp ünü tüm Türkiye'ye yayılan İzmir bombasının nasıl yapıldığını merak edenler içeriğimizin altında toplansın! Bu muhteşem lezzet bombasının nasıl ortaya çıktığını, denenmiş tarifini ve İzmir bombası malzemelerini sizlerle paylaşıyoruz. Adına yakışır bir şekilde bomba gibi bir tarif bu. Öncelikle bol çikolatalı, akışkan, orijinal tarifi sonrasında da aynı hamurla yaptığımız birbirinden farklı harçlarla denediğimiz tarifleri sizlerle paylaştık.

İzmir bombası nasıl ortaya çıktı?

İzmir bombasının serüveni, 9 Mardinli kardeşin 10 yıl önce Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde açtığı pastane ile başladı. Bugünlerde o pastane İzmir’in en ünlü pastanelerinde olmuş durumda. Aile, dostlarına lezzetli ve değişik bir tatlı sunmak istemeleriyle başlıyor bu serüven. Bu tat tamamen doğaçlama şekilde ortaya çıkıyor. Yapıp tezgaha konulan İzmir bombasını bir müşteri görüyor ve yiyor. Tatlıyı çok beğenen müşterinin'' bomba olmuş bu'' demesiyle tatlı İzmir bombası adını alıyor. Aslında 10 yıllık bir geçmişi olan nefis İzmir bombaları son birkaç yıldır sosyal medyanında etkisiyle oldukça dikkati çekiyor.Ayrıca fiyatınında 5 TL olduğu söylentiler arasında. Yalnız şuna da dikkati çekelim; İzmir bombası her ne kadar İzmir'de üretilse de oraya özgü bir tatlı değil. Yukarıda da dediğimiz gibi Mardinli 9 kardeşe özgü bir tatlı:)

İzmir bombası nedir?

İncecik hamurla akışkan çikolatanın buluştuğu nefis bir tarif olan İzmir bombasının seveni çok. Uzaktan bakıldığında kurabiyeye benzese de aslında nefis, akışkan bir tatlı. Daha ziyade fırından çıktığı gibi sıcak tüketilmesi gerekiyor İzmir bombasının. İzmir dışında İstanbul'da da oldukça ilgi görüyor İzmir bombası. Eğer bir mekanın önünde sıraya girmiş insan kuyruğu görüyorsanız muhtemelen orası İzmir bombacısıdır bizden söylemesi.:)

İzmir bombasını sevenler bu nefis yiyeceği satın aldıkları kadar evde yapmayı da tercih ediyorlar. İzmir bombası severler için İzmir bombası nasıl yapılır? ve İzmir bombasının tariflerine bir bakalım.

İzmir bombası tarifi

İzmir bombası nasıl yapılır? diyenler, izmir bombası tarifini merak edenler için en pratik izmir bombası tarifini sizin için veriyoruz. İncecik hamur içinde akışkan bir çikolata ile nefis bir tarifin lezzetine kendinizi kaptırmaya hazır olun!

İzmir bombası
İzmir bombası

İzmir bombası nasıl yapılır?

En pratik İzmir bombası tarifi

Yer Fıstıklı & Baharatlı İzmir Bombası tarifi

En başta söylediğimiz gibi farklı İzmir bombası çeşitleriyle de karşınızdayız. Mineral ve vitamin deposu olan yer fıstığıyla İzmir bombasını buluşturuyoruz. Yeni bahar baharatının da bulunduğu bu nefis tarif hem vücudunuza enerji verecek hem de damaklarınız bayram edecek.

Yer fıstıklı & baharatlı İzmir bombası
Yer fıstıklı & baharatlı İzmir bombası

Yer Fıstıklı & Baharatlı İzmir Bombası nasıl yapılır?

Enerji deposu:Yer Fıstıklı & Baharatlı İzmir Bombası tarifi

Peynir ve Fıstıklı İzmir Bombası

Bu sefer de meşhur İzmir bombası tuzlu deniyoruz. Ve muhteşem bir tarif ortaya çıkarıyoruz. ‘’İzmir bombası peynirli olur mu?’’ demeyin. Gayette nefis oluyor. Krem peynir ve fıstık eşliğinde hazırlanan bu tarifle hem misafirleriniz hem de çocuklarınızın midesi bayram edecek.

Peynir ve fıstıklı İzmir bombası
Peynir ve fıstıklı İzmir bombası

Peynir ve Fıstıklı İzmir Bombası nasıl yapılır?

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi:Peynir ve Fıstıklı İzmir Bombası

Tahin & Kahve & Fındık Ezmeli İzmir Bombası tarifi

Son olarak İzmir bombası tariflerini, Tahin & Kahve & Fındık Ezmeli İzmir Bombası tarifi ile sonlandırıyoruz. 3 farklı lezzetin bir araya geldiği bu tarif hem gözünüzü hem de midenizi doyuracak. Tahin, fındık ezmesi ve kahve eşliğinde hazırlanan bu nefis tarif size ve çevrenize çok iyi gelecek.

Tahin & Kahve & Fındık Ezmeli İzmir Bombası tarifi
Tahin & Kahve & Fındık Ezmeli İzmir Bombası tarifi

Tahin & Kahve & Fındık Ezmeli İzmir Bombası nasıl yapılır?

3 fevkalede lezzet buluşması:Tahin & Kahve & Fındık Ezmeli İzmir Bombası